Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$61.947
% 3.96
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 61.947
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Japonya’da Kripto Şirketlerinin Üzerindeki Vergi Yükü, Ülkeyi Terk Etmelerine Neden Oluyor

Japonya’da kripto şirketlerinin üzerindeki vergi yükü, şirketlerin ülkeyi terk etmesine neden oluyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Japonya’daki kripto şirketleri, ülkedeki sert vergi politikasını değiştirmek için büyük çaba sarf etse de bu çağrıları yetkililer tarafından dikkate alınmadı. Ülke 10 Aralık’ta token listelemelerini dahi vergiye olarak görmeye devam eden bir vergi planına onay verdi. Buna göre, tokenları piyasaya süren şirketler, tokenlar listelendikten sonra kendileri satmasalar dahi vergi ödeyecekler. Bu senaryoda, tokenlarının bir kısmını alım satım platformlarında listeleyen ve geri kalanını hazinesinde tutan bir proje, eğer piyasa değeri yükselirse elindekiler için vergi ödemek zorunda. 

Diğer taraftan, eğer ekip bu vergileri ödeyecek durumda değilse, daha fazla token satmak zorunda kalacak. Yani hem tokenın fiyatını hem de projenin sağlığını doğrudan olumsuz etkileyen bir gelişme.

Bir vergi muhasebecisi olan Kenji Yanagisawa ile konuşan CoinDesk’in aktardığına göre, yaklaşık %35 oranında vergi oranı belirlenmiş durumda. Yanagisawa’ya göre, mevcut vergi rejimi en az bir yıl daha değişmeyecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir