Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.651
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.651
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

İşte Bu Hafta Bitcoin ve Altcoin Fiyatlarını Etkileyecek 5 Şey!

Bitcoin (BTC), 2022’nin ilk haftasına 50.000 doların altından başlıyor. BTC/USD paritesi uzun bir süredir sürpriz yapmadı. Peki, bu hafta Bitcoin ve altcoin’lerdeki statükoyu ne değiştirecek?

Hisse senetlerinde rekor beklentisi: Bitcoin nasıl etkilenecek?

İlk faktör olarak hisse senetlerine dikkat çekiliyor. ABD hisse senetleri söz konusu olduğunda mevcut duruma bir örnek için S&P 500’e bakılıyor. Risk varlıkları çok daha az iştah açıcı görünse de, endeks 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70’e ulaştı ve yılı başarılı bir şekilde tamamladı. Bitcoin de bunların arasındaydı ve tatil likiditesi 50.000 doların altında kaldı. Bununla birlikte, yılın ilk bölümünde hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine ekleniyor.

Bu sırada Federal Rezerv, bu yıl iki faiz oranı artışı sinyali verdi Varlık yöneticisi Capriole’nin kurucusu Charles Edwards, bu hafta bir dizi tweet’te, “Tarih, oran artış rejimlerinin başlamasının aslında 6 ay boyunca borsada güçlenmesiyle sonuçlandığını gösteriyor” dedi. Edwards, bu tür koşullar Bitcoin için genellikle “iyi” olsa da, daha ilerideki karışıklığın, oran artışları sayesinde hisse senetlerinin uzun vadede darbe alması anlamına geleceğini söyledi.

40.000 dolar, destek seviyesi olarak kalıyor

Boğalar ve ayılar arasındaki mücadele aslında sosyal medyada bulunan retoriğin ötesinde doğada biraz ezici oldu – hacimler zayıf, bireysel yatırımcıdan gelen ilgi düşük ve büyük oyuncular yakınlardaki satış seviyelerini korumaya devam ediyor. Popüler trader ve analist TechDev, 48.000 doların “küçük bir duvarı” temsil ettiğini kabul etti. Van de Poppe, 40.000 ila 42.000 dolar arasında bir alana baktığını ve bunun üzerinde bir işlemle “birikim”e tekabül ettiğini söyledi. Bir başka analist Pentoshi için, 60.000 doların çok altındaki seviyelerde kutlama yapmak için pek bir neden yok.

Zincir üstü ölçümler neyi gösteriyor?

Capriole direktörü Ryan McCoy, haber bülteninde, yatırımcı satış alışkanlıklarındaki değişen dalganın, önceki düzeltmelerin sonraki aşamalarıyla uyumlu olduğunu vurguladı. Özellikle de son 155 gün içinde hareket edenlerden elde edilen kazanç veya kayıpların boyutunu gösteren, Glassnode’un Kısa Vadeli yatırımcı harcanan kâr çıktı oranı (SOPR) özellikle ilgi çekicidir. Şu anda 1’in altında bir ortalama puanı olan SOPR, zarara harcanan coin’lerin sayıca düştüğünü gösteriyor.

McCoy, “Tipik olarak, bu metrik dipte başlayıp daha sonra yükselmeye başladığında, daha sürdürülebilir bir fiyat eğilimi başladı” dedi. McCoy, “Kasım ayından bu yana %38 düşüşe rağmen, Uzun Vadeli Sahipler Bitcoin’i tutmaya devam ediyor” diye özetledi.

Bitcoin için temel faktörler olumlu duruyor

Pozitif ağ temelleri, Bitcoin piyasası katılımcıları grubunun güçlü inancının altını çiziyor. Madenciler, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doları görmelerine rağmen, coin’lerini satmıyor, biriktiriyor. Aynı zamanda, coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ağ hashrate’i tüm zamanların en yüksek seviyelerinde. MiningPoolStats’ın tahminlerine göre hashrate şu anda saniyede 190 exahash’in (EH/s) üzerinde. Bu arada, bu haftanın ilerleyen saatlerinde Bitcoin ağ zorluğu yaklaşık %2,4 artacak.

Korku ve Açgözlülük Endeksi neleri gösteriyor?

BTC duyarlılığı, 2022’ye soğuk bir şekilde başladı: Crypto Fear & Greed Index “aşırı korkuyu” ölçtü. yatırımcı duyguları, mevcut aralıktaki daha küçük fiyat hareketlerine karşı oldukça hassas hale geldi. Korku ve Açgözlülük bunu yansıtıyor ve fiyat hareketi çok az değişiklik sunmasına rağmen hafta sonundan bu yana 8 puan yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir