Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.362
% 4.60
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.362
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

İşte Bu Hafta Radarınıza Almanız Gereken 4 Altcoin!

Bu yazımızda Coinmühendisi.com olarak analist Rakesh Upadhyay’ın 4 altcoin projesi hakkındaki analizlerine yer vereceğiz: XRP, NEAR, XMR, WAVES.

4 altcoin projesi hakkında analizler

BTC, 41.000 doları desteğe geri çevirebilirse, altcoin projeleri XRP, NEAR, XMR ve WAVES alıcıları çekebilir. Bitcoin (BTC) 4 Mart’ta 40.000 doların altına düştü ve hafta sonu boyunca seviyenin altında işlem gördü. Son birkaç gündür kripto fiyat hareketi dalgalı olsa da Glassnode verileri, kurumsal yatırımcıların Aralık 2021’den bu yana Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hisseleri aracılığıyla kademeli olarak Bitcoin biriktirdiğini gösteriyor. Bir başka olumlu işaret de, fon yöneticilerinin panik yapmaması ve varlıklarını GBTC’ye bırakması oldu. Bu, yöneticilerin uzun vadede muhtemelen yükseliş eğiliminde olduklarını, dolayısıyla kısa vadeli acıdan kurtulduklarını gösteriyor.

Bitcoin, 4 Mart’ta hareketli ortalamaların altına düştü ve bu, ayıların üstünlük kazanmaya çalıştığını gösteriyor. Boğalar, 5 Mart ve 6 Mart’ta fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çekerek agresif ayıları tuzağa düşürmeye çalıştılar ancak başarısız oldular. Fiyat hareketli ortalamaların altında kalırsa, ayılar BTC/USDT çiftini yükselen kanalın destek hattına çekmeye çalışacak. Bu desteğin güçlü bir şekilde toparlanması, paritenin kanal içindeki kalış süresini birkaç gün daha uzatabileceğini gösteriyor. Bu kısa vadeli düşüş görünümü, analiste göre, fiyat mevcut seviyeden yükselir ve 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (40.474 dolar) üzerine çıkarsa geçersiz olacaktır.

Analistin XRP tahminleri

Ripple (XRP), son birkaç gündür düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkmaya çalışıyor ancak ayılar yerini korudu. Küçük bir pozitif, boğaların pes etmemesi ve 50 günlük SMA’yı (0,72 dolar) savunmaya çalışmasıdır. Yassı hareketli ortalamalar ve orta noktaya yakın RSI, ne boğalara ne de ayılara açık bir avantaj sağlamıyor. Boğalar fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerinde iter ve sürdürürse, momentumun artması muhtemeldir ve XRP/USDT çifti 0,91 dolara yükselebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, psikolojik direncin 1 dolarda olası bir yeniden test edilmesinin yolunu açabilir.

4 saatlik grafik, paritenin şu anda 0,80 ile 0,70 dolar arasında bir aralığa bağlı olduğunu gösteriyor. Alıcılar fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarsa, parite genel direnci 0,80 dolardan zorlayabilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, boğaların üstünlüğün olduğunu gösterebilir. Parite önce 0,85 dolara, ardından 0,91 dolara tırmanabilir. Bu varsayımın aksine, eğer fiyat hareketli ortalamalardan düşerse, ayıların rallilerde satış yaptığını gösterecektir. Parite daha sonra 0,70 dolara düşebilir. Bu seviye kırılırsa satış hızlanabilir ve parite 0,62 dolara düşebilir.

NEAR sıkışmış görünüyor

NEAR Protokolü (NEAR), son birkaç gün için hareketli ortalamalar arasına sıkıştırılmıştır. Bu, ayıların 50 günlük SMA’ya (11 dolar) rallilerde satış yaptığını, boğaların ise 20 günlük EMA’ya (10 dolar) düşüşlerde alım yaptığını gösteriyor. RSI orta noktaya yakın ve 20 günlük EMA düzleşti, bu da boğalar ve ayılar arasında bir denge durumunu gösteriyor. Fiyat mevcut seviyeden toparlanır ve 12 doların üzerine çıkarsa, boğaların geri dönüşte olduğunu gösterir. NEAR/USDT paritesi daha sonra 14 dolara yükselebilir ve burada ayılardan gelen güçlü dirençle tekrar karşılaşabilir.

Bu varsayımın aksine, eğer fiyat kırılır ve 20 günlük EMA’nın altında kalırsa, ayıların üstünlüğü elinde tuttuğunu gösterir. Parite daha sonra 8 dolardan güçlü desteğe düşebilir. Parite, düşüş trendi çizgisinin üzerine çıktıktan sonra yükseliş ivmesi yakaladı ancak rahatlama rallisi 12 dolarda güçlü bir dirençle karşı karşıya. Ayılar fiyatı 20-EMA’nın altına çekti ancak boğalar 50-SMA’yı savunmayı başardı. Alıcılar fiyatı 20-EMA’nın üzerinde zorlar ve sürdürürse, boğalar yine genel engeli 12 dolardan temizlemeye çalışacak. Alternatif olarak, fiyat 50-SMA’nın altına düşerse satış yoğunlaşabilir ve parite 9.50 dolara düşebilir.

Sıradaki altcoin XMR için gelecek seviyeler

Monero (XMR), son birkaç haftadır azalan bir kanalda düzeltme yapıyor. Boğalar düşüşleri 134 dolara satın alıyor ve bir temel model oluşturmaya çalışıyor. Bu, son birkaç gün için 134 ila 188 dolar arasında bir konsolidasyonla sonuçlandı. 20 günlük EMA (164 dolar) düzleşti ve RSI orta noktaya yakın, bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Bu denge, fiyatı 188 doların üzerine çıkartır ve sürdürürse alıcılar lehine değişecektir. Bu, 242 dolarlık bir hedef hedefi olan çift dip modelini tamamlayacak. Bununla birlikte, ayıların kanalın direnç hattında güçlü bir savunma oluşturması beklendiğinden, rallinin kolay olması pek olası değil.

Bu varsayımın aksine, fiyat düşer ve 155 doların altına düşerse, ayılar XMR/USDT çiftini 134 dolara çekmeye çalışacak. 4 saatlik grafik, boğaların fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine ittiğini ancak daha yüksek seviyeleri sürdüremeyeceğini gösteriyor. Bu, ayıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunduklarını gösterir. Hareketli ortalamalar düzleşiyor ve RSI orta noktanın hemen altında, bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Fiyat düşer ve 155 doların altına düşerse, kısa vadeli eğilim ayılar lehine dönebilir. Tersine, düşüş trendi çizgisinin üzerinde bir kapanış, 188 dolardan genel dirençte olası bir artış olasılığını artırabilir.

WAVES bu seviyelerde

Popüler altcoin WAVES 8 dolarda çift dipli bir model oluşturdu ve keskin bir şekilde 21 dolara yükseldi. Hareketli ortalamalar bir yükseliş geçişini tamamladı ve RSI aşırı alım bölgesinde, bu da boğaların üstün olduğunu gösteriyor. Ayılar 20 dolar civarında zorlu bir mücadele veriyor ancak olumlu bir nokta, boğaların fazla zeminden vazgeçmemesi. Fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğaların düşüşlerde alım yaptığını gösterir. Bu, analiste göre, 21 dolardan yeniden test olasılığını artıracak. Boğalar fiyatı 21 doların üzerine çıkarsa ve sürdürürse, WAVES/USDT çifti ivme kazanabilir ve 24 dolara ve ardından 27 dolara yükselebilir.

4 saatlik grafik, 21 dolardan gelen düzeltmenin RSI’yi aşırı alım seviyelerinden orta noktanın hemen altına çektiğini gösteriyor. Boğalar, %38.2 Fibonacci geri çekilme seviyesine düşüşü 16 dolardan satın aldı ve fiyatı 20-EMA’nın üzerine geri itti. Fiyat 20-EMA’nın üzerinde devam ederse, boğalar pariteyi 21 dolardan genel direncin üzerine çıkarmaya çalışacak. Bu varsayımın aksine, eğer fiyat mevcut seviyeden düşerse ve hareketli ortalamaların altına düşerse, kısa vadeli traderların çıkış için acele ediyor olabileceğine işaret edecektir. Bu, analiste göre pariteyi 14 dolara ve ardından 13 dolara çekebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir