Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.069
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.069
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

İşte Ayı Piyasasında Alınacak 3 Metaverse Coin!  

Enflasyon küresel piyasaları öldürüyor. Bu da Bitcoin ve Ethereum’un artan düşüş baskısı ile mücadele etmesine neden oluyor. Uluslararası ve kripto ekonomisinin kısa vadeli görünümü keskinleşiyor. Öte yandan kripto uzmanı Kyle Portman, bazı metaverse coin projelerinin uzun vadeli potansiyelini koruduğunu söylüyor. Uzman, Haziran 2022’deki bu ayı piyasasında satın almak için 1 doların altındaki üç metaverse coin’ini inceliyor. Biz de uzmanın seçimlerini kendi anlatımıyla okuyucularımız için hazırladık.

İlk metaverse coin projesi WAX (WAXP)

WAX (WAXP), Aralık 2017’de piyasaya girdi. Altcoin en son dApp’leri desteklemek için oluşturulmuş lider bir metaverse ve NFT Blockchain’i. Çeşitli kripto oyunlarından oluşan sağlam bir ekosisteme sahip. Ayrıca, Alien Worlds, Mining Network, Splinterlands, Farmers World vb. dahil olmak üzere piyasadaki en popüler oyunlara ev sahipliği yapıyor.

WAX son derece kullanıcı dostu. Bunun yanında ekosistemin tüm yönleriyle entegre olan benzersiz bir WAX Bulut Cüzdanına sahip. Bu, kullanıcıların favori uygulamalarına erişmek için artık Phantom veya MetaMask gibi Chrome uzantılarını yüklemeleri gerekmediği anlamına geliyor. Dolayısıyla bu da onu yeni kullanıcılar için son derece kolay hale getiriyor.

Ayrıca WAX, Blockchain’de üç kaynaktan yararlanarak işlem ücretlerine benzersiz bir yaklaşıma sahip. Bunlar, CPU, NET ve RAM. Kullanıcıların, platformdaki yerel hizmet varlıkları olan WAXP tokenlerini stake ederek bu kaynaklara erişmesi mümkün. WAXP, çeşitli oyunlarla etkileşime giriyor. Örneğin, AtomicAssets piyasasından NFT satın alma imkanı veriyor.

WAX ekosistemi için birincil fayda varlığı WAXP. Token, kullanıcıların ödüller için stake etmesine, yönetime katılmasına imkan sağlıyor. Ayrıca kullanıcıların, ürün satın alması ve çeşitli Metaverse’ler ve oyunlarla etkileşime girmesi de mümkün. Solana gibi multi-milyar dolarlık bir değere sahip Blockchain’le kıyaslandığında, WAX oldukça küçük. Sadece 218 milyon dolarlık bir sermayesi var.

İkinci metaverse altcoin’i Mines of Dalarnia (DAR)

Mines of Dalarnia (DAR), Kasım 2021’de piyasayla tanıştı. Değeri düşük metaverse coin projeleri içinde en iyi seçimlerden biri. Mines of Dalarnia, kullanıcıların play-to-earn (P2P) modeli aracılığıyla ödüller kazandığı bir 2D platform oyununa sahip. Kullanıcıların ayrıca, kaynaklar için madencilik yapması ve karakterlerini yükseltmesi mümkün.

Mines of Dalarnia, Chromia Blockchain üzerine inşa edildi. Bu Chromia, yüksek miktarda akıllı sözleşme etkileşimi gerektiren metaverse ve NFT oyunları için yapılmış nispeten yeni bir Blockchain. Mines of Dalarnia’yı oynamak %100 ücretsiz. Ayrıca, kullanıcıların hemen ödül kazanmas imkanı var. Geliştiriciler oyun kısa süre önce main-net’de piyasaya sürdü.

Mines of Dalarnia’nın birincil hizmet varlığı DAR. Tokenin, BNB ve Ethereum Blockchain’de hem BEP-20 hem de ERC-20 sürümleri var. DAR’ın birincil olarak, Metaverse’de arazi satın almaya, karakterleri yükseltmeye, ödül talep etmeye yarıyor. DAR’ın mevcut piyasa değeri 78 milyon dolar. İstisnai olarak düşük değerde. Bu yüzden Mines of Dalarnia, Haziran 2022’de izlenmek için uygun bir proje.

Son metaverse coin projesi Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA), Şubat 2020’de piyasaya girdi. Coinmuhendisi.com haberlerinden de hatırlayacağınız üzere şu anda piyasadaki en bilinen metaverse coin projesi. Aynı zamanda şu anda 1,5 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip. Bu nedenle en yüksek değerli metaverse kripto oyunu. Decentraland, hem tarayıcı içi hem de masaüstü istemci seçenekleriyle eksiksiz bir 3B sanal dünyaya sahip.

Oyun, Unity motoruyla oluşturuldu. Bu da onu herhangi bir cihazda çalıştırmayı kolaylaştırıyor. Decentraland, bir çok kullanıcısıyla en popüler metaverse’e sahip. Bu nedenle oyuncuların keyif alabileceği düzinelerce aktivite içeriyor. Decentraland’da P2P oyunları şeklinde kripto para kazanmaya başlamak için çeşitli fırsatlar var.

Ayrıca Decentraland, OpenSea’deki en popüler sanal emlak pazarlarından birine sahip. Mevcut ayı piyasası, kriptolar sert bir şekilde vurdu. Bu yüzden Decentraland arazileri tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Önceden Decentraland’da tek bir arsa için 10 bin dolar ödemek gerekiyordu.

Decentraland için birincil hizmet varlığı, Ethereum Blockchain’de bir ERC-20 tokeni olan MANA. Kullanıcıların giyilebilir NFT satın almak, ödül talep etmek, özel etkinliklere erişmek vb. için MANA’yı kullanması mümkün.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir