Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.080
% 4.21
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.080
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

İsveçli Yetkililer, Kripto Madenciliğini Kısıtlamayı Öneriyor

İsveçli iki yetkili, ülkedeki kripto madenciliği ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

İsveç Mali Denetleme Kurumu ve İsveç Çevre Koruma Ajansı’nın genel müdürleri, ülkede kripto madenciliğinin devam etmesi halinde, ülkede yenilenebilir enerjinin tükeneceğini ve böylece Paris Anlaşması’nın yükümlülüklerinin yerine getirilemeyeceği belirtildi.

Kripto madenciliğinde kullanılan enerji, uzun süredir tüm sektörde tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Bu sebeple kripto sektörü, yeşil enerjiyle madencilik yapmak için çalışmalarını her geçen gün arttırıyor.

“Cambridge Üniversitesi’nin tahminlerine göre şu anda tek bir Bitcoin çıkarmak için gereken enerji kullanılarak 1.8 milyon kilometre boyunca bir elektrikli araba sürülebilir. Bu, dünya çağında 44 tur atılmasına eşdeğerdir. Her gün 900 Bitcoin çıkarılıyor ve bu yenilenebilir enerjinin makul bir kullanımı değil”

İsveç, Paris Anlaşmasına uygun hareket etmek için yenilenebilir enerjiye ihtiyaç duyuyor. Ancak madenciler tarafından yapılan tüketim, ülkenin Paris Anlaşması’nın gerekliliklerine uymasını engelliyor. Bu nedenle iki kurumun genel müdür, madenciliğin yasaklanması gerektiğine inanıyor.

“ABD içinde proof-of-work madenciliği yönteminin yasaklanması, enerji verimli olan kripto madenciliği yöntemlerinin kullanılmasında ilk adım olabilir. Bu ayrıca yenilenebilir enerjinin mümkün olduğunda verimli kullanılması anlamına gelir”

Çevreciler, Bitcoin madenciliğinin karbon ayak izini sorun yapmaya devam ediyor. Tesla CEO’su Elon Musk da bu sebeple Tesla’nın Bitcoin ile ödeme kabul etmeyi askıya aldığını ifade etmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir