Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.791
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.791
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

JPMorgan, Bu Altcoin ile İlgili Önlem Aldı: Hesapları Kapattı!

Küresel yatırım devi JPMorgan, altcoin projesi Uniswap’ın (UNI) kurucusu Hayden Adams’ın iddialarına göre kripto paralarla ilgili banka hesaplarını gizlice kapatıyor. CFTC’den Brian Quintenz ve kripto destekçisi Cynthia Lummis olaya dair açıklamalarda bulundu.

JPMorgan, altcoin projeleriyle ilgili hesapları kapatıyor

Büyük bankalar kripto müşterilerinin hesaplarını gizlice kapatıyor. 23 Ocak tarihli twette Uniswap’ın kurucusu Hayden Adams, JPMorgan Chase’in banka hesaplarını “hiç haber vermeden veya açıklama yapmadan” kapattığını açıkladı.

Bankalar, kripto para birimlerini gizlice çökertmek için bu yöntemi kullanabilir. Hayden’ın bankadan netlik arayışına yanıt veren eski CFTC Komiseri Brian Quintenz şunları söyledi:

Muhtemelen, Fed veya USOCC banka denetçileri tarafından, yukarıdan yönlendirilen kripto para bankacılığının gölgelenmesi. Denetçi bir bankaya belirli bir müşterinin çok riskli olduğunu söylerse ve banka bu ilişkiyi sona erdirirse, bankanın sözleşmeye göre o müşteriye nedenini söylemesi engellenir.

Kripto paralarla ilgili hesaplar engelleniyor

Brian Quintenz, kripto yanlısı senatör Cynthia Lummis’in 20 Kasım’daki Wall Street Journal makalesine atıfta bulundu. İçinde Lummis, Federal Rezerv’deki yeni başkanların, fintech ve kripto inovasyonunu kasten engellediğini iddia etti. Hayden’ın şikayetine, birçoğu bankalar tarafından bloke edildiğini veya kripto ile ilgili işlemler için hesaplarının kapatıldığını belirten birkaç yanıt geldi. JPMorgan aslında tweet’e de yanıt verdi ve Uniswap kurucusundan bankayla yaşadığı deneyimi temizlemek için destek sistemini kullanmasını istedi.

Demokrat Kongre Adayı Matt West ise şu yorumu yaptı:

Kesinlikle delilik. Bu, ABD’de kripto ve bankalar için net düzenleyici çerçeveye neden ihtiyacımız olduğunun bir parçası.

JPMorgan’ın kripto para birimi Onyx’in CEO’su, kriptonun geçen hafta “kalıcı” olduğunu söyledi, ancak görünüşe göre bazı müşterileri için olmayabilir. Kripto yatırımcılarına zarar veren sadece ABD bankaları değil. Geçen yıl, Avustralyalı bir yatırımcının Westpac ve ANZ bankasına hesaplarını kapattıkları ve o sırada fon kaybına neden olduğu için dava açtığını bildirdi. Bankalar artık kriptoya karşı mükemmel bir silaha sahipler, çünkü bu belirsiz eylem, bankanın bu eylemleri haklı göstermesine gerek kalmadan müşterileri gizlice kovmak için kullanılabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir