Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.853
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.853
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

JPMorgan CEO’su Bitcoin ve altcoin’lere karşı sert eleştirilerine devam ediyor

JPMorgan (JPM) CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin (BTC) ve altcoin’lere yönelik eleştirilerine devam ediyor. Dimon, bu sefer kripto varlıkları, saadet zinciri olarak gördüğünü söyledi.

JPMorgan CEO’su, dün ABD Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, Bitcoin gibi kripto varlıklar konusunda şüphelerinin devam ettiğini söylerken bu tür varlıkları merkezsiz bir ponzi planı olarak nitelendirdi. Dimon, daha öncede Bitcoin’i dolandırıcılık olarak nitelendirmiş ve bu görüşünün bankanın bakış açısından bağımsız olarak kendi düşüncesi olduğunu söylemişti.

Uzun zamandır Bitcoin başta olmak üzere kripto varlıklar hakkında olumsuz görüşlerini paylaşan Jamie Dimon, bunun yanında ekosistemin tamamını reddetmiyor. Öyle ki yaptığı açıklamalarda JPMorgan CEO’su, Blockchain, merkezsiz finans (DeFi) ve akıllı sözleşmelerin son derece önemli olduğunu düşünüyor.

JPMorgan CEO’su kripto ekosistemini tümüyle reddetmiyor

Dimon’un bu görüşü, JPMorgan’ın Blockchain planlarıyla da örtüşüyor. Bankacılık devi, bir süredir finansal hizmetlerini Blockchain ağında yürütmek için çalışmalarına devam ediyor. Bunun en önemli kanıtı ise bankanın gün içi işlemleri için kullandığı JPM coin adı verilen bir tokene sahip olması. Kurumsal şirketler, JPM coin kullanarak kısa vadeli ve teminatlı krediler kullanabiliyorlar.

JPMorgan CEO’su dün yaptığı konuşmada son günlerde sıkça tartışılan sabit kripto varlıklar hakkındaki düşüncelerini de paylaştı. Dimon, sabit kripto varlıkları, kripto para birimlerinden ayrı tutarak bu varlıkların işleyişinde bir sorun görmediğini söyledi, ancak sabit kripto paraların para piyasasındaki fonlara benzer şekilde yasalara tabi olması gerektiğini düşünüyor.

James Dimon, sabit kripto paraların, yurt dışı ödemelerinde verimli şekilde kullanabileceğini söylerken kripto para ekosistemini tümüyle reddetmediği anlaşılıyor. Buna göre Dimon’un eleştirilerinin hedefinde kripto paraların spekülatif amaçlı kullanımlarının bulunduğu söylenebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir