Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.357
% 1.62
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.357
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

İşte 2022’de İzlenmesi Gereken 7 Önemli Altcoin!

Kripto paralar, dijital alanda ve bazen gerçek dünyada kullanılmak üzere geniş nitelikte işlemleri gerçekleştirmek için kullanılan para birimleridir. Bu yazıda, analist Manas Gup’tanın listesinden 2022’de takip edilebilecek en iyi 7 altcoin örneğini listeleyelim.

2022’de izlenmesi gereken 7 altcoin

  • Bitcoin (BTC), tüm kripto para birimlerinin ilki ve aynı zamanda en ünlüsü. 2009 yılında, gerçek kimliği bugüne kadar bilinmeyen takma adlı bir kişi veya kişiler olan Satoshi Nakamoto tarafından oluşturuldu. Değişken olmasına rağmen, Bitcoin’in değeri ve işlem hacmi, bugün piyasadaki tüm kripto para birimlerinin zirvesidir.
  • Ethereum (ETH), Ether olarak bilinen açık kaynaklı bir Blockchain platformu. En önemli kripto para birimlerinden biri olmasının yanında, aynı zamanda NFT dünyasında da önemli bir rol oynamaktadır.
  • Binance Coin (BNB), sahiplerinin dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance borsasında ücret ödemesine ve işlem yapmasına olanak tanır. BNB 2017’de piyasaya sürüldü ve Ethereum üzerinde piyasa sürüldü. Daha sonra Binance’in kendi Blockchan’i olan Binance Chain’in bir parçası oldu.
  • Sembolik olarak USDC olarak tanımlanan USD Coin, ABD Doları tarafından desteklenen bir stablecoin. Tether gibi, fiyatı her zaman 1 USD’dir. Kripto, Circle ve Coinbase gibi bir üye konsorsiyumu tarafından yönetiliyor. Fiyatların dalgalı olduğu dönemlerde liman görevi görür.
  • Tüm kripto para birimleri arasında Dogecoin (DOGE) çok ilginç bir tarihe sahiptir. Aslında, Japon köpek ırkı Shiba Inu’yu içeren bir meme ile bir şaka olarak başladı. Ancak bugün, diğer kripto para birimleri kadar ciddi ve 2022’deki en önemli kripto para birimlerinden biri. Dogecoin, Litecoin tarafından kullanılan aynı PoW teknolojisi üzerinde çalışır.
  • Solana (SOL), kurucu ortağı Anatoly Yakovenko’nun olaylar arasındaki zamanın geçişini ve sırasını doğrulayan, tarih kanıtını (PoH) açıklayan 2017 tanıtım belgesinin bir sonucu olarak doğdu. Ethereum’a rakip olan özelliklere sahip. Bu nedenle Solana, NFT’leri, DeFi ve DApp’leri çalıştırabilir.
  • Bitcoin veya PoW protokolünü takip eden diğerlerinden farklı olarak Cardano, PoS Blockchain platformudur ve sistemi benimseyen en eski kripto para birimlerinden biridir. Proof of stake sistemi, enerji kullanımının yanı sıra işlem süresini de azaltır, bu da çevre için bir PoW’den daha iyi olduğu anlamına gelir. Cardano’nun kriptosu ADA’dır. Blockchain, akıllı sözleşmelerin yanı sıra merkezi olmayan uygulamalara olanak tanır.

Coinmühendisi.com olarak derlediğimiz, 17 Mart’ın altcoin gelişmelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir