Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.008
% 4.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.008
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

İşte Bu Hafta İzlenecek 4 Altcoin ve Kritik Tahminler!

Bitcoin (BTC), yeni yıla 50.000 doların altında başlıyor ve bu da trader’lerin agresif alımlarının eksik olduğunu gösteriyor. Bu zayıflığa dair son gelişmelerde, eski BTCC CEO’su Bobby Lee, Çin borsalarından çıkmak için 31 Aralık’a kadar zamanı olan Çinli trader’lerin çıkışlarının yıl sonuna kadar fiyatları düşük tutmuş olabileceğini söyledi. Gelin bu yazıda, piyasa genelinden son gelişmelere göz atalım ve 4 altcoin projesinin teknik analizlerini inceleyelim.

Bitcoin ve altcoin piyasasında neler yaşandı?

Bobby Lee açıklamalarıyla birlikte, Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’in bu yıl 100.000 dolara yükselebileceğine inanıyor. Başkan Bukele ayrıca 2022’de iki ülkenin daha Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul edeceğini söyledi. 2021’de kurumsal yatırımcılar tarafından artan kripto benimsemesi, uzun vadeli bir başka olumlu sinyal olarak kabul ediliyor. CoinShares’e göre, 2021’de kripto fonlarına net girişler 9,3 milyar dolardan fazlaydı. Kripto girişlerinin üçte ikisinden fazlası Bitcoin’e yapıldı. Peki, Bitcoin, Ocak ayında belirli altcoin projelerini daha yükseğe çekerek yeni bir yukarı hareket başlatabilir mi? Cevaplamak için analist Rakesh Upadhyay’ın teknik analizlerine göz atalım…

Bitcoin teknik analiz

Bitcoin, son birkaç gündür 20 günlük EMA (48.720 dolar) ile 45.456 dolarlık güçlü destek arasında işlem görüyor. Bu, satın almanın daha yüksek seviyelerde kuruduğunu gösteriyor. Teknik kısımda, her iki MA da düşüyor ve RSI negatif bölgede, analiste göre bu ayıların üstün olduğunu gösteriyor. Fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayılar fiyatı 45.456 doların altına düşürmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, analiste göre düşüş trendinin bir sonraki ayağı 42.000 dolar ve ardından 40.000 dolar başlayabilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, BTC/USDT çifti 50 günlük SMA’ya (52.332 dolar) yükselebilir. Analiste göre bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, 58.686 dolardan %61.8 Fibonacci geri çekilme seviyesine ulaşabilecek yeni bir yukarı hareketin başlangıcına işaret edebilir.

4 saatlik grafik, paritenin 45.456 ile 51.936.33 dolar arasında menzile bağlı olduğunu gösteriyor. Fiyat 45.456 dolardan toparlandı ve boğalar pariteyi 50 SMA’nın üzerine iterse, analiste göre daha düşük seviyelerde birikim önerecektir. Bu, fiyatı 51,936.33 dolara doğru yönlendirebilir. Tersine, fiyat 50 SMA’dan düşerse, ayılar çifti 45.456 doların altına çekmek için bir girişimde daha bulunacaklar. Başarılı olurlarsa, analiste göre parite bir sonraki hedef hedefi 38.975.67 dolardan düşüş trendine devam edebilir.

Altcoin LUNA 100 dolar direnciyle temasını koruyor

Terra (LUNA) yükselişini devam ettirmeye çalışıyor ama ayılar 93,81 dolar civarında bir çizgi çizerek başka planları var. Yükselen MA’lar ve pozitif bölgedeki RSI, alıcılara hafif bir avantaj sağlıyor. Fiyat bir kez daha 20 günlük EMA’dan (82 dolar) geri dönerse, analiste göre düşüşlerde boğaların birikmeye devam ettiğini gösterecektir.

LUNA/USDT paritesi daha sonra 93.81 doları kırmaya çalışacak ve ATH seviyesi olan 103.60 dolara meydan okuyacak. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanış, yükseliş trendinin bir sonraki ayağını 135.26 dolara başlatabilir. Tersine, fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına düşerse, kısa vadeli trendde bir değişikliğe işaret edecektir. Parite daha sonra 65.15 dolara düşebilir.

81.11 dolarlık sıçrama, 92.35 dolarda %50 Fibonacci düzeltmesi ve 95.01 dolarda %61.8 geri çekilme seviyesi arasındaki bölgede satışla karşı karşıya. Ayılar şimdi fiyatı 20 EMA ve yükseliş çizgisinin altına çekmeye çalışacak. Bunu yaparlarsa, analiste göre parite 84 dolara ve ardından 81.11 dolara düşebilir. Bu desteğin altında bir kırılma ve kapanış, ayıların oyuna geri döndüğünü gösterebilir. Aksine, fiyat mevcut seviyenin veya yükseliş trendinin dışına çıkarsa, alıcılar pariteyi 95.01 doların üzerine çıkarmaya çalışacak ve genel direnci 103.60 dolarda yeniden test edecek.

Fantom (FTM) teknik analiz

Fantom (FTM), genel direnci 2,67 dolardan düştü, bu da ayıların bu seviyeyi şiddetle savunduklarını gösteriyor. Analiste göre FTM/USDT çifti, güçlü bir destek görevi görebilecek 20 günlük EMA’ya düşebilir. Bu desteğin keskin bir şekilde toparlanması, alıcıların düşüşlerde birikim yaptığını gösterecek. Artan 20 günlük EMA (2.03 dolar) ve 68’in üzerindeki RSI, en az direnç yolunun yukarı doğru olduğunu gösteriyor. 2.67 doların üzerinde bir kırılma ve kapanış, boğaların oyuna geri döndüğünü gösterecek. Analiste göre parite daha sonra yukarı doğru 3,17 dolara ve ardından 3,48 dolara başlayabilir. Ayılar, yükseliş hissini geçersiz kılmak için fiyatı 2 doların altına çekmek ve sürdürmek zorunda kalacak.

4 saatlik grafik, bir kırılmayla tamamlanacak ve genel direncin üzerinde 2.67 dolardan kapanacak olan yuvarlanan bir dip formasyonu gösteriyor. Fiyat 20 EMA’dan geri dönerse, boğalar yine engeli 2.67 dolardan aşmaya çalışacak. Bu olursa, yukarı hareket başlayabilir. Tersine, fiyat 20-EMA’nın altına düşerse, analiste göre kısa vadeli yükseliş momentumunun zayıflayabileceğini düşündürür. Parite daha sonra 50-SMA’ya ve daha sonra 2 dolardaki güçlü desteğe düşebilir.

coinmuhendisi.com analizlerinde aktardığımız üzere, Cosmos (ATOM) 1 Ocak’ta genel direncin üzerinde 34 dolarda kırıldı ve kapandı. MA’lar boğa geçişini tamamladı ve bu da boğaların üstün olduğunu gösteriyor. Fiyat 34 doların üzerinde kalırsa, analiste göre yükseliş momentumu daha da artabilir ve ATOM/USDT çifti 38 dolara ve daha sonra 43.28 dolara yükselebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat kırılır ve 34 doların altına düşerse, analiste göre ayıların agresif boğaları tuzağa düşürmeye çalıştığını gösterecektir. Parite daha sonra 20 günlük EMA’ya (28 dolar) düşebilir.

Fiyat bu seviyeden geri dönerse, boğalar genel engeli aşmak için bir girişimde daha bulunacak, ancak parite MA’ların altına düşerse düşüş 25 dolara kadar uzayabilir. Her iki MA da yükseliyor ve RSI pozitif bölgede, bu da boğaların üstün olduğunu gösteriyor. Fiyat 20-EMA’dan geri dönerse, duyarlılığın olumlu kaldığına ve trader’lerin düşüşlerde alım yaptığına işaret edecek. Yukarı hareket bir ara vererek devam edebilir ve 37 doların üzerinde kapanabilir. Tersine, ayılar fiyatı 20-EMA’nın altına çekerse, analiste göre kısa vadeli trader’lerden kar rezervasyonuna yol açabilir. Bu, fiyatı 50-SMA’ya çekebilir.

Altcoin Harmony (ONE), ayıların sert bir direnç oluşturmasının muhtemel olduğu düşüş trendi çizgisine ulaştı. Fiyat mevcut seviyeden düşerse, analiste göre altcoin 20 günlük EMA’ya (0,24 dolar) düşebilir. Fiyat 20 günlük EMA’dan geri dönerse, duyarlılığın yükselişini sürdürdüğünü ve trader’lerin düşüşlerde biriktiğini gösterecektir. Boğalar daha sonra fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine itmeye çalışacak. Başarırlarsa, analiste göre yeni bir yukarı hareketin başlangıcını önerecektir. Artan yöndeki ilk hedef 0,34 dolar ve bunun üzerinde bir kırılma 0,38 dolardan yeniden test yapılmasına neden olabilir. Bu olumlu görüş, fiyat düşerse ve 0,21 doların altına düşerse geçersiz olacaktır.

4 saatlik grafik, bir molada tamamlanacak ve 0,29 doların üzerinde kapanacak bir fincan ve kulp formasyonun oluşumunu gösteriyor. Bu tersine çevirme kurulumunun 0,38 doları değerinde bir formasyon hedefi vardır. Ayıların 0,34 dolardan güçlü bir direnç oluşturması muhtemel olduğundan, hedef hedefe doğrudan bir çizgi olması pek olası değil. Tersine, fiyat mevcut seviyeden düşerse, analiste göre fiyat MA’lara gerileyebilir. Bu destek kırılırsa, ONE/USDT çifti 0,21 dolara düşebilir. Bu destekten bir sıçrama, pariteyi bir süre için 0,21 ile 0,27 dolar arasında tutabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir