Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.504
% 1.75
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.504
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

JPMorgan: Madenciler Bu Tarihe Kadar Bitcoin Satabilir!

JPMorgan Chase’e göre, Bitcoin satmak zorunda kalan madenciler, BTC’nin fiyatını baskılayabilir. Bitcoin’in düşüşü, bazı madencilerin ekipmanlarıyla desteklenen 4 milyar dolarlık krediyi geri ödemesini zorlaştırıyor. İşte detaylar…

Madenciler, Bitcoin satışını 3. çeyreğe kadar uzatabilir

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan stratejistleri Cuma günü bir notta, BTC madencilerinin satışı hakkında yorumlarını paylaştı. Toplamın yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan halka açık madencilerin likiditeyi artırmak, maliyetleri karşılamak ve muhtemelen kaldıraç oranını artırmak için Mayıs ve Haziran aylarında Bitcoin satışları gerçekleştirdiği zaten biliniyor.

Analistler, özel madencilerin, devam eden maliyetleri karşılamak için madencilik faaliyetlerinden elde ettikleri blok ödüllerinin daha büyük bir kısmını satmış olabileceklerini belirtti. Ayrıca bu madencilerin, sermaye piyasalarına daha sınırlı erişimleri göz önüne alındığında “daha az kaldıraçlı” olabileceğini söylediler. Stratejistler, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Devam eden maliyetleri karşılamak veya devretmek için Bitcoin’lerin madenciler tarafından satılması, kârlılıkları artmazsa 3. çeyreğe kadar devam edebilir. Bu satış baskısının devam etme riski olsa da, muhtemelen Mayıs ve Haziran aylarında fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.

Piyasalar düşüş yaşadı

En büyük kripto para birimi, ABD Merkez Bankası (FED) faiz oranlarını artırmaya başladığından ve enflasyon yüksek kaldığından, bugüne kadar yüzde 50’den fazla düştü. Varlık sınıfının sorunları, Terra/Luna ekosisteminin çöküşü ve riskten korunma fonu Three Arrows Capital ile ilgili endişelerle derinleşti. Şimdi ise sorun yayılıyor. Merkezi olmayan finans (DeFi) projeleri kayıplara maruz kalmayı kabul ediyor. Bitcoin madenci kredilerindeki milyarlarca dolar stres altına giriyor.

JPMorgan’a göre fiyat baskılarını hafifletebilecek bir şey var. Üretim maliyetinde yılın başlarında 18.000 ila 20.000 dolar aralığından bu aya kadar 15.000 dolar civarında bir düşüş yaşanması. Firma, bunun madencilik donanımının enerji verimliliğindeki bir iyileşme ile ilgili gibi göründüğünü ve kârlılığı azaltabileceğini söyledi.

Bitcoin madenciliği maliyetinin tahminleri değişebilir. Arcane Crypto’ya göre, ortalama elektrik fiyatları ve oldukça yeni madencilik makineleri varsayıldığında, büyük bir madencilik şirketi için üretim maliyeti coin başına yaklaşık 8.000 dolar. Ancak Securitize Capital, altyapı ve faiz oranları için genel giderleri hesaba katarak, bazı madencilerin toplam maliyetlerinin şimdiden 20.000 doların üzerinde olabileceğini söylüyor.

Kripto para fiyatlarında son durum

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere altcoin’ler, son günlerde kaybettikleri değerlerin bir kısmını son birkaç gündür geri alıyor. Ancak Bitcoin ve diğer coin’ler son 24 saat içinde nispeten sakindi. BTC, son gün boyunca 21.000 doların biraz üzerinde kaldı. 10 günün en yüksek seviyesine sıçrayan ETH gibi bazı altcoin’lerden daha fazla hareket geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir