Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.031
% 0.80
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.031
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İşte Bu Hafta İzlenmesi Gereken 4 Altcoin ve Beklentiler!

Bitcoin (BTC) yardım rallisi 29 Ocak’ta 38.500 doların üzerine çıktı, ancak boğalar daha yüksek seviyeleri sürdürmek için mücadele ediyor. Son birkaç gündür, Bitcoin’in hissiyatı ABD hisse senedi piyasalarını yakından takip etti. Bu nedenle analistler, traderları dikkatli olmaları ve geleneksel piyasalar kapandığında olası hafta sonu rallilerini fazla benimsememeleri, çünkü bunun bir tuzak olabileceği konusunda uyardı. Peki, altcoin fiyatlarında neler bekleniyor? Analist Rakesh Upadhyay, Chainlink (LINK), Helium (HNT), Flow (FLOW), Harmony (ONE) fiyatlarını inceledi ve beklentilerini paylaştı.

Popüler altcoin Chainlink (LINK) fiyatında neler bekleniyor?

Chainlink (LINK), son birkaç aydır 15 ila 36 dolar arasında bir aralığa bağlıydı. Aralıktan kaçmak için yapılan birkaç girişim başarısız oldu, bu da boğaların destekte alım yaptığını ve ayıların dirençte satış yaptığını gösteriyor. Ayılar, son birkaç gün içinde birkaç kez fiyatı 15 doların altına çekti ancak daha düşük seviyeleri sürdüremediler. Analiste göre bu, fiyatı 20 günlük hareketli ortalama olan 18.91 doların üzerine çıkarmaya çalışan agresif traderlardan satın alımı çekmiş olabilir.

Upadhyay, alıcıların başarılı olması durumunda LINK/USDT’nin 200 günlük ortalamaya – yani 24.75 dolara yükselebileceğini düşünüyor. Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayılar pariteyi tekrar 15 doların altına çekmeye çalışacak ve yeni bir düşüş trendi başlatacak. Öte yandan 4 saatlik grafik, boğaların fiyatı 16.88 dolarlık genel direncin üzerine ittiğini gösteriyor. RSI ise pozitif bölgede, bu da boğaların hafif bir avantajı olduğunu gösteriyor. Alıcılar fiyatı 16.88 doların üzerinde tutarsa, parite 20 dolara ve ardından 23 dolara yükselmeye başlayabilir. Tersine, fiyat 16.88 doların altına düşerse, bu durum, ayıların rallilerde satmaya devam ettiğini gösterecektir. Analiste göre, bunun ardından parite daha sonra 14 dolara düşebilir.

HNT/USDT paritesindeki olası fiyat hareketleri

Analiste göre Helium (HNT), 21 Ocak’ta 200 günlük ortalamanın (26.67 dolar) altına düştü, ancak ayılar daha düşük seviyeleri sürdüremedi. Boğalar agresif bir şekilde düşüşü 20 dolara satın aldı ve fiyatı 26 Ocak’ta 200 günlük SMA’nın üzerine çıkardı. İyileşme 20 günlük EMA’da (28.84 dolar) duraksadı ve fiyat geriledi. Ancak boğalar fiyatın 200 günlük SMA’nın altına düşmesine izin vermedi. Fiyat, son üç gündür hareketli ortalamalar arasında işlem görüyor. Ancak analiste göre bu dar aralıklı ticaretin uzun süre devam etmesi olası değildir. Upadhyay, fiyatın 20 günlük EMA’nın üzerinde kaldığı sürece HNT/USDT çiftinin 36 dolara ve ardından düşüş trendi çizgisine yükselebileceğini düşünüyor.

Ancak fiyat 200 günlük SMA’nın altına düşerse bu tahmin geçersiz olacaktır. Bu, pariteyi 20 dolara çekebilir. Fiyat düşüş trendi çizgisinden çıktı ve ayıların kontrolünü kaybedebileceğini gösteriyor. Ayılar, fiyatı 20-EMA’nın altına düşürmeye çalıştı ancak boğalar desteği savunmaya çalışıyor. Yükselen hareket, boğalar fiyatı 31 doların üzerine çıkardıktan sonra ivme kazanabilir, çünkü bu dip sinyali verebilir. 200-SMA’da küçük bir direnç var, ancak bu bir kez temizlendiğinde parite 40 dolara doğru yürüyüşe başlayabilir. Tersine, fiyat 26 doların altına düşerse, analiste göre parite 24 dolara düşebilir.

Flow (FLOW) için analistin tahminleri ne yönde?

Son birkaç aydır düşüş eğiliminde olduğu kaydedilen altcoin Flow (FLOW) için analist, ayıların güçlü desteği 22 Ocak’ta 6 doların altına çektiğine işaret etti. Ancak ayıların avantajlarını gerçekleştirememesinin, daha düşük seviyelerde birikimi gösterdiğini vurguladı. Analiste göre boğalar, fiyatı bugün kırılma seviyesinin ve 20 günlük EMA’nın (6.41 dolar) üzerine çıkardı. Fiyatı direnç seviyesinin üzerinde tutarlarsa, trendde olası bir değişikliğe işaret edecektir. 20 günlük EMA düzleşiyor ve RSI, boğaların geri dönüşte olduğunu gösteren pozitif bölgeye toparlandı.

Bu olumlu görüş, fiyat mevcut seviyeden düşerse ve 6 dolarlık desteğin altına düşerse geçersiz olacaktır. Böyle bir hareket, ayıların daha yüksek seviyelerde agresif bir şekilde satmaya devam ettiğini gösterecektir. 4 saatlik grafik, fiyatın 200-SMA’da dirençle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Upadhyay, bunun dikkat edilmesi gereken kritik bir seviye olduğuna çünkü önceki toparlanmanın bu dirençte sekteye uğradığına dikkat çekiyor. Fiyat mevcut seviyeden düşerse, FLOW/USDT çifti 20-EMA’ya düşebilir.

Fiyat bu seviyeden güçlü bir şekilde geri dönerse, boğaların düşüşlerde alım yaptığını gösterecektir. Alıcılar daha sonra çifti 200-SMA’nın üzerine çıkarmak için bir girişimde daha bulunacaklar. Analiste göre bunu başarırlarsa, parite genel direnç bölgesine 9.27 ila 9.70 dolar arasında ralli yapabilir.

Altcoin Harmony için beklenen seviyeler hangileri

Harmony (ONE), 0.16 ile 0.36 dolar arasında geniş bir aralıkta işlem görüyor. Ayılar son zamanlarda fiyatı aralığın altına düşürmeye çalıştı ancak boğalar yerlerini sıkıca tuttu. Fiyat desteği geri çekti ve boğalar şimdi ONE/USDT çiftini 200 günlük SMA’nın (0,19 dolar) üzerine itmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, parite, ayıların tekrar sert bir direnç oluşturabileceği 20 günlük EMA’ya (0,23 dolar) yükselebilir. 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış, olası bir ralli için 0.28 dolara giden yolu temizleyebilir. Tersine, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayılar çifti 0.16 doların altına çekmeye çalışacak. Bunu başarabilirlerse, yeni bir düşüş trendinin olası başlangıcına işaret edecek.

4 saatlik grafik simetrik bir üçgen formasyonunun oluşumunu gösterirken analiste göre RSI, arz ve talep arasındaki dengeyi gösteren orta noktanın hemen altında.  Analist, altcoin fiyatının yükselmesi ve üçgenin üzerinde kalması durumundaki, kararsızlığın boğaların lehine olabileceğini söylüyor. Bu, olası bir eğilimin tersine döndüğünü gösterebilir ve parite 0,22 dolara ve daha sonra 0,26 dolara yükselebilir. Analiste göre bu olumlu görüş, fiyat düşerse ve destek çizgisinin altına düşerse geçersiz olacaktır. Böyle bir hareket, üçgenin bir devam paterni olarak hareket ettiğini gösterecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir