Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.991
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.991
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

İşte Altın’da Beklenen ve İzlenecek Seviyelerin Listesi!

Altın fiyatı, durgunluk korkuları üzerine ABD dolarının yeniden canlanmasıyla düştü. Tahvil katliamı ABD faizlerinin rallisini tetikleyerek altın üzerindeki ağırlığı artırdı. Piyasa analisti Anil Panchal, altın fiyatlarının baskı altında kalmaya devam ettiğini belirtiyor. Piyasa analisti Dhwani Mehta’ya göre, altın piyasaları dramatik bir haftanın ortasında bir sonraki düşüş için pozisyonunu koruyor. Anil Panchal ve Dhwani Mehta’nın altın fiyatı analizlerini okuyucularımız için derledik.

“ABD NFP raporu, sarı metal için çok önemli olacak”

Altının, trader’ların Cuma günü tam piyasalar sırasında en son riskten kaçış havasına tepki vermesiyle gün içinde %0,20 düşüşle 1.873 dolar civarında geri ayakta kalmaya devam ettiğini belirten Anil Panchal, analizlerine şu yönde devam ediyor. Metalin düşüşleri, en son Fed rehberliği ve Perşembe günkü piyasanın U dönüşü göz önüne alındığında, Nisan ayı için önemli ABD istihdam raporu öncesindeki endişeyle de bağlantılı olabilir.

İleriye dönük olarak, Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verildiği üzere Fed’in daha büyük bir faiz artış döngüsünü sürekli olarak reddetmesinin yanı sıra St. Louis Federal Rezerv (FRED) verilerine göre 10 yıllık başa baş enflasyon oranıyla gösterilen enflasyon beklentilerindeki son artış göz önüne alındığında, ABD NFP altın raporu için çok önemli olacak. Tahminler, ABD Tarım Dışı İstihdam (NFP) başlığının 431K’dan 391K’ya gevşeyeceğini ve İşsizlik Oranının da %3,6’dan %3,5’e düşebileceğini gösteriyor.

Anil Panchal’ın altın teknik analizi

Traderlar ABD NFP’ye hazırlanırken altın fiyatları, 200 günlük EMA’dan ve dört aylık yatay desteğin hafta başındaki toparlanmasını tersine çevirdi. En son geri çekilme, kısa vadeli anahtar düşüş MACD sinyalleri ve zayıf RSI etrafında engeller oluşturduğundan, bu sırayla yaklaşık 1.908 dolar ve 1.912 dolar olan 21 günlük ve 50 günlük EMA’yı vurguluyor.

Bu nedenle, değerli metalin daha fazla düşüş yaşaması daha olası görünüyor ve bu da Ocak ayından önce 1.850-53 dolar civarındaki bir alan öncesi yakındaki kilit destek olarak 200 günlük EMA seviyesi olan 1.858 dolara odaklanıyor. Altın fiyatları 1.850 doların altına düşerse, ayılar 1.780 doları çevreleyen yıllık dibi izlemeden önce 1.810 doları ve 1.800 doları hedefleyebilir.

Alternatif olarak, 1.912 doların net bir yukarı yönlü kırılmasının, Mart ve %50 aşağı eğimli trend çizgisinin yakınsaması da dahil olmak üzere 1.960 dolarlık direnç birleşmesine meydan okumak için Ocak-Mart dönemindeki %50,0 Fibonacci düzeltmesinden onaylanması gerekiyor.

“Kral dolar, altına karşı en önemli varlık olmaya devam edecek”

“Altın fiyatı, 1.900 doların üzerinde bir dayanak bulmak için başka bir girişimde başarısız olduktan sonra yaralarını sarıyor” diyen Dhwani Mehta, analizlerine şu yönde devam ediyor. BoE’nin uyarısının ardından resesyon korkuları piyasaya vurduğundan ve güvenli liman dolara büyük riskten kaçış akışlarını tetiklediğinden, daha az şahin Fed liderliğindeki dolar satışlarının geçici olduğu ortaya çıktı.

Tahvil piyasaları hisse senetleriyle birlikte düşerken, ‘Her şeyi sat‘ modu geri döndü. Belirsiz ekonomik zamanlarda, Ukrayna krizi ve Çin’in covid karantinaları karşısında, kral dolar altına karşı en önemli varlık olmaya devam edecek.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken önemli seviyeler

Dhwani Mehta’nın kullandığı Technic Confluences Detector, altın fiyatının küçük bir sıçrama yapmaya ve kritik direnci önceki günün, ayın ve haftanın en düşük seviyelerinin kesişimi olan 1.874 dolarda yeniden yakalamaya çalıştığını gösteriyor.

Altın boğaların toparlanma yolunda kaslarını esnetmesi durumunda, bir gün 1.878 dolardaki SMA5 incelenecek. Daha da yukarılarda, altın alıcıları bir gün %23,6 Fibonacci’yi 1.881 dolardan hedefleyecek, bunun üzerinde 1.887 dolara doğru yeni bir yükseliş kapıda olacak. Bu seviye, dört saatlik SMA50, bir günlük Fibonacci %38,2 ve bir haftalık Fibonacci %23,6’nın kesiştiği noktadır.

Alternatif olarak, anlık destek, bir haftalık S1 pivot noktasında 1.869 dolar olarak görülüyor. Bir sonraki aşağı yönlü hedef, bir günlük S1 pivot noktasında 1.863 dolar olarak öngörülüyor. İkincisinin sürekli bir ihlali üzerine keskin bir satış, bir aylık S1 pivot noktasının bir günlük Alt Bollinger Bandı ile çakıştığı 1.850 dolarlık talep alanına doğru göz ardı edilemez. Altın boğaların boynunu kıracak saman, bir gün SMA200 olan 1.835 dolar olarak belirlendi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir