Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.139
% 3.36
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.139
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

İşte Bu Hafta BTC, SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Olay!

Boğalar haftalık kapanışta ciddi kayıplardan kaçındığı için Bitcoin (BTC) bu hafta 30.000 doların üzerinden açılış yaptı. Peki bu hafta Bitcoin, SHIB, ETH gibi kripto paraları neler etkileyecek? İşte beş faktör…

Bitcoin fiyatında “düşüş” hala masada

Son haftalara göre canlandırıcı bir tezat oluşturan Bitcoin, 23 Mayıs’a haftalık kapanışın ardından güç göstermeyi başardı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere art arda sekizinci haftalık kırmızı mum rekorunu kırmasına rağmen, sıkıntı olmaması BTC/USD’nin bunun yerine 30.000 doları korumasına izin verdi. Analist Michaël van de Poppe’a göre, bu eğilim hafta sonu boyunca zaten ortadaydı.

Hisse senetleri korelasyonu ve parasal sıkılaştırmanın onları aşağı zorladığı genel tablo göz önüne alındığında, kimse Bitcoin’in yukarı yönde devam edeceğinden emin değildi. Popüler Twitter traderı Nebraskan Gooner 23 Mayıs’ta takipçilerine “Tercih ettiğim Bitcoin senaryosu, 40 bin dolara yakın büyük sıçramadan önce 22 bin dolara bir nükleer bomba görülmesi” ifadelerini kullandı.

Geçen hafta sonlarında, Filbfilb, en büyük kripto para biriminin ayı piyasasında olduğunu kabul etmenin zamanının geldiğini söyledi. “Mevcut desteği 28.670 dolardan kaybedersek, yeni dip seviyelerinden önceki son destek 26.512 dolara oturur” dedi.  Bu arada, popüler Twitter hesabı IncomeSharks, bu hafta 30.000 doların gücünden bağımsız olarak, herhangi bir olası dizi dönüşünden önce rahatlama olması gerektiğini savundu.

BTC, SHIB, ETH ve genel kripto piyasası için haftanın önemli etkinliği: WEF

COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana Dünya Ekonomik Forumu’nun ilk kişisel yıllık toplantısı, haftanın makro tetikleyicisi. 22-26 Mayıs tarihleri ​​arasında İsviçre’nin Davos kentinde ekonomik seçkinler bir araya gelirken, piyasalar gelecek açıklamalarının ardından potansiyel volatiliteye hazırlanıyor. Bitcoin kullanıcıları için, endüstri geleneksel finans ağırlıkları arasındaki duyarlılığı ölçmeye çalıştığından, olayın stresli olduğu düşünülüyor.

Bir ay önce WEF, Bitcoin’in çevresel amaçlar için PoW algoritmasını PoS olarak değiştirmesi gerektiğini savunan bir video yayınladı.  Stablecoin TerraUSD’nin (UST) bu ay patlaması, kripto para birimini finansal kuruluşun hedef noktalarına daha da sürükledi. Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, SHIB, BTC gibi kripto para birimlerinin “hiçbir değeri olmadığını” ve belki de paradoksal olarak düzenleme gerektirdiğini iddia etti.

Öte yandan 23-25 ​​Mayıs tarihleri ​​arasında Norveç’in Oslo kentinde düzenlenecek olan Oslo Özgürlük Forumu, kendisini “zorbalığa karşı durmak için birleşmiş küresel bir eylemciler toplantısı” olarak tanımlıyor.  Etkinlikte konuşan ekonomist Lyn Alden, Strike CEO’su Jack Mallers ve Lightning Labs’in kurucu ortağı ve CEO’su Elizabeth Stark da dahil olmak üzere Bitcoin’in en tanınmış isimlerinden oluşuyor.

Madencilik zorluğunun azalması neleri gösteriyor?

Büyük Bitcoin fiyat düşüşlerinin önemli sonuçları olabiliyor.  Madenciler arasındaki değişen dinamikleri yansıtan zorluk, bu haftaki bir sonraki otomatik yeniden ayarlamada yaklaşık yüzde 3.3 oranında azalacak. Bu düşüş, diğerlerine kıyasla mütevazı olsa da, değişiklik yine de Temmuz 2021’den bu yana en büyük düşüş olacak.

Tahmini verilere dayalı olası karlılık baskısına rağmen, zincir üstü analitik platformu Glassnode’un son rakamlarına göre madenciler kapitülasyon belirtileri göstermiyor ve BTC satışlarını hala minimumda tutuyor. Bu arada Bitcoin’in madencilik hash rate’i, 23 Mayıs itibariyle tahmini olarak saniyede 233 exahash (EH/s) ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

On-chain hacim, son birkaç ayın en düşük seviyelerine ulaştı

Bitcoin, fiyat hareketi sayesinde 2022 boyunca ana akım tüketici tabanı için sıkıcı bir hal aldı, ancak şimdi mevcut yatırımcıların katılımı bile azalıyor. On chain veriler, LUNA sonrası paniğin dikkate değer istisnası dışında, hacimlerin istikrarlı bir şekilde düştüğünü gösteriyor. Ağdaki yedi günlük hareketli ortalama işlem hacimlerini izleyen Glassnode, 23 Mayıs’ta dokuz ayın en düşük seviyesini kaydetti.

9 Mayıs’tan itibaren hareketli ortalama hızla düşmeye başladı ve 22 Mayıs’ta yüzde 70 düştü. CryptoQuant’tan Ki Young, bireysel alıcılar arasındaki ilgi eksikliğinin altını çizerken, analist arkadaşı Willy Woo, piyasa dalgalanmalarına gerçekten hakim olanın büyük oyuncular olduğunu savundu.

SHIB, BTC ve kripto paralar için piyasa hissiyatı dipte

Klasik duygu göstergesi olan Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre, pazarın büyük bir kısmı yeni bir düşüşe hazırlanıyor. 100 üzerinden yaklaşık 10’da olan endeks, tarihsel olarak fiyat diplerinde görülen “aşırı korku” bölgesinin alt segmentine geri döndü.  Yüksek korelasyonlu S&P 500 ile ilgili hissi analiz eden trader, girişimci ve yatırımcı Bob Loukas, Bitcoin için bunun taklitçi bir model olabileceğine biraz ışık tuttu. Bu arada geçen hafta, popüler trader ve analist Rekt Capital, hissiyatı önemli bir şekilde değiştirmek için daha önemli bir fiyat değişikliğinin gerekli olacağını savundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir