Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.404
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.404
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

İşte Balinaların Dip Avcılığı Yaptığı 16 Altcoin!

Piyasanın en büyük Bitcoin balinalarından biri olan Luna Foundation’in BTC rezervini 0’a indirmesi, Bitcoin fiyatını 30 bin dolara yöneltirken Terra (LUNA) fiyatı son zaman en büyük çöküşlerinden birini yaşadı. Son 24 saat içinde %90’dan fazla değer kaybeden LUNA yazım sırasında 1.71 dolardan işlem görüyor. Altcoin piyasasında kayıplar %15’i aşıyor…

Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) neden çöküyor?

Terra Luna, Çarşamba günü algoritmik stablecoin UST fiyaskosunun ortasında %80’in üzerinde değer kaybetti. Terra ekosisteminin başarısı, UST’nin bir stablecoin olarak benimsenmesine dayanmaktadır, bu nedenle LUNA ve UST ayrılmaz bir şekilde bağlantılı.

UST Curve havuzu, UST dolar sabitinin çok altında işlem görmeye başladığında, kullanıcılar UST’yi rakip stablecoin’leri takas ettikçe kademeli olarak küçüldü. Sonuç olarak, UST’nin teminatı olan LUNA fiyatı, açığa satış sonucunda düştü. Negatif fiyat baskısını hafifletmek için Terra daha fazla LUNA’ya para basmak zorunda kaldı.

Balinalar piyasa çökerken bu altcoin projelerini satın alıyor

Yazının devamında, mevcut piyasa koşullarında Ethereum balinalarının hangi altcoin’lerde pozisyon aldığına bakalım. Aşağıdaki WhaleStats tablosu, son 24 saatlik zaman diliminde en büyük Ethereum balinaları tarafından en çok satın alınan altcoin’leri gösteriyor. USDC, USDT, BUSD ve DAI, balinaların yüksek dalgalı piyasa koşulların sığındıkları stablecoin’ler. Farklı alanlarda faaliyet gösteren APE, SUSHI, SNX ve LINK, balina cüzdanlarını dolduran diğer altcoin projeleri oldu.

Listenin 9.sırasında yer alan LUNA (Wormhole), kullanıcılarına Ethereum, Solana, Terra, Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche ve Oasis dahil olmak üzere birden fazla Blockchain’e bağlanan genel bir mesaj iletme protokolü sağlar. Kısa sürede 4 bin dolarlık satın alımla listeyi son sıralarda tamamlıyor. Genel görünüme baktığımızda, milyonluk işlemlerle stablecoin’lerin ilk sırada olduğu liste LUNA ve LINK ile tamamlanıyor:

  1. Ethereum (ETH)
  2. USD Coin (USC)
  3. Tether (USDT)
  4. Binance USD (BUSD)
  5. Apecoin (APE)
  6. DAI (DAI)
  7. Sushi (SUSHI)
  8. Synthetix Network Token (SNX)
  9. LUNA (Wormhole)
  10. Chainlink (LINK)

Balinalar bu küçük hacimli altcoin projelerini biriktiriyor

Aşağıdaki listede, 5 ila 15 milyon dolar arasında piyasa değerine sahip olan ve en büyük 100 ETH balinası arasında en çok işlem gören altcoin’ler alıyor.

LUNA’nın sonra sırada yer aldığı listenin genel görünümü:

  1. Pendle (PENDLE)
  2. PAR Stablecoin (PAR)
  3. MoonRabbit (AAA)
  4. DeGate Token (DG)
  5. LUNA (Wormhole)

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir