Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.169
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.169
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

İşte Bu Hafta İzlenecek 4 Altcoin ve Seviyeli Tahminler!

Analist Rakesh Upadhyay, popüler altcoin projelerinden dördü hakkında ayrıntılı seviye tahminlerinde bulunuyor. Coinmühendisi.com olarak bizim de mercek altına alacağımız bu tahminlere konu olan altcoin projeleri sırasıyla: DOT, SAND, RUNE ve ZEC.

Altcoin projelerinde gelecek seviyeler BTC’ye bakıyor

Analiste göre BTC‘nin teknik kurulumu, potansiyel bir yükseliş eğilimi gösteriyor ve grafikler, herhangi bir yükseliş fiyat hareketinden ilk yararlananların DOT, SAND, RUNE ve ZEC olacağını gösteriyor. Bitcoin (BTC) hafta sonu boyunca nispeten sakindi, bu da traderların 15 Mart ve 16 Mart’ta yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısından önce temkinli oynadığını ve büyük bahisler oynamadığını gösteriyor. Kripto piyasaları yakın vadede yönlü bir hareket başlatabilir mi? Yükseliş hissi uyandırırsa bir ralliye katılabilecek ilk 4 altcoin projesini inceleyelim.

Bitcoin, 12 Mart ve Pazar günü, boğalar ve ayılar arasındaki kararsızlığı gösteren bir Doji şamdan deseni oluşturdu. Fiyat, 20 günlük üstel hareketli ortalama (39.810 dolar) ile 37.000 dolarlık yatay destek arasında kaldı. Fiyat 50 günlük basit hareketli ortalamanın (39.978) üzerine yükselir ve kırılırsa, boğalar BTC/USDT çiftini 42.600 doların üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa parite 45.400 dolara ve daha sonra kanalın direnç çizgisine yükselebilir. Tersine, fiyat düşerse ve 37.000 doların altına düşerse, ayılar bir fırsat kokusu alacaktır. Satıcılar daha sonra çifti kanalın destek çizgisinin altına çekmeye ve sürdürmeye çalışacaklar. Böyle bir hareket, 30.000 dolara olası bir düşüşün yolunu açabilir.

DOT için tahminler nasıl?

Polkadot (DOT) son birkaç aydır düşüş trendinde ama boğalar bölgede 16 ila 14 dolar arasında bir dip oluşturmaya çalışıyor. Fiyat 20 günlük EMA’nın (17 dolar) üzerine çıktı, ancak boğalar 50 günlük SMA’da (18 dolar) engeli aşamadı. Bununla birlikte, olumlu bir işaret, boğaların 50 günlük SMA’dan çok fazla vazgeçmemesidir. Bu, trader’ların direncin üzerinde bir kırılma öngörerek pozisyonlarını koruyabileceklerini gösteriyor. Bu olursa, DOT/USDT çifti, ayıların tekrar zorlu bir meydan okuma oluşturabileceği 23 dolarda genel dirence yükselebilir.

DOT fiyatı 50 günlük SMA’dan düşerse, ayılar pariteyi 16 doların altına çekmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, parite kritik desteği 14 dolardan tekrar test edebilir. 4 saatlik grafik paritenin 16 ile 19 dolar arasında dalgalandığını gösteriyor. Alıcıların fiyatı genel direncin üzerine çıkaramaması, kısa vadeli tüccarların kâr rezervasyonunu çekmiş olabilir. Bu, fiyatı 50-SMA’ya çekti. Fiyat 200-SMA’nın üzerine çıkarsa, boğaların düşüşlerde satın almaya devam ettiğini gösterecek. Alıcılar daha sonra fiyatı tekrar 19 dolardan genel direncin üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Bunu başarırlarsa, parite 20 dolara yükselebilir ve daha sonra 23 dolara doğru fırlayabilir.

Sand ‘de ayılar desteği kıramadı

Popüler altcoin Sandbox (SAND), son birkaç haftadır 2,55 dolar ile 4,86 ​​dolar arasında menzile bağlıydı. Ayılar, 4 Mart’ta fiyatı 200 günlük SMA’nın (3.15 dolar) altına çekti ancak desteği 2.55 dolardan kıramadı. Bu, aralığın desteğine yakın birikimi gösterir. RSI, düşüş momentumunun zayıflayabileceğini gösteren pozitif bir ayrışma belirtileri gösteriyor. Fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar SAND/USDT çiftini 200 günlük SMA’nın üzerine itmeye çalışacak. Bu olursa, parite 50 günlük SMA’ya (3.51 dolar) yükselebilir. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanış, olası bir rallinin kapılarını 4,50 dolara ve ardından 4,86 ​​dolara açabilir.

Bu yükseliş görünümü, SAND fiyatı düşerse ve 2,55 doların altına düşerse kısa vadede geçersiz olacaktır. Bu, düşüş trendinin yeniden başlamasını önerebilir. 50-SMA, 4 saatlik grafikte sert bir direnç olarak hareket ediyor. Ayılar fiyatı 2.70 doların altına düşürürse, parite 2.55 dolardan katı desteğe düşebilir. Bu seviyenin altında bir kırılma ve kapanış, ayılar için avantajı gösterebilir. Bu görüşü reddetmek için boğaların fiyatı 50-SMA ile 3 dolar arasındaki bölgenin üzerine itmesi gerekecek. Bu olursa, parite, ayıların tekrar güçlü bir savunma oluşturabileceği 3.42 dolara yükselebilir.

Ssıradaki altcoin RUNE için bu seviyeler

THORChain (RUNE), 1 Mart’ta hareketli ortalamaların üzerine çıktı ve 8 Mart’taki yeniden test sırasında seviyeyi başarıyla savundu. Boğalar şimdi fiyatı 200 günlük SMA’ya (7,90 dolar) itmeye çalışacak, burada ayılar yine güçlü bir meydan okuma oluşturabilir. Fiyat 200 günlük SMA’dan çok fazla vazgeçmezse, boğalar bu engeli aşmak için bir girişimde daha bulunacak. Başarılı olurlarsa, RUNE/USDT çifti 9 dolara yükselebilir. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden düşerse, 20 günlük EMA dikkat edilmesi gereken önemli seviyedir.

Bu seviyeden güçlü bir toparlanma, yükseliş hissinin bozulmadan kaldığını gösterirken, bunun altında bir kırılma 4 dolara düşüşle sonuçlanabilir. 4 saatlik grafikteki 20-EMA eğimli ve RSI pozitif bölgede, bu da boğaların üstün olduğunu gösteriyor. Parite şimdi ayıların yukarı hareketi durdurmaya çalışacağı 7 dolarda genel dirence yükselebilir. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden düşerse, parite 20-EMA’ya düşebilir. Fiyat bu seviyeden geri dönerse, boğalar yükseliş trendini sürdürmeye çalışacak. Ayılar, kısa vadeli trendde bir değişiklik olduğunu göstermek için fiyatı 20-EMA’nın altına çekmek ve sürdürmek zorunda kalacak.

ZEC’te boğalar oyuna geri döndü

Zcash (ZEC), 8 Mart’ta çift dip formasyonunu tamamlayan 135 dolarlık direncin üzerinde kırıldı ve kapandı. Bunu, 10 Mart’ta 200 günlük SMA’nın (145 dolar) üzerinde bir kırılma izledi ve boğaların oyuna geri döndüğünün sinyalini verdi. Ayılar şu anda fiyatı 200 günlük SMA’nın altına çekmeye ve 135 dolardaki kırılma seviyesine meydan okumaya çalışıyor. Bu, boğaların savunması için önemli bir seviye çünkü bunun altında bir kırılma, son kırılmanın bir ayı tuzağı olabileceğini gösterebilir. ZEC/USDT çifti daha sonra 50 günlük SMA’ya (114$) düşebilir. Fiyat mevcut seviyeden veya 135 dolardan geri dönerse, duyarlılığın olumlu olduğunu ve traderların düşüşlerde alım yaptığını gösterir. Boğalar daha sonra pariteyi 160 doların üzerine çıkarmaya çalışacak ve yukarı hareketine devam edecek.

ZEC‘te ayılar, 4 saatlik grafikte fiyatı 20-EMA’nın altına çekti ancak daha düşük seviyeleri sürdüremediler. Bu, boğaların her küçük düşüşte satın almaya devam ettiğini gösteriyor. Boğalar şimdi fiyatı 160 doların üzerine çıkarmaya ve yükseliş trendini sürdürmeye çalışacak. Pozitif bölgede yükselen 20-EMA ve RSI, en az direnç yolunun yukarı doğru olduğunu gösteriyor. Bu varsayımın aksine, fiyat genel dirençten düşer ve 143 doların altına düşerse satış ivme kazanabilir. Parite daha sonra 135 dolardan kritik desteğe düşebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir