Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.049
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.049
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

İşte BTC, ETH, XRP, LUNA, SOL, ADA, AVAX, DOT, DOGE Tahmini!

Analist Rakesh Upadhyay’ın BTC, ETH, BNB, XRP, LUNA, SOL, ADA, AVAX, DOT ve DOGE coinlerine ilişkin analiz ve tahminlerini Coinmühendisi.com’da mercek altına alıyoruz.

BTC rahatlama rallisine başladı

Bitcoin ve seçili altcoinler, acil direnç seviyelerinin üzerine çıkarak bir rahatlama rallisinin başladığını gösteriyor. Bitcoin (BTC), hem boğaların hem de ayıların üstünlük kazanmaya çalıştığı 40.000 dolar civarında bir tahterevalli savaşına tanık oluyor. Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın 16 Mart’ta vereceği politika kararını beklerken oynaklık yüksek kalabilir. Analist Willy Woo, Bitcoin (BTC)’in deneyimsiz traderlardan deneyimli traderlara transferini gösteren bir ölçüm olan maliyet esasına dayalı bir kapitülasyon olayına tanık olabileceğini öne sürüyor. Bitcoin, 15 Mart’ta hareketli ortalamalardan düştü ancak mum çubuğundaki uzun kuyruk, daha düşük seviyelerde güçlü talebin olduğunu gösteriyor.

Boğalar alımlarına devam etti ve fiyatı 50 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA) (40.151 dolar) üzerine çıkardı. Boğalar 50 günlük SMA’nın üzerinde fiyatı sürdürürse, BTC/USDT çifti 45.400 dolar ile yükselen kanalın direnç çizgisi arasında havai bölgeye yükselebilir. Ayıların bu bölgede güçlü bir savunma oluşturması bekleniyor. Fiyat genel bölgeden düşerse, parite kanal içindeki kalış süresini birkaç gün daha uzatabilir. Düz hareketli ortalamalar ve orta noktaya yakın göreceli güç endeksi (RSI), kısa vadede menzile bağlı eylemin muhtemel olduğunu gösteriyor.

Bitcoin (BTC)’ni takiben ETH destek hattından sıçradı

Ether (ETH), simetrik üçgenin destek hattından sıçradı ve alıcılar, fiyatı 50 günlük SMA’nın (2.763 dolar) üzerine çıkarmaya çalışıyor. Başarırlarsa, fiyat psikolojik seviyeye 3.000 dolara ve ardından üçgenin direnç çizgisine yükselebilir. Boğalar, trendde olası bir değişikliği işaret etmek için fiyatı üçgenin üzerine itmek ve sürdürmek zorunda kalacak. RSI ayrıca simetrik bir üçgen oluşturdu ve ondan bir kırılma, alıcıların üstünlüğün olduğu sinyalini verebilir. Bu yükseliş görünümü, fiyat mevcut seviyeden düşerse ve üçgenin destek çizgisinin altına düşerse geçersiz olacaktır. Bu, 2.159 dolara olası bir düşüş için kapıları açabilir.

BNB/USDT. Alıcılar, BNB‘yi hareketli ortalamaların üzerine çıkarmaya çalışıyor ancak ayıların başka planları olması muhtemel. Önceki üç olayda yaptıkları gibi, toparlanmayı hareketli ortalamaların yakınında durdurmaya çalışacaklar. Her iki hareketli ortalama da düzleşiyor ve RSI 48’in üzerine çıkarak boğaların geri dönmeye çalıştığını gösteriyor. Alıcılar fiyatı 50 günlük SMA’nın (388 dolar) üzerinde tutar ve sürdürürse, BNB/USDT çifti 425 dolara ve ardından 445 dolara yükselebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat hareketli ortalamalardan düşerse, duyarlılığın negatif kalacağını ve tüccarların direnç seviyelerine yakın satış yaptığını gösterecek. Ayılar daha sonra fiyatı 350 dolardan güçlü desteğin altına çekmeye çalışacak.

Ripple düşüş trendinden geri döndü

Ripple (XRP), 12 Mart’ta düşüş trendi çizgisinden geri döndü ve hareketli ortalamalara düştü. Boğalar hareketli ortalamaları savunmuş olsalar da, ondan güçlü bir geri tepme elde edemediler. Her iki hareketli ortalama da düzleşti ve RSI orta noktaya yakın, bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Alıcılar, üstünlük elde etmek için fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine itmek ve sürdürmek zorunda kalacaklar. XRP/USDT çifti daha sonra 0,91 dolara ve daha sonra psikolojik seviyeye 1 dolara yükselebilir. Tersine, fiyat düşerse ve 0,69 doların altına düşerse, avantaj ayılar lehine dönecektir. Parite daha sonra 0,62 dolardan güçlü destek seviyesine kayabilir.

LUNA/USDT. Terra’nın LUNA tokeni, 14 Mart’ta 94 dolarda genel direncin üzerine çıktı ancak boğalar daha yüksek seviyeleri sürdüremedi. Ayılar, 15 Mart’ta fiyatı 94 doların altına çekti. Ayılar şimdi fiyatı 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (84 dolar) altına çekmeye ve sürdürmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, LUNA/USDT çifti 70dolar’a düşebilir. Böyle bir hareket, yükseliş momentumunun zayıfladığını gösterebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden yükselirse veya 20 günlük EMA’dan geri dönerse, alıcılar fiyatı tekrar 105dolar’a doğru itmeye çalışacaklardır. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanış, yükseliş trendinin yeniden başladığını gösterebilir. Parite önce 115 dolara, sonra 125 dolara yükselebilir.

Solana için tahminler

Boğalar, Solana‘yı (SOL) 14 Mart’ta 81 dolardan kırılma seviyesinin üzerine geri itti, bu da 13 Mart’taki son düşüşün bir ayı tuzağı olabileceğini gösteriyor. Alıcılar, fiyatı 20 günlük EMA’nın (86 dolar) üzerine çıkarmaya çalışıyor. Bunu başarırlarsa, SOL/USDT çifti düşüş trendi çizgisine yükselebilir. Bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye çünkü üzerinde bir kırılma ve kapanış, trendde olası bir değişime işaret edecektir. Parite daha sonra 122 dolardan genel dirence yükselebilir. Fiyat 20 günlük EMA’dan veya düşüş trendi çizgisinden aşağı dönerse ve 77 doların altına düşerse, bu olumlu görüş kısa vadede geçersiz olacaktır. Böyle bir hareket, düşüş trendinin yeniden başladığını gösterebilir ve parite düşüşünü 66 dolara kadar uzatabilir.

Cardano (ADA), 20 günlük EMA’nın (0.85 dolar) üzerine yükselmeye çalışıyor ancak ayıların dirence güçlü bir savunma yapması bekleniyor. Fiyat mevcut seviyeden düşerse, ADA/USDT çifti 0,74dolar’dan güçlü desteğe düşebilir. Bu boğaların savunması için önemli bir seviye çünkü eğer kırılırsa parite 0,68 dolardan bir sonraki desteğe düşebilir. Alternatif olarak, fiyat 20 günlük EMA’nın üzerinde kırılır ve kapanırsa, parite psikolojik seviyeye 1 dolardan bir ralli girişiminde bulunabilir. Bu seviyenin güçlü bir direnç olarak hareket etmesi muhtemeldir. Fiyat bu dirençten düşerse, parite birkaç gün boyunca 1 ile 0,74 dolar arasında menzile bağlı kalabilir.

Avax için gelecek seviyeler

AVAX, 13 Mart’tan bu yana yükseliş çizgisinin altında seyrediyor, ancak ayılar bu zayıflıktan yararlanamadı ve fiyatı 64 dolar seviyesindeki acil desteğin altına indiremedi. Bu, daha düşük seviyelerde satıcı eksikliğini gösterir. Boğalar, fiyatı yukarı trend çizgisinin ve hareketli ortalamaların üzerine çıkarmaya çalışıyor. Başarılı olurlarsa, AVAX/USDT çifti azalan kanalın düşüş trendi çizgisine yükselebilir. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye çünkü ayılar direnişi önceki dört olayda başarıyla savundu. Fiyat düşüş trendi çizgisinden bir kez daha düşerse, ayıların yumuşama havasında olmadığını gösterir. Satıcılar daha sonra fiyatı 64 doların altına çekmeye çalışacaklar.

DOT/USDT. Polkadot (DOT), son iki gündür 20 günlük EMA’ya (17 dolar) yakın işlem görüyor ve bu, boğaların düşüşleri satın aldığını gösteriyor. Düz hareketli ortalamalar ve orta noktaya yakın RSI, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini gösteriyor. Boğaların yine genel direncin üzerinde 19 dolardan bir ralli girişiminde bulunmaları bekleniyor. Bunu başarabilirlerse, DOT/USDT çifti, ayıların güçlü bir meydan okuma oluşturabileceği 23 dolara yükselebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, çift dip formasyonunu tamamlayacaktır. Bu olumlu görüş, fiyat düşerse ve 16 dolardaki güçlü desteğin altına düşerse geçersiz olacaktır. Bu, fiyatı 14 dolara indirebilir.

DOGE için seviye tahminleri

Dogecoin (DOGE), 14 Mart’ta 20 günlük EMA’dan (0,12 dolar) geri döndü ve daha yüksek seviyelerin ayılar tarafından güçlü satışlara tanık olduğunu gösterdi. Küçük bir olumlu faktör, boğaların fiyatın 0,10 dolarlık güçlü desteğin altına düşmesine izin vermemesidir. Bu, DOGE/USDT çiftini birkaç gün daha 0.12 ile 0.10 dolar arasında tutabilir. 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış, satış baskısının düşebileceğinin ilk işareti olabilir. Boğalar daha sonra pariteyi 50 günlük SMA’nın (0.13 dolar) üzerine çıkarmaya ve olası bir ralli için 0.17 dolara giden yolu temizlemeye çalışacak. Alternatif olarak, fiyat 0.10dolar’ın altına düşerse satış yoğunlaşabilir ve parite 0.06 dolara düşebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir