Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.782
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.782
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

İşte Terra (LUNA)’nın Herkesi Şaşırtan Pump’ının Nedeni!

Kripto para topluluğunu şok eden büyük bir çöküşten sonra, Terra (LUNA) tokeni, yatırımcıların bir bölümü kripto paranın yeniden dirilişine bahse girerken bir pompalama faaliyetine tanık oldu. Peki bu pump neden kaynaklandı?

Gün içindeki LUNA pump’ı neden kaynaklandı?

LUNA, 1 dolarlık sabit değerini korumak için Terraform Labs tarafından algoritmik stablecoin Terra USD (UST) ile birlikte geliştirilen bir token. 9 Mayıs ile 14 Mayıs arasında UST, 1 dolar çıpasını kaybederek %85 ​​oranında değer kaybıyla 0,15 dolara düşü.

UST 30 günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinGecko

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere LUNA, bu haftanın başlarında dolardan ayrılan ve bir sentin altına düşen UST ile olan bağlantısı nedeniyle çöktü. LUNA’nın fiyatı 9 Mayıs’ta 62 dolardan 14 Mayıs’ta bir sentin altına düşerek %99 oranında değer kaybetti.

LUNA 30 günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinGecko

Coingecko verilerine göre LUNA gün içinde %364 artışla 0,0004 dolardan işlem gördü. Bir noktada, değişken bir durumdaki genel kripto para piyasası trade’ine rağmen token %2.000 değer kazandı.

LUNA gün içi 24 saatlik fiyat grafiği / Kaynak: CoinGecko

Uzmanlara göre, marj trade’inin büyük borsalar tarafından yeniden listeleme belirtisi olmaksızın askıya alındığı göz önüne alındığında, pompa faaliyetinin LUNA’yı short’lamaktaki zorluklardan kaynaklandığı varsayılabilir. Senaryo, belirli bir fiyattan açığa satmak amacıyla büyük miktarlarda borç alan short pozisyonlar ile tokenin değerinin artması için mükemmel bir ortam yaratmasına dayanıyor.

Terra’nın kurucusu özür diledi

Pump aynı zamanda Terra’nın kurucusu Do Kwon’un yatırımcılardan ve genel LUNA topluluğundan özür dilemesiyle aynı zamana denk geldi. Kwon, Twitter hesabı aracılığıyla, kurucuların varlıklar değer kaybetmeden önce büyük karlar elde ettiği diğer kripto dolandırıcılıklarının aksine, çöküşten fayda sağlamadığını belirtti.

Bazı kripto gözlemcileri ve yatırımcıları, şimdi Terra’yı 2021’de değerinde önemli bir artış kaydeden Shiba Inu gibi meme paralarına benzetiyorlar. Terra’nın çöküşünden kaynaklanan panik nedeniyle, SHIB gibi kripto para birimlerinin, gerçek kullanım durumlarının olmaması ve balinaların hakimiyeti nedeniyle aynı kaderi paylaşabileceğine dair korkular var.

Terra’nın çöküşünün ardından, Do Kwon’un ABD dolarına sabitlenecek olan Basis Cash de dahil olmak üzere başarısız stablecoin geçmişine sahip olduğu da ortaya çıktı. Ancak, stablecoin 1 doların altında işlem gördükten sonra bunu başaramadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir