Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.720
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.720
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

İşte Bu Hafta BTC, SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Şey!

Bitcoin (BTC), ani bir dalgalanma haftalık zirvelere meydan okurken bu hafta geri dönüyor. Son haftalık kapanışların aksine, 29 Mayıs mumu, yeni haftanın başlamasıyla birlikte aşağı yönlü hareketi sınırlamayı ve hemen tersine dönmeyi başardı. Bununla birlikte, Bitcoin şimdi arka arkaya dokuz haftalık kırmızı mum kaydetti, bu da tarihinde daha önce hiç görülmemiş bir şey. Peki, önümüzdeki günlerde piyasayı hareketlendirebilecek faktörler hangileri? İşte detaylar…

BTC 10 haftalık kırmızıdan kaçınabilir mi?

30 Mayıs’ta bir gecede beklenmedik U dönüşü sayesinde, Bitcoin bu hafta geleneği kırıyor. Tetikleyici, Çin’in son COVID-19 kısıtlamalarından bazılarını gevşeterek ekonomiyi açmayı planladığı haberinden geldi. Yine de Bitcoin, Avrupa ticareti başlamadan önce hisse senetlerinden daha iyi performans gösterdi. Haftalık kapanışın hala kırmızı olması nedeniyle temkinli kalsa da, Bitcoin yine de önümüzdeki Pazar kapanış fiyatı en az 29.500 dolar olduğu sürece bu hafta dokuz haftalık kayıp serisini sonlandırabilir.

Bazıları için, tek başına gecelik hareket, kısa vadeli görünümde gözle görülür şekilde daha olumlu olmak için yeterli oldu. JCL Capital’in kurucusu Jordan Lindsey, Twitter takipçilerine “Bitcoin mega bir yükseliş sinyalinin eşiğinde. Bence, dip seviyeler aramak için açgözlü olmanın zamanı değil,” dedi. Trader Crypto Tony, Bitcoin’in hala tanıdık bir ticaret aralığında olduğunu ve sağlam bir yörüngeye sahip olduğu düşünülmeden önce bazı kilit seviyeleri temizlemesi gerektiğini kaydetti. Onun için bu 31.000 dolar, şimdi çok uzak değil. Bu arada popüler ticaret hesabı TMV Crypto, gecenin en düşük seviyelerini, ilerlemeyi sürdürmek için kilit destek olarak işaretledi.

Trader ve analist Crypto Ed, o gün yayınlanan bir Twitter ileti dizisinde, “BTC + ETH’de çok iyimser olmamız gerekip gerekmediğinden emin değilim” diye ekledi. Sıçrayışı destekleyen zayıf hafta sonu hacimlerine işaret ederek, daha yüksek seviyelerin henüz yeni destek olarak kendilerini sağlamlaştırmak için gereken teklif ilgisine sahip olmadığını öne sürdü. Bu arada Cuma gününden 29.000 dolarda kalan bir CME vadeli işlem açığı, daha fazla düşüş hedefi sağlıyor.

Analist: Hisse senetlerindeki toparlanma “ayı piyasası rallisi”

Amerika Birleşik Devletleri piyasaları 30 Mayıs’ta resmi tatil nedeniyle kapalıyken, günün ruh halini belirlemek Avrupa ve Asya’ya kaldı. Dünya Ekonomik Forumu bitmişken, kripto para sahipleri, Haziran ortasındaki başka bir ABD FED toplantısından önce yeni aya girerken küçük bir nefes alabilirler. Asya hisse senetlerinin sekiz haftalık kayıpların ardından yeniden forma dönüşü, günün ana makro odağını oluşturdu.

Geçen hafta ABD’de benzer bir ralliden yararlanamadıktan sonra, Bitcoin şimdi ruh halinden yararlanıyor gibi görünüyor, ancak yorumcuların yine de genel bir eğilimin tersine çevrilmesinin bir göstergesi olmadığı konusunda uyarıyorlar. Fed ve diğer merkez bankalarından gelen parasal sıkılaştırma, yalnızca hisse senedi traderlarını düşürmekle kalmadı, aynı zamanda ekonomilerin ödediği fiyatla birlikte büyük bir durgunluk konuşmasını ateşledi.

Citigroup Australia’nın yatırım uzmanları başkanı Mahjabeen Zaman Bloomberg’e “Ayı piyasası rallisinin ortasındayız. Bence piyasa, durgunluğun ne kadar yakında geleceğini veya enflasyonun ne kadar hızlı düşeceğini anlamaya çalışırken ticaret aralığına bağlı olacak,” dedi. Sıkıştırmanın bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor, 1 Haziran’ın Fed’in şu anda 8,9 trilyon dolarlık rekor seviyedeki bilançosunu düşürmeye başladığı tarih olduğu düşünülüyor.

Zirve yapan dolar, sonunda düşmeye başlıyor

Geçen hafta boyunca ABD doları, destek seviyelerini test etti. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Aralık 2002’den beri görülmeyen seviyelere çıktıktan sonra, ABD dolar endeksi (DXY) nihayet normal seviyelere geri dönüyor ve hatta yılın yükseliş trendine meydan okuyor. Ters korelasyon özellikle geçmişte Bitcoin’in lehine çalıştığından, bu eğilim devam ederse risk varlıkları için umut verici olabilir. Crypto Rover isimli bir analist, “Bu, 2022 boğa koşusunun yalnızca başlangıcı olabilir” dedi ve Bitcoin-DXY ters korelasyonuna dikkat çekti.  Ancak Crypto Ed, iyi zamanların dolardaki zayıflık nedeniyle geri geleceğine ikna olmadı. “DXY bir geri  Bununla birlikte, 101.49’da DXY, 25 Nisan’dan bu yana en düşük seviyesindeydi.

BTC “döngüsel bir tabana” yaklaşıyor

Bitcoin analistleri arasında herkes düşüş eğiliminde değil ve bunlardan biri, CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju. Bitcoin’in gerçekleşen üst sınır dağılımından en son verileri paylaşan Ki, aslında BTC/USD’nin şu anda Mart 2020’ye benzer bir aşamada olduğunu savundu. Gerçekleşen üst sınır, her bir Bitcoin’in en son hareket ettiği fiyatı yansıtır ve yaş gruplarına bölünebilir. Bunlar da, en son belirli bir süre önce hareket eden, gerçekleşen üst sınırını oluşturan BTC arzının oranını gösterir.

Şu anda, gerçekleşen üst sınırın yüzde 62’si altı ay veya daha uzun bir süre öncesine ait harcanmamış işlem çıktılarını (UTXO’lar) içeriyor. Ki için bu, tarihsel olarak ve en önemlisi Mart 2020 COVID-19 kazasında olduğu gibi BTC fiyatı için taban alanı anlamına geliyor. “Artık 6 aylıktan büyük UTXO’lar, gerçekleşen üst sınırın yüzde 62’sini alıyor. Mart 2020’deki büyük satışta bu gösterge de yüzde 62’ye ulaştı,” ifadelerini kullanıyor.

CryptoQuant daha önce UTXO verilerinin Bitcoin yatırımcı holdinglerinin büyüklüğü ile ilgili olduğunu bildirmişti, ancak daha muhafazakar sonuçlar çıkarmıştı. Geçen hafta, en büyük Bitcoin balinalarının varlıklarını zincir üzerinde dağıtmaya devam ettiği, daha küçük balinaların ise muhtemelen piyasayı destekleyip Mart 2020 tarzı bir şelaleyi önlediği ortaya çıktı.

Duyarlılık, “uzun vadeli satın alma fırsatı”na işaret ediyor

Mevcut ortamda duyarlılığı yeşile kaydırmak için çok fazla fiyat hareketi gerekiyor. Yatırımcılar, neredeyse kontrol edilmeyen olumsuzluklara altı aydan fazla dayandığından, bu hem Bitcoin hem de kripto için daha yaygın olarak geçerlidir. Bu hafta da durum böyle – gece boyunca yaşanan yükselişe rağmen, duyarlılık Bitcoin ve altcoinler genelinde “aşırı korku” bölgesinde sıkı bir şekilde kalmaya devam ediyor.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, önceki yıllarda nesiller arası fiyat diplerine eşlik eden bir puan olan 30 Mayıs itibariyle sadece 10/100’de. Mayıs 2022, özellikle Mart 2020’de görülen ve son olarak Mart 2020’de görülen bir seviye olan Fear & Greed’in ayın başlarında sadece 8/100’e ulaşmasıyla duyarlılık için özellikle zorlu bir dönem oldu. Analist Scott Melker, daha sonra ne olabileceğine bakılmaksızın, duyarlılığın “uzun vadeli bir satın alma fırsatı” ortaya çıkardığını ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir