Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.155
% 1.96
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.155
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İşte Bu Hafta İzlenecek 4 Altcoin ve Tahminler!

Bitcoin (BTC) ve birkaç altcoin, hafta sonu boyunca dar bir aralıkta işlem gördü. Peki sırada hangi seviyeler olabilir? İşte analist Rakesh Upadhyay’in BTC ve 4 altcoin’e (DOT, APE, CAKE, XMR) yönelik analizi…

Öncü kripto para Bitcoin için sırada neler var?

Analiste göre Bitcoin, 22 Nisan’da psikolojik desteğin 40.000 doların altına düştü, ancak ayılar bu avantajı geliştiremedi. 23 Nisan ve 24 Nisan’daki ardışık gün içi mum formasyonları, boğalar ve ayılar arasında kararsızlığa işaret ediyor. 41.150 dolarlık 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) aşağı doğru eğimli ve göreceli güç endeksi (RSI) negatif bölgede, bu da satıcıların hafif bir avantajı olduğunu gösteriyor. Ayılar batar ve fiyatı 39.000 doların altında tutarsa, BTC/USDT çifti yükselen kanalın destek hattına düşebilir. Boğaların bu seviyeyi güçlü bir şekilde savunması bekleniyor.

Analiste göre boğaların, düzeltmenin sona erebileceğini belirtmek için fiyatı 41.993 dolarlık 50 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA) üzerine itmesi gerekecek. Parite daha sonra 47.828 dolarlık 200 günlük SMA’ya bir ralli girişiminde bulunabilir. Öte yandan, eğer düşüş yaşanırsa, satış daha da yoğunlaşarak 34.322 ve 32.917 dolara kadar gerileyebilir. 4 saatlik grafik, fiyatın 39.177-39.980 dolar arasında dar bir aralıkta kaldığını gösteriyor.

Bu, ayıların 40.000 dolar seviyesini dirence çevirmeye çalıştığını gösteriyor.  Fiyat 39.177 doların altına inerse parite 38,536 dolara düşebilir. Bu seviyenin altında bir kırılma ve kapanış, 37.000 dolara düşüş için kapıları açabilir. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden yükselir ve 50-SMA’nın üzerine çıkarsa, yükseliş momentumu artabilir ve parite 200-SMA’ya yükselebilir.

Altcoin Polkadot (DOT) için beklentiler neler?

Polkadot (DOT), son birkaç gündür genel direncin yakınında 19 dolardan işlem görüyor. Analiste göre bu, ayıların seviyeyi başarıyla koruduğunu gösteriyor, ancak, boğalar satıcılara fazla yer bırakmamış gibi görünüyor. Düşüş gösteren 20 günlük 19 dolarlık EMA ve negatif bölgedeki RSI, ayıların hafif bir avantajı olduğunu gösteriyor. Fiyat düşer ve 18 doların altına düşerse, 16 dolardaki güçlü desteğe düşme olasılığı artar.

Upadhyay, “Tersine, boğalar fiyatı 50 günlük 19 dolarlık SMA’nın üzerine çıkarsa, yükseliş momentumu artabilir ve DOT/USDT çifti 23 dolarda genel dirence yükselebilir. Ayıların bu seviyede güçlü bir savunma yapması bekleniyor,” ifadelerini kullanıyor.   Analiste göre 4 saatlik grafik, bir mola ile tamamlanacak ve 18 doların altında kapanacak olan azalan bir üçgen deseninin oluşumunu gösteriyor. Bu olursa, parite 17 dolara ve daha sonra 16 dolara düşebilir. Eğer bu seviyenin üzerine çıkılırsa 23 doların görülebileceği düşünülüyor.

Altcoin Monero (XMR) analizleri neleri gösteriyor?

Analiste göre Monero (XMR) yukarı yönlü bir harekette düzeltme yapıyor. Fiyat 22 Nisan’da 290 dolardan düştü, bu da ayıların psikolojik seviyenin 300 dolar civarında güçlü bir meydan okuma oluşturduğunu gösteriyor. XMR/USDT çifti ilk önce güçlü bir destek görevi görmesi muhtemel olan 245 dolarlık 20 günlük EMA’ya düşebilir. Fiyat bu seviyeden güçlü bir şekilde geri dönerse, boğaların düşüşlerde alım yaptığını gösterecektir. Parite daha sonra tekrar 300 dolardan genel direncin üzerinde bir kırılma girişiminde bulunabilir. Bu olursa, parite 340 dolara yükselebilir. Olumsuz yönden bakıldığında paritenin 215 dolara kayabileceği belirtiliyor.

Analiste göre parite, 50-SMA’nın altına düşerek, kısa vadeli traderlar tarafından kâr rezervasyonu yapıldığını gösteriyor. Fiyat 250 doların altına düşerse, satış hızlanabilir ve parite 240 dolara ve daha sonra 200-SMA’ya düşebilir. Herhangi bir toparlanma, 20-EMA’da satışla karşı karşıya kalabilir. Boğalar, düzeltmenin bitebileceğini belirtmek için fiyatı 20-EMA’nın üzerine çıkarmak ve sürdürmek zorunda kalacak. Parite daha sonra 280 dolara ve daha sonra 290 dolara yükselebilir.

APE/USDT çiftine yönelik analiz

Analiste göre ApeCoin’in (APE) 19 Nisan’da simetrik üçgen modelinden çıkması, boğalar ve ayılar arasındaki kararsızlığın alıcılar lehinde çözüldüğünü gösteriyor. 20 günlük 13.67 dolarlık EMA yükseldi ve RSI, boğaların komuta edildiğini gösteren pozitif bölgede. APE/USDT çiftinin 23 Nisan’da düştüğü yerden 18.44 dolarda küçük bir direnç var. Fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar pariteyi 18.44 doların üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, parite 20 dolara ve daha sonra 24 dolara tırmanabilir.

Analistin sunduğu 4 saatlik grafik, paritenin 18 dolardan düştüğünü ancak 20-EMA’dan keskin bir şekilde toparlandığını gösteriyor. Bu, duyarlılığın olumlu olduğunu ve traderların düşüşlerde alım yaptığını gösteriyor. Fiyat 17 doların üzerinde kalırsa, boğalar yukarı hareketi sürdürmeye çalışacak. Yükselen 20-EMA alıcılar için avantaj gösterse de, RSI pozitif momentumun zayıflayabileceğini düşündüren negatif bir ayrışma oluşturdu. Upadhyay, “Fiyat mevcut seviyeden düşerse satış yoğunlaşabilir,” ifadelerini kullanıyor.

DeFi altcoin projesi CAKE için sırada yükseliş mi var?

PancakeSwap (CAKE) kısa süre önce düşüş trendi çizgisinden sıçradı ve boğaların seviyeyi desteğe çevirdiğini gösterdi. Fiyat 20 günlük EMA’nın üzerine çıktı ve 200 günlük SMA’ya (11.52 dolar) ulaşmaya çalışıyor. 20 günlük 8,69 dolarlık EMA ve 7,71 dolarlık 50 günlük SMA kademeli olarak yükseliyor ve göreceli güç endeksi pozitif bölgede, bu da boğaların üstün olduğunu gösteriyor. Alıcılar fiyatı 200 günlük SMA’nın üzerinde tutar ve sürdürürse, CAKE/USDT çifti 13.50 ve daha sonra 15 dolara yükselebilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat 200 günlük SMA’dan düşerse, ayıların henüz vazgeçmediğini ve rallilerde satış yapmaya devam ettiklerini gösterecek. Parite daha sonra 20 günlük EMA’ya düşebilir. Fiyat bu destekten geri dönerse, 200 günlük SMA’nın üzerinde bir kırılma olasılığını artıracaktır. Bu olumlu görüş, fiyat 50 günlük SMA’nın altına düşerse geçersiz olabilir.

Uzmana göre fiyat mevcut seviyeden veya 20-EMA’dan yükselirse, alıcılar pariteyi psikolojik seviyenin 10 dolardan yukarı itmeye çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, çift ivme kazanabilir. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayılar pariteyi 20-EMA’nın altına çekmeye çalışacaklardır. Bunu yaparlarsa, parite 50-SMA’ya ve daha sonra 200-SMA’ya kayabilir. Bu desteğin altında bir kırılma ve kapanış, ayıların oyuna geri döndüğünü gösterebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir