Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.846
% 3.99
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.846
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

İsrail ve Hong Kong CBDC İçin Güçlerini Birleştirdi

Hong Kong

Kripto para piyasasında yaşanan düşüş devam ediyor ancak dijital varlıkların popülaritesi hala artıyor ve iki büyük finans otoritesi, kriptoyu kolayca düzenlemelerini sağlayacak dijital para birimi seçeneklerini keşfetmek için güçlerini birleştirdi.

16 Haziran tarihli Bloomberg haberine göre İsrail Bankası, yeni bir dijital para biriminin denemesini başlatmak ve siber güvenlik risklerine karşı kullanımını test etmek için Hong Kong Para Otoritesi ile ortaklık kurdu. Haberde ayrıca, projenin dağıtımının 2022’nin üçüncü çeyreğinde başlayacağını ve “iki katmanlı bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanacağını” yazan iki merkez bankası tarafından yapılan bir açıklamaya da atıfta bulunuldu.

Habere göre, İsrail ve Hong Kong’un test ettiği perakende CBDC, aracıların müşterilerini herhangi bir finansal maruziyet olmadan ele almalarına izin verecek ve bunun onu siber saldırılara karşı daha az savunmasız hale getirip getirmediğini değerlendirecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir