Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.148
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.148
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

İşte Bu Hafta Bitcoin, SHIB, DOGE ve Altcoinleri Etkileyecek 6 Şey!

Bitcoin (BTC), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) gibi kripto para birimleri, yeni bir haftaya başlıyor. Bitcoin ve altcoin’lerin geleneksel varlıklarla olan ilişkisinin önemi ortaya çıktığından, insanların odağında ABD Merkez Bankası (FED) açıklamaları bulunuyor. Ayrıca jeopolitik kargaşa da devam ediyor ve Avrupa’daki gelişmelere de odaklanılıyor. Havada bol miktarda belirsizlik olduğu düşünülüyor. Peki, Bitcoin ve altcoin’ler bu kaostan yararlanacak mı? Bu hafta neler olacak?

Bitcoin, SHIB, DOGE jeopolitik durumlardan nasıl etkileniyor?

Bu hafta kripto performansı söz konusu olduğunda Fed muhtemel lider konumunda. Çarşamba günü, politika yapıcılar geçen yıldan bu yana beklenen kilit faiz artırımına devam edip etmemeye karar verecekler. Enflasyonun da yükselmesiyle, az faiz artışının yalnızca mütevazı olduğu söyleniyor, ancak bunun sonuçları yine de Bitcoin ve altcoin kullanıcıları için önemli olabilir. BTC, ABD hisse senetlerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu gösterdi ve Fed’e yönelik herhangi bir tepkinin piyasayı etkileyebileceği düşünülüyor.

Analiz firması Santiment, “Fed’in bu hafta çeyrek puanlık faiz artırımına karar vermesi beklendiğinden, bu hafta kripto ve hisse senedi yatırımcıları için büyük olacak. Bitcoin ve Ethereum, 2022’de SP500’e sabitlendi ve bu kararlar kripto para birimlerini büyük ölçüde etkilemeli,” ifadelerini kullandı.  Ancak Fed, Bitcoin’cilerin endişe duyacağı tek makro oyuncu değil. Rusya-Ukrayna gerilimi devam ederken bu arada Çin’de, koronaviürsün kendisi tekrar radarda.

AB’de MiCA oylaması gerçekleşecek

coinmuhendisi.com olarak sabah saatlerinde de bildirdiğimiz üzere Avrupa’da milletvekilleri, bazıları çevresel kaygıları öne sürerek proof of work (PoW) protokollerini yasaklamaya çalışmakla birlikte, kripto para birimi yasasını oylamaya hazırlanıyor.

Bitcoin’in koronavirüs paniğiyle “çökmesinin” üzerinden iki yıl geçti

Popüler Twitter hesabı Crypto Tony, “Gördüğümüz diğer tüm makro düşüşlere göre kapitülasyon çöküşünü henüz görmedik” dedi. Böyle bir kapitülasyon hareketi şimdiden kesin bir olasılık olarak dile getirildi ve BTC/USD’nin koronavirüs kargaşasının ilk turunda 3.600 dolara düştüğü günden neredeyse tam iki yıl sonra, yaşansa oldukça acımasız olabileceği belirtildi. 

Yakın vadeli beklentileri analiz eden Plan C, Confluence Floor modelinden bahsetti ve önümüzdeki ay bir makro fiyat dibinin gerçekleşebileceği sonucuna vardı. Bununla birlikte, böyle bir düşük seviye 27.000 dolara düşebilir ve Bitcoin’i 2021 açılış fiyatının altına ve o zamandan beri konsolide ettiği aralığın kısa bir süreliğine dışına çıkarabilir. Plan C Twitter yorumlarında, “27 bin dolara gittiğimize ikna olmadım, ancak tarih üst üste 4. kez tekrar ederse, bu birikim aşamasının en düşük seviyesi olabilir” dedi.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1503123676224532482

Bitcoin’de birikim aşamasında mıyız?

Birikim konusunda, mevcut fiyatlarla Bitcoin talebi söz konusu olduğunda, her şey kötü değil gibi görünüyor. Balinalar son günlerde aktifken, daha küçük yatırımcılar tarafından kontrol edilen toplam BTC arzının oranı bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı.  Değişiklikler, Pazartesi günü, on chain analiz kaynağı LookIntoBitcoin’in yaratıcısı Philip Swift tarafından not edildi.

CryptoQuant’tan alınan ayrı veriler, eğilimi doğruluyor ve kapsadığı 21 büyük borsadan BTC bakiyelerinin Ağustos 2018’in başından bu yana en düşük birleşik seviyesinde olduğunu gösteriyor – 2.32 milyon BTC. En son Glassnode verileri, borsaların geçen hafta BTC’de 1,9 milyar dolar daha kaybettiğini gösteriyor.

Bitcoin, SHIB, DOGE piyasasında duyarlılık kimseyi etkilemiyor

Bitcoin, SHIB, DOGE ve daha geniş kripto duyarlılığı bu hafta kesin olarak yokuş aşağı işaret ediyor. İki ay süren ve sahte çıkışlardan sonra, boğalar yoruluyor gibi görünüyor.   Twitter analiz hesabı On-Chain College, “Bitcoin duyarlılığı şimdi 21 Temmuz’dan daha kötü ve fiyat şimdi 21 Temmuz’un en düşük seviyesine göre 8 bin doların üzerinde” diye özetliyor. Cane Island Digital Research, hacmin Bitcoin’den momentumun düştüğünün başka bir açıklayıcı işareti olduğunu vurguladı. Bu arada Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, 20/100 işaretinin yakınında “aşırı korku” bölgesinde kalıyor.

El Salvador’dan Bitcoin tahvilleri beklentisi

Piyasaların gözünde, El Salvador’un Kasım ayında duyurduğu Bitcoin tahvilleri de yer alıyor. Hafta sonu bu konuya yönelik pek çok haber çıksa da, resmi bir açıklama gelmedi. 1 milyar doları çekmesi beklenen tahvillerin ihracının kesin tarihi bilinmemekle birlikte, bu hafta gelebileceğine dair şüpheler artıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir