Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.775
% 2.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.775
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

İşte Bu Hafta Bitcoin ve Altcoin’leri Fiyatlayacak 5 Gelişme!

Bitcoin (BTC), Ocak ayının son haftasına tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yüzde 50 düşüş ile başladı. Makro piyasalardan etkilendiği düşünülen BTC’nin trendi kırıp kıramayacağı, merakla bekleniyor. Peki, bu hafta kripto paraları neler etkileyebilir?

Bitcoin, dip seviyelere yaklaşıyor

Traderlar Bitcoin’in kısa ve orta vadede nasıl fiyatlanacağını görmek için 30.000 dolarlık bir teste bakıyorlar. UTXO Management’ta kıdemli analist olan Dylan LeClair, zincir içi durumun çeşitli yönlerini analiz ederek, Bitcoin’in mevcut tabanını “nesilsel dip” olarak adlandırdı. Bu, çeşitli yatırımcı gruplarından Bitcoin’in en son taşındığı toplam fiyatı ifade eder. Hesaplama, diğer verilerle birleştirildiğinde, Bitcoin ayı aşamasının nerede dibe vuracağı konusunda bir fikir verebilir. Şu anda, ağ maliyeti temeli 24.000 dolardır.

Öte yandan Cuma 36.000 doların biraz üzerinde bir fitil, Bitcoin’in bir “boşluk doldurma” kapsamında 40.000 dolara yakın seviyeleri geri alma fırsatını bozarken, Temmuz ayına göre daha düşük bir boşluk 32.000 dolar civarında kalıyor. Michaël van de Poppe, “Gerçek fiyat hareketinin, vadeli işlemlerin açıldığı ve CME’nin işlem görmeye başladığı yeni haftanın başında gerçekleşeceğini,” düşünüyor.

Teknik grafikte neler görülüyor?

Bitcoin’in günlük göreceli güç endeksi (RSI) metriğinin Mart 2020’deki koronavirüs çöküşünden bu yana en düşük seviyelerine yaklaştı. Klasik “aşırı satım” bölgesinin bile çok altında olan RSI, artık piyasanın toparlanmasına inanmak isteyen analistler için en ikna edici sinyallerden biri haline geliyor. Sadece günlük değil, haftalık RSI şimdi fiilen neredeyse iki yıl önce düştüğü yere geri döndü. Bundan sonra, takip edenler büyük kazanç elde etti, çünkü gelecek yıl neredeyse sınırsız BTC fiyat artışları gördü.

Analist TechDev için rakamlar, RSI ile birlikte, Bitcoin tarihinin başlarından itibaren klasik geri dönüş bölgeleri grafikte yığılıyor. Diğer analist Matthew Hyland, kendi grafiğinin yanına, “Tarihsel olarak tüm tarihinin en iyi satın alma fırsatlarından bazıları olan aylık RSI seviyelerine yaklaşıyor” dedi.

Bitcoin madencileri satış yapmıyor

Madencilik havuzlarından ve bilinen madenci cüzdanlarından gelen hareketleri kapsayan verilere bakıldığında, muhtemelen düşük ve hatta negatif kâr marjlarına rağmen, madencilerin BTC varlıklarını satma havasında olmadığı görülüyor. Bununla birlikte, spot fiyat hareketi düşmeye devam ederse statükonun fırtınayı atlatabileceğine herkes ikna olmuş değil.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1485021114803884034

Likit olmayan arz büyümeye devam ediyor

Moskovski Capital’in baş yatırım yetkilisi Lex Moskovski, hafta sonu genel BTC arzını analiz ederek, coin’lerin giderek daha erişilmez hale gelmesine dikkat çekti. Glassnode gösterilerinden gelen verilerle birlikte arzın daha fazla kısmı soğuk depoya çekildiği görülüyor. Ocak ayında düşüş eğilimine rağmen, Bitcoin’in piyasadaki dolaşımı azaldı ve yatırımcıların son haftalarda görülen fiyat seviyelerinde satın alma arzusunun altını çizdi.

Duyarlılık endeksi, oldukça düşük seviyelerde

Tüm olumsuz yönleriyle birlikte, Bitcoin piyasa duyarlılığının iyi performans göstermemesi şaşırtıcı değil. Crypto Fear & Greed Index’in son verilerine göre, “aşırı korku” spot fiyat performansına paralel olarak daha da kötüleşmeye devam ediyor. Endekste, 10/100 civarındaki mevcut seviyeler gözlemleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir