Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.904
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.904
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

İşte Uzun Vadeli Yatırım İçin İdeal 4 Altcoin!

Piyasadaki 19.000’den fazla farklı kripto para birimiyle yatırımcıların ilgisi hızla artıyor. Ancak uzun vadeli getirileri en üst düzeye çıkarmak için doğru sepeti oluşturmak kolay değil. Bu soruda yardım almak için, analistlerin listesinden uzun vadede takip edilecek 4 altcoin projesini listeleyelim.

2022 için satın alınabilecek en iyi 4 uzun vadeli altcoin

Ethereum (ETH)

Bitcoin değer deposu olarak görülürken, Ethereum aynı zamanda dApps olarak da adlandırılan merkezi olmayan uygulamalar için en iyi platformlardan biri olarak ortaya çıktı. Aslında, akıllı sözleşmeler gibi uygulamalara verdiği destek nedeniyle geliştiriciler arasında favori platform haline geldi. Ethereum şu anda bir yükseltme sürecinde. Başlangıçta ETH 2.0 olarak adlandırılan “Merge” (birleşme), ağın ölçeklenebilirliğini, güvenliğini ve sürdürülebilirliğini artıracak.

Ancak bazı analistler birleşmenin ETH üzerinde yükseliş etkisi yaratacağından şüpheli. Diğerleri de ETH fiyatının bu yıl iki katından artacağını söylüyor. Örneğin Goldman Sachs, yatırımcının ETH’ye ilgisini fark eden devlerden biri. Bitcoin’e izin verdiği gibi, Ethereum opsiyon ticareti sunmayı planlıyor.

Cardano (ADA)

Cardano, analistlerin uzun vade listesindeki bir diğer kripto para birimidir. Yerel token ADA, ayı piyasasında dalgalanırken, Cardano kurucusu Charles Hoskinson şöyle bir tweet attı:

Cardano kanseri tedavi etse bile fiyatı yine de düşerdi

Bu arada, Cardano’nun Ethereum’a göre en büyük avantajı PoS Blockchain kullanmasıdır.

Ethereum işlemleri doğrulamak ve ağın bütünlüğünü korumak için daha eski bir mekanizma olan PoW kullanmaktadır. Cardano ise PoS protokolüne benzer bir işlev görmektedir. Ancak daha hızlı, daha ucuz ve daha enerji verimlidir.

Ethereum’un yükseltmesi, piyasayı değiştirse de, Cardano’nun dApp geliştiricileri arasındaki popülaritesi, ADA için talebi yüksek tutuyor. CoinMarketCap’e göre Cardano’nun son “hard fork”unu veya protokolündeki değişikliği takip eden 24 saat içinde ağda 100’den fazla akıllı sözleşme devreye girdi. Ağ ​​o zamandan beri katlanarak büyüyor.

Polkadot (DOT)

7,67 milyar doları aşan bir piyasa değeri ile Polkadot, 2020’deki lansmanından bu yana satın alınacak en iyi uzun vadeli kripto para birimlerinden biri haline geldi. DOT sadece kripto para birimi değil, aynı zamanda geliştiricilerin yenilikçi, merkezi olmayan sistemler oluşturabileceği bir Blockchain ağıdır.

Polkadot, çeşitli bağımsız Blockchain’leri tek bir ağa bağlamak ve yeni chain’ler oluşturmak için inşa edildi. Entegrasyon, kullanıcıların ağın güvenlik ve işlemlere ilişkin PoS doğrulamasına erişmesine olanak tanır. Bununla birlikte uygulamalar ve token’ler gibi kripto varlıları Blockchain’ler arasında aktarmayı kolaylaştırır.

Yakın zamanda yapılan bir güncelleme, Polkadot parachain’leri arasındaki iletişimi kolaylaştırarak ağı yeni kullanım durumlarına açıyor. Polkadot, Ethereum ve Cardano ile rekabet etmek zorunda olsa da, akıllı sözleşmelere erken girişi, bazı analistlerin sürdürmesini beklediği bir avantaj sağlıyor.

Chainlink (LINK)

Chainlink, uzun vadeli altcoin projeleri listesinde son sırada. 2014 yılında piyasaya ilk adımını attı ve Ethereum ağını kullanıyor. Chainlink kısaca, node’lar ve oracle’lar aracılığıyla Blockchain dışından akıllı sözleşmelere gerçek zamanlı veriler sağlar. Securities.io’ya göre misyonu, dünyanın ilk Blockchain oracle ağını oluşturmaktır.

2021 teknik raporunda açıklanan Chainlink 2.0 yükseltmesi, Ethereum mainnet’teki hesaplama yükünü azaltmak için oracle’ların üzerine off chain ağlar kuracağını gösterdi. Teknik incelemede, yükseltme aynı zamanda node’lara “güvenilir ve doğru davranmak için güçlü ekonomik teşvikler” sağlayarak güvenliği artıracak staking uygulayacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir