Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.438
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.438
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

İşte Volatil Piyasada Yatırım Yapılacak 9 Altcoin!

Son birkaç yılda kripto para birimlerine olan ilgi oldukça fazla. Artan ilgi ile beraber, her geçen gün yeni altcoin projeleri piyasaya sürülüyor ve bunların birçoğu kısa süre içerisinde kaybolup gidiyor. Özellikle yeni yatırımcılar ise, hangi kripto para birimine yatırım yapmaları gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşıyorlar. Piyasada birçok yeni gelişme olduğu düşünüldüğünde yaşanan bu kafa karışıklığı oldukça anlaşılabilir. Piyasadaki gelişmeler ve artan kripto para birimi sayısı kafa karıştırsa da, seçeneklerinizin olması da olumlu olarak değerlendirilebilir. Bununla birlikte, kripto para yatırımı yaparken dikkatli olmak gerekiyor, çünkü seçenekleriniz olmasına rağmen birçok kripto para birimi yatırım portföyünüze fazla değer katmayabilir veya maddi kayıplara yol açabilir… coinmuhendisi.com olarak, güçlü bir topluluğa sahip, teknik olarak sağlam ve geniş çapta yatırım yapılabilecek 9 altcoin projesini inceledik.

Bu altcoin, web 3.0’a hükmetme gücüne sahip: ApeCoin (APE)

ApeCoin, geniş çapta yatırım yapmak için en iyi altcoin projelerinden biri olarak listedeki yerini alıyor. ApeCoin piyasaya ilk çıktığında, bir düzeltme yapmadan önce binlerce yüzde ralli yaptı. Ancak, APE şu anda satın alınabilecek en iyi altcoin projelerinden biri yapan hala çok şey var. ApeCoin ile ilgili en büyük gelişmelerden biri, Other Side Metaverse’in piyasaya sürülmesidir. Otherside Metaverse ile ilgili en önemli şey, arazilerin ApeCoin ile satılmasıdır. Bu, ApeCoin’in içsel bir değeri olduğu ve Metaverse’in benimsenmesi arttıkça ApeCoin’in değerinin de artacağı anlamına gelir. Ayrıca, Bored-Ape NFT’leri ile olan ilişkisi nedeniyle ApeCoin, bugün en büyük Metaverse kripto para birimi oldu. Bu, ApeCoin’in, başta NFT oyunları olmak üzere hızla büyüyen Web 3.0’a hükmetme gücüne sahip olduğu anlamına gelir. Bu onu satın alınabilecek en iyi kripto para birimlerinden biri yapıyor.

Bu altcoin geliştiricileri, ölçeklendirme sorunuyla başa çıkmaya çalışıyor: Ethereum (ETH)

Geniş çapta yatırım yapılabilecek bir diğer altcoin ise Ethereum (ETH). Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan ETH’i satın alınacak kripto para birimleri arasında zirveye çıkaran şeylerden biri, güçlü Dapp ekosistemidir. 2015 yılında ilk Dapp blockchaini olarak piyasaya sürülmesinden bu yana piyasaya hakim oldu. Bugün, çoğu Dapp’ler, ister Defi, ister NFT’ler veya başka türlü olsun, Ethereum blockchain’inde çalışıyor. Bu kripto para birimlerinin sayısı arttıkça, Ethereum ekosisteminin token’i ETH’nin değeri de artacaktır. Ayrıca, Ethereum geliştirici ekibi, bu blockchain’i yıllardır rahatsız eden ölçeklenebilirlik sorunlarıyla başa çıkmak için çok çalışıyor. Son iki yıldır Ethereum, Proof-of-Stake’e geçiş sürecinde. Hakimiyeti ve temel metrikleri iyileştirmesi nedeniyle analistler Ethereum fiyatında yükseliş bekliyor. Birçok fiyat tahminine ve analist görüşlerine göre, ETH, 2022’de 4500 ila 5500 dolar arasında bir değere ulaşabilir. Popüler kripto para biriminin şu anda 3.500 doların altında işlem gördüğü göz önüne alındığında, bu harika bir seçenek ve yatırım yapmak için iyi bir zaman olabilir.

Dünyanın en büyük kripto borsası bu altcoin’i kullanmaya teşvik ediyor: Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) de geniş çaplı yatırım yapılabilecek altcoin projeleri listemizde yerini alıyor. Bunun nedeni, hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsasında ücret ödemek için kullanılan kripto para birimi olmasıdır. Binance kullanıcıları BNB kullanmaya teşvik ediliyor çünkü, Binance, ücret ödemek için BNB kullanmayı seçen herkese indirim sunuyor. Binance, Binance Akıllı Zinciri içeren geniş bir ekosisteme sahip olduğundan, Binance Coin’in bugün piyasadaki en yüksek faydaya sahip kripto para birimlerinden biri olduğu ortaya çıkıyor. Faydasının yanı sıra, BNB’nin tokenomikleri de onu yatırım yapmak için en iyi kripto para birimlerinden biri yapıyor. Binance her çeyrekte milyonlarca BNB yakıyor ve bunun bu on yılın çoğunda devam etmesi bekleniyor. Bu token yakmanın neden olacağı arz kıtlığı nedeniyle, çoğu BNB fiyat tahmini, altcoin projesinin bu yıl 1000 doların üzerinde işlem görmesini bekliyor. Ayrıca, BNB’nin önümüzdeki yıllarda çok daha yüksek fiyatlara ulaşmasını bekliyorlar.

İşlevselliği ve artan benimsenmesi ile dikkatleri çekiyor: Solana (SOL)

Solana, 2021’in en iyi kripto para birimiydi ve yüzde 10.000’in üzerinde ralli yaptı. 2022 ise Sol için düşüş eğiliminde geçiyor. Solana, temel işlevselliği ve artan benimsenmesi nedeniyle geniş çaplı yatırım yapmak için en iyi kripto para birimlerinden biridir. Solana’nın ne kadar büyük olduğunu anlamak için, bugün piyasadaki en ölçeklenebilir platform blockchain’lerinden biri olduğu gerçeğini göz önünde bulundurulmalı. Solana, 0,01 doların altındaki işlem maliyetlerinde saniyede 50 bin işlemi gerçekleştirebilir. Bu metrikler benimsemenin artmasını sağlıyor ve bugün Solana, DeFi ve NFT projelerinin en hızlı büyüyen ekosistemlerinden birine sahip. SOL, Solana ekosisteminin yerel token’i olduğundan, Solana blockchain’inin benimsenmesi arttıkça, SOL’un gerçek değeri de artacaktır. Ayrıca analistler Solana konusunda oldukça iyimserler. Birçok Solana fiyat tahmini, SOL değerinin bu yıl yüzde 450’nin üzerinde artmasını bekliyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı alması, yatırımcılarını heyecanlandırdı: Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, geniş çaplı yatırım yapılabilecek en düşük değerli altcoin projelerinden biri olarak kolayca öne çıkıyor. Bunun nedeni, topluluğunun ve benimseme düzeylerinin artmasıdır. Bununla birlikte, Dogecoin’in yatırım yapılabilecek en iyi meme coin’lerden biri olarak ortaya çıkabileceğine dair bazı güçlü göstergeler var. Bunu anlamak için, geriye dönüp Dogecoin’in 2020’de ve 2021’in başlarında neden bu kadar iyi performans gösterdiğine bakılması yeterli olacaktır. 2020’den 2021’in ortalarına kadar Dogecoin yaklaşık yüzde 12.000 arttı. Bunu, Elon Musk’ın DOGE’yi desteklemeyi amaçlayan bir dizi tweet’i izledi. Bu yıl Elon Musk Twitter’ı satın aldı ve şimdi özel bir şirket olarak yönetiyor. Bu, altcoin fiyatının devasa yükselebileceği anlamına gelir. Twitter anlaşması tamamlanmadan önce bile, böyle bir olasılığın sinyalleri zaten vardı. O sırada Musk, Twitter’ın DOGE’yi bir ödeme olarak dahil etmesini önerdi. Musk, Twitter’da bir ödeme yöntemi olarak Dogecoin’i dahil ederse, yaratabileceği hype, Dogecoin’in en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biri olarak ortaya çıkacağını kolayca gösterebilir.

Metaverse hamlesi bu meme coin’i uçurabilir: Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu, 2021’de yüzde 48.000.000’un üzerinde ralli yaptıktan sonra en iyi meme coin’lerden biriydi. O zamandan beri altcoin fiyatı düşmüş olsa da, geniş çapta yatırım yapılabilecek ve daha da patlayabilecek bir meme coin olması için çok fazla potansiyele sahip. Son birkaç yılda Shiba Inu, esas olarak Dogecoin tarafından tetiklenen meme paraları etrafındaki hype üzerinde büyüdü. Ancak, o zamandan beri kendine özgü bir karakter geliştirdi ve içsel değeri artıyor. Örneğin, geçen yıl ekip, Shiba Inu ve diğer kripto para birimleri ticareti için bir DEX olan ShibaSwap’ı tanıttı. Ancak Shiba Inu ekibinin bu yıl yaptığı en büyük hamle Shiba Inu Metaverse’i tanıtmak oldu. Metaverse ekosisteminde ne kadar çok hype olduğu göz önüne alındığında, Shiba Inu’nun bu yıl başarılı olan en iyi kripto para birimleri arasında olabileceğine şüphe yok. Analistler ayrıca Shiba Inu konusunda oldukça iyimser ve Shiba Inu fiyat tahminlerinin çoğu SHIB’nin 2022’nin sonunda ikiye katlanmasını bekliyor.

Stabilcoin’lerin benimsenmesi arttıkça, bu altcoin projesinin değeri de artıyor: Terra (LUNA)

Terra, yatırım yapmak için en yüksek potansiyele sahip kripto para birimleri arasında ve bunun iyi bir nedeni var. Terra blockchain’i, aynı zamanda en hızlı büyüyenlerden biri olan kripto piyasasının dijital itibari para ödemeleri yönünü hedef alıyor. Terra’nın yapılandırılma şekli, LUNA token’a, geleceğe yönelik büyüme için yüksek bir potansiyel verir. Terra, USD gibi itibari para birimlerinin avantajlarını Bitcoin gibi kripto para birimlerinin sansüre dayanıklı yapısıyla birleştiren algoritmik istikrarlı paraları piyasaya sürmek için kullanılır. Sonuç olarak, Terra tabanlı stabilcoin’lerin benimsenmesi arttıkça LUNA’nın değeri de artıyor. Algoritmik istikrarlı paraların benimsenmesinde artış göz önüne alındığında, çoğu LUNA fiyat tahminleri, LUNA’nın, uzun yıllar boyunca en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biri olarak ortaya çıkmasını bekliyor.

Piyasadaki en büyük Ethereum rakiplerinden biri: Cardano (ADA)

Cardano, yatırım yapılabilecek en iyi kripto para birimleri listesine giren büyük bir kripto para birimidir. Cardano bir platform blockchain’idir. Solana, Avalanche ve diğerleri gibi bugün piyasadaki en büyük Ethereum rakiplerinden biridir. Cardano, güvenlik özellikleriyle rekabette öne çıkıyor. Tüm bunlar, güvenli, ölçeklenebilir ve merkeziyetsiz olduğu kanıtlanmış Ouroboros Proof-of-Stake algoritması sayesindedir. Cardano hala devam eden bir çalışma olsa da, ADA’yı yatırım yapmak için en iyi bir kripto para birimi yapan faktörlerden biri, akıllı sözleşmelerin yakın zamanda piyasaya sürülmesidir. Cardano akıllı sözleşmeleri Ekim 2021’de tanıtıldı ve o zamandan beri Cardano ekosisteminde Dapp’lerde sağlıklı bir büyüme oldu. Ölçeklenebilirliği ve Ethereum’a göre düşük maliyetleri sayesinde, birçok analist, 2022’de Cardano’nun benimsenmesinde büyümesini bekliyor. Cardano’nun token’i ADA’nın da, Cardano ekosisteminde bir yardımcı token olarak hareket etmesi nedeniyle büyümesi bekleniyor.

Ölçeklenebilirlik ve düşük maliyetler, popülerliğini arttırıyor: Avalanche (AVAX)

Listemizdeki bir diğer altcoin Avalanche (AVAX), Dapp’lerden NFT’lere kadar çeşitli akıllı sözleşmeler platformudur. Avalanche, 2020’de en iyi Ethereum rakibi olarak popülerlik kazandı ve piyasada önemli bir ivme kazandı. Bunun, Avalanche’ın ölçeklenebilirlik ve düşük maliyetler gibi temel metrikleriyle ilgisi var. Avalanche, saniyede 4500’e kadar işlem gerçekleştirmesiyle ve oldukça düşük maliyetlerle bilinir. Ayrıca, ağ gecikmelerinden muzdarip bazı rakiplerinin aksine Avalanche, ağ istikrarı ile tanınır. Bu güçlü yönler, Avalanche’ı benimseme ve gelecekte değer kazanma konusunda büyüyebilecek yüksek bir potansiyel haline getiriyor. Şimdiye kadar Avalanche, benimseme arttıkça fiyatta olumlu tepki gösterdi. Avalanche fiyat tahminlerinin çoğu, AVAX’ın önümüzdeki yıllarda en iyi performans gösteren altcoin projelerinden biri olacağını gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir