Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.583
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.583
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

İşte Bitcoin, NFT ve Altcoin’lerin Geleceği İçin 5 Tahmin

Uzmanlar, Bitcoin (BTC)’nin, NFT’lerin ve genel olarak paranın geleceğine dair ve 2022’de nereye gideceğine dair bir takım tahminlerde bulunuyorlar. Kripto para birimlerini, yeni ekonomiler yaratma ve her yerde bankasız nüfusları güçlendirme potansiyeline sahip, dünyayı değiştiren bir teknoloji olarak lanse edebiliriz. Öte yandan eleştirmenler, kriptonun devasa çevresel ayak izine ve çevrimiçi suçtaki popülaritesine dikkat çekiyor. Bu görüşler arasındaki uçurumu kapatmak zor gibi görünüyor. Detaylar coinmuhendisi.com’da.

Bitcoin ve NFT’lere dair

1. Kripto ana akıma olmaya doğru ilerliyor. Büyük şirketler, kripto para biriminin işlerine nasıl uyduğunu anlamaya çalışıyor. Hedge fon yöneticilerinden Starbucks yöneticilerine kadar herkes, bu yıl dijital parayı nasıl kullandığımızı etkileyebilecek hamleler yapıyor. Stellar Development Foundation CEO’su Denelle Dixon konu hakkında şöyle diyor:

Umarım faydaya daha fazla odaklanacağımızı göreceğiz. Çok fazla heyecan yaratan birkaç kullanım örneğine odaklanmak yerine, gerçek değer yaratan kullanım örneklerine daha fazla odaklanıldığını ve finansal katılım hakkında daha fazla tartışmanın yapıldığını göreceğiz.

2. NFT’ler yeni sahiplik fırsatları yaratır ve eskilerini yeniden düzenler. NFT veya değiştirilemez token, çoğumuzun ilk kez 2021’de duyduğu popüler bir terim. Bir blockchain defteri kullanarak dijital mülkün sahipliğini belirlemenin yeni bir yolu olan NFT’ler, sanat ve koleksiyon sahnelerinde giderek daha popüler hale geliyor. Ancak NFT’lerin potansiyeli, eksantrik dijital sanat eserlerinin çok ötesine geçiyor. NFT’ler ayrıca sanal dünyalarda dijital arazi satın alımları ve yeni nesil müzik mülkiyeti, lisanslama ve yayınlama için kullanılmaktadır. Bazı gözlemciler, NFT’lerin özel satışlara veya sınırlı sayıda üretilen ürünlere erişim sunduğu bir gelecek görüyor. NFT’yi konser bileti olarak kullanmaya ne dersiniz? Veya çevrimiçi olarak en sevdiğiniz video oyununa giriş yaptığınızda? Bunların hepsini 2022’de görmeyi bekliyoruz.

OpenSea‘nin kurucu ortağı Alex Atallah bir e-postada “Herhangi bir benzersiz varlığın sahipliğini kaydetmek için kullanılabildikleri için NFT’lerin olanakları sonsuz. NFT’lerin etkinlik biletleri, yazılım lisansları, hayran kulübü üyelikleri veya başka şekillerde etkileşimli deneyimlere bağlı olarak kullanıldığı erken kullanım durumlarını zaten görüyoruz” diyor. Nike dahil Amerika’nın en büyük markalarından bazıları şimdiden NFT uygulamalarını genişletmeye çalışıyor. Ancak tüketici ürünlerinde kullanılan NFT’ler buzdağının sadece görünen kısmı olabilir.

85 milyar dolarlık video oyunu endüstrisi, NFT’ler için potansiyelin en verimli alanlarından biri olabilir. Daha büyük stüdyoların bazıları zaten onlarla denemeler yapıyor. NFT‘ler yeni nesil bir dijital dünya için yapı taşları olarak hizmet edebilir. Konu hakkında Atallah şöyle diyor:

“Oyuncular zaten dijital ürünlerle ilgilenmeye alışkın, bu nedenle NFT’lerin potansiyeli çok büyük: birkaç milyon NFT kullanıcısı neredeyse 3 milyar oyuncuya kıyasla. NFT’lerin, oyun oynamanın ve meta verinin kesişimi söz konusu olduğunda bazı heyecan verici gelişmeler görüyoruz.”

3. Daha büyük saldırılar ve daha büyük fidyeler. 2021’de milyonlarca dolarlık fidye yazılımı ödemelerini kolaylaştırmak için kripto para birimleri kullanıldı. Bunun nedeni, dijital para birimlerinin onları suçlular için çekici kılan özellikler içermesidir. İzlemeleri zor, sınırları yok ve ödeme bir kez yapıldığında, geri çekilmek neredeyse imkansız. Chainalysis‘te kıdemli bir teknoloji yetkilisi olan Gurvais Grigg, bir e-postada şöyle diyor:

Daha fazla suçlunun kripto para birimine ve toplam anonimliğin yanlış anlaşılması nedeniyle yasa dışı fonları gizlemeyi vaat eden hizmetlere yöneldiğini göreceğiz gibi. Bitcoin, onları meşru amaçlar için kullananlara hitap ettiği aynı nedenlerle suçlulara da hitap ediyor: Sınır ötesi, anlık ve akıcı.

Grigg ve diğerleri, kripto para birimi sınırında gelişmekte olan ancak gelişen bir sektör olan merkezi olmayan finansın 2022’de siber suçlular için popüler bir hedef olmasını bekliyor. Merkezi olmayan finans veya DeFi, merkezi bir otorite veya kurumdan bağımsız olarak çalışan finansı içerir. İnsanlar bir banka veya kredi kartı ağına güvenmek yerine, dağıtılmış bir ağ üzerinde doğrudan DeFi ürünlerine bağlanabilir. Grigg, “Suçluların DeFi’yi hem bilgisayar korsanlığı için bir hedef hem de para aklamayı denemek için bir araç olarak keşfetmesi muhtemeldir” dedi.

Stablecoinler yaygınlaşacak

4. Stablecoinler hakkında daha fazla şey duyacaksınız. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, oynaklıkları nedeniyle manşetlere girdi. Bir milyoner olabilir veya internetin hiper hızında hepsini kaybedebilirsiniz. Ancak Bitcoin ile bir latte satın almayı deneyin ve bu oynaklık işleri hızlı bir şekilde karıştırabilir. Stabilcoinler altta yatan bir varlığa bağlı olan bu kripto para birimi alt kategorisi, bu oynaklığın çoğunu azaltır. Stablecoin’ler, kripto para birimini günlük hayatın olağan işlemlerini yürütmek için kolayca kullanabileceğimiz bir şeye dönüştürmede hayati bir rol oynayabilir. Circle’ın ürün başkan yardımcısı Rachel Mayer konu ile ilgili olarak şöyle diyor:

İnsanlar hem ödeme aracı olarak hem de dolar dijital para birimi olarak stablecoin’lerdeki trendlere dikkat etmeye başlamalı. Sınır ötesi ödemeler, yardım indirimi, anında ödeme ödemeleri için kullanım örnekleri 2021’de gelişmeye başlıyor ve daha fazlasını göreceğiz 2022’de.

5. Ufukta yeni kripto kuralları beliriyor. Aralık ayında, altı kripto para şirketinden yöneticiler, gelecekteki mevzuat için potansiyel yolları tartıştıkları House Financial Services Committee’den önce ifade vermeye çağrıldı. ABD‘deki kanun yapıcılar, stablecoin ihraççılarının banka olarak kabul edilip edilmeyeceği, kripto para biriminin ne zaman vergilendirileceği ve son derece teknik ve karmaşık bir sektörde işlevsel kuralların nasıl oluşturulacağı gibi bir dizi konuya ilgi duyduklarını ifade ettiler. Bu zor bir şey. Doğru standartları oluşturmak zaman alacaktır.

Meclis komitesinden önce ifade veren yöneticilerden biri olan Dixon, “Kripto ve blockchain hakkında çok daha fazla konuşma olacağını düşünüyorum” dedi. Amerikalılar kripto odaklı mevzuat için kapsamlı bir çerçeve görmeden önce ulaşılması gereken daha fazla dönüm noktası olabilir. Ancak endüstri liderleri ve seçilmiş yetkililer birlikte çalışabilirse, çevre ve güvenlik endişeleri ele alınırken düzenli kripto para kullanıcıları ve yatırımcıları fayda sağlayabilir. Kripto para endüstrisi büyüdükçe, henüz hayal bile edemediğimiz şekillerde değişmeye devam edecek. Ancak bir şey açık: Kripto geleceğimizin bir parçası olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir