Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.956
% 3.69
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.956
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

İsviçre Ulusal Bankası Yetkilisi: DeFi Ana Akım Haline Gelebilir

İsviçre Ulusal Bankası (SNB) yetkilisine göre, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC), DeFi ile birlikte iyi çalışabilir.

DeFi’nin (merkeziyetsiz finans) popülaritesi 2020 yılında önemli bir şekilde artmaya başladı. Henüz yeni olmasına rağmen merkeziyetsiz yapısı kullanıcıların dikkatini çekiyor. Dijital varlık konusunda düzenlemeler yürüten ülkeler de merkezi finansla uygulanabilir olarak görülen DeFi ile yeni sistemler ortaya çıkarabileceğini düşünüyor.

Thomas Moser: CBDC’ler DeFi’ın Büyümesine Yardımcı Olabilir

İsviçre Ulusal Bankası’nın (SNB) Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Moser’e göre, CBDC’ler, DeFi‘ın gelişimi için daha fazla istikrar ve daha düşük risk sağlayabilir.

Moser, Cointelegraph‘a verdiği demeçte, DeFi’ın büyümek için istikrarlı paraya ihtiyacı olduğunu, bu nedenle stablecoin’lerin icat edildiğini ve stablecoin’in DeFi’ın daha popüler hale gelmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Yönetim kurulu üyesi, merkezi finans ve merkeziyetsiz finansın zıt kutuplar olmasına rağmen birlikte çalışabileceğini belirtti. Aynı zamanda, merkezileşmenin DeFi için kötü olmadığını savunarak, Tether veya USD Coin’den farklı olarak, bir CBDC’nin DeFi için itfa edilebilir bir stablecoin’den daha düşük riskler getireceğini, çünkü merkez bankası parasının karşı taraf riski içermediğini belirtti.

FED Başkanı Powell: DeFi’ın Yapısal Sorunları Var

Geçtiğimiz günlerde Fed Başkanı Jerome Powell’in dijital paralara ilişkin yaptığı konferansta, Powell, DeFi hakkında şunu söylemişti:

“DeFi’ın yapısal sorunları var. DeFi şu anda günümüz bankacılık sistemiyle çok iç içe değil ve bu bizler için iyi bir şey. DeFi’daki sorunları düşünmeye ve çözmeye zamanımızın olduğunu gösteriyor.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir