Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.131
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.131
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Japonya Düzenleyicileri, Kriptoyu Kontrol Etmek İstiyor

Japonya

Japonya Mali Düzenleyicileri, küresel aktörlere kriptoyu bankacılık sektörü ile aynı tutmalarını ve daha sert kurallar uygulanmasını söyledi.

Son zamanlarda kripto sektörünün gelişmesi ile ülkelerin mali ve yasal düzenleyicileri kripto kavramına bir netlik getirmeye çalışıyor. Bazı ülkeler bu netlik kazandırma sürecini daha ılımlı sürdürürken bazı aktörler ise çözümün daha sert kurallar olması gerektiğini savunmakta.

Japon Finansal Hizmetler Ajansı Strateji Geliştirme ve Yönetim Bürosu Genel Müdür Yardımcısı Mamoru Yanase‘ye göre ise, kripto paraların kontrol edilmesi gerekiyor.

“Sorun Kriptoda Değil”

Bloomberg tarafından 17 Ocak tarihinde yayınlanan bir habere göre Mamoru Yanase “Etkili bir düzenleme uygulamak istiyorsanız, geleneksel kurumları düzenleyip denetlediğinizin aynısını yapmalısınız,” dedi.

Bazı ABD’li meslektaşlarının aksine Yanase, sorunun kriptoda olmadığını kabul etti. “Son skandala yol açan şey kripto teknolojisinin kendisi değil” diyen Yanase, suçun “gevşek yönetişim, gevşek iç kontroller ve düzenleme ve denetimin yokluğundan” kaynaklandığını sözlerine ekledi.

ABD ve Avrupa’daki düzenleyicilerin, bankacılık sektörüne uyguladığı tüm yasa ve kuralların kriptoya da uygulanması gerektiğini söyledi. Ayrıca kara para aklamanın önlenmesi, güçlü yönetişim, iç kontroller, denetim ve kripto aracı kurumları için bilgilendirme yapılmasını istedi.

Son olarak FTX Japonya hakkında konuşan Yanase, FTX’in Japon yan kuruluşunun Şubat ayından itibaren para çekme işlemlerine devam etmesinin beklendiğini ve FTX Japonya ile yakın iletişim halinde olduklarını söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir