Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.293
% 3.09
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.293
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

İşte Bu Hafta İzlenecek 4 Altcoin ve Önemli Tahminler!

Bitcoin (BTC), 4 Şubat’ta 40.000 dolarlık psikolojik direncin üzerine çıktı ve hafta sonu boyunca seviyeyi korudu. Bu durum, toplam kripto piyasasının değerini 3 Şubat’taki 1.78 trilyon dolarlık seviyeden 6 Şubat’ta yaklaşık 2 trilyon dolara çıkardı. Peki, altcoin’ler de bu yükselişe katılabilir mi? Bu hafta hangi altcoin projelerini izlemekte fayda var?

Analist: Lider altcoin Ethereum bu seviyeleri görebilir

Upadhyay, altcoin analizine Ethereum’dan başlıyor. Analiste göre ETH, 4 Şubat’ta 20 günlük EMA’nın (2.839 dolar) üzerine çıktı ve azalan kanalın direnç çizgisine ulaştı. Bu seviyenin daha önce güçlü bir direnç olarak hareket ettiği ve bu nedenle ayıların tekrar tüm güçleriyle bu noktayı savunmaya çalışabileceği belirtiliyor. Fiyat, direnç çizgisi ile 50 günlük SMA (3.256 dolar) arasındaki bölgeden düşerse, bu durum ayıların daha yüksek seviyelerde satmaya devam ettiğini gösterecek.

ETH/USDT çifti önce 20 günlük EMA’ya, ardından 2.652 dolara düşebilir. Analist, boğaların daha sonra çifti tepe bölgesinin üzerine itmek için bir girişimde bulunacağını ve bu durumda trend değişikliğinin söz konusu olabileceğini düşünüyor. 2.652 doların altında bir kırılma ise paritenin birkaç gün daha kanal içinde işlem görmeye devam edebileceğini gösterir.

4 saatlik grafik, fiyatın yükselen bir kanal modeli içinde yükseldiğini gösteriyor. 20-EMA ve 50-SMA yükseldi ve RSI pozitif bölgede, bu da boğaların üstün olduğunu gösteriyor. Analiste göre boğalar fiyatı kanalın üzerine çıkarsa, momentum daha da artabilir ve ayıların sert bir direnç oluşturmasının beklendiği yerde parite 3.400 dolara yükselebilir. Tersine, fiyat 20-EMA’nın altına düşerse, parite kanalın destek hattına düşebilir.

Analist, Near Protocol (NEAR) için neler diyor?

NEAR protokolü (NEAR) psikolojik destek bölgesinden 10 dolardan 9,50 dolara sıçradı ve 4 Şubat’ta 20 günlük EMA (12.58 dolar) engelini aştı. Ayılar, fiyatı 5 Şubat’ta 20 günlük EMA’nın altına çekmeye çalıştı ancak boğalar yerlerini korudu. Yukarı hareket bugün yeniden başladı ve boğalar fiyatı 50 günlük SMA’nın (14 dolar) üzerine çıkarmaya çalışıyor. Bunu başarırlarsa, NEAR/USDT çifti 15.05 dolara ve ardından 16.36 dolara tırmanabilir. Analist, ayıların bu bölgede güçlü bir savunma kurabileceğini düşünüyor.

Öte yandan, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayılar pariteyi 20 günlük EMA’nın altına çekmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, ayıların rallilerde satış yapmaya devam edeceği anlamına gelir. Parite daha sonra bir kez daha 10 dolara düşebilir. Analiste göre fiyat 20-EMA’dan geri dönerse, boğaların düşüşlerde biriktirdiği düşünülebilir, bu da, 200-SMA’nın üzerinde bir kırılma olasılığını artırabilir. Bu olursa, yukarı hareketle beraber 16.36 dolara ulaşılabilir.

Öncü metaverse altcoin projesi Decentraland (MANA) fiyatında sırada neler var?

Decentraland (MANA), 31 Ocak’ta 20 günlük EMA’nın (2.70 dolar) üzerine çıktı ancak 1 Şubat’ta 50 günlük SMA’dan (2.93 dolar) geri döndü. Ayılar, fiyatı 20 günlük EMA’nın altına çekmeye çalıştı ancak başarısız oldu. Analiste göre bu durum, 20 günlük EMA’nın desteğe döndüğünü gösteriyor. Yukarı hareket devam etti ve boğalar, 05 Şubat’ta fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine itti. Boğalar fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerinde sürdürürse, Upadhyay, MANA/USDT çiftinin genel dirence 4 dolardan yükselebileceğini öne sürüyor. Tersine, fiyat düşerse parite, 200 günlük SMA’da (2.03 dolar) güçlü desteği yeniden test edebilir.

4 saatlik grafik, hem 20-EMA hem de 50-SMA’nın eğimli olduğunu ve RSI’nin aşırı alım bölgesinde olduğunu gösteriyor. Bu, boğaların üstün olduğunu gösterir. Mevcut seviyeden herhangi bir düşüş, hareketli ortalamalarda destek bulabilir. Analiste göre yukarı yönde, alıcılar 3.40 dolarda ve daha sonra 4 dolarda sert dirençle karşılaşabilir. Ancak hareketli ortalamaların altına düşülürse bu, geçersiz olacaktır. Parite daha sonra 2.40 dolara düşebilir.

LEO fiyatına yönelik beklentiler

UNUS SED LEO (LEO), 1 Şubat’ta 3.92 doların üzerinde kapandığında yükselen bir üçgen formasyonu tamamladı. Satın alım 4 Şubat’ta yeniden başladı ve fiyat tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5.44 dolara yükseldi. Bununla birlikte, günlük mum çubuğundaki uzun fitil, daha yüksek seviyelerde kâr rezervasyonunu gösteriyor.  Genellikle, bir yükseliş trendindeki düzeltmelerin kısa ömürlü olduğunu söyleyen analist bugünün mum çubuğundaki uzun kuyruğun, daha düşük seviyelerde agresif alımları gösterdiğine dikkat çekiyor. 5.44 doların üzerine çıkılması durumunda 5.81 dolar ve daha sonra 6 dolar bekleniyor. Alternatif olarak 4.06 dolara düzeltme yaşanabileceğine dikkat çekiliyor.

4 saatlik grafik paritenin yükseliş trendinde düzeldiğini gösteriyor. Boğalar 20-EMA’yı savundu ve çifti 5 dolardan psikolojik seviyenin üzerine çıkarmaya çalışıyor. Analiste göre bunu yaparlarsa, parite tüm zamanların en yüksek seviyesini 5.44 dolardan tekrar test edebilir. Ancak eğer fiyat 4.38 doların altına düşerse parite 4.20 dolara düşebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir