Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.775
% 2.69
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.775
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

İspanya, Euro bağlantılı Token Uygulamasını Onayladı

İspanya

İspanya Merkez Bankası’nın sandbox finansal biriminin, fintech firması Monei’nin avroya bağlı bir tokenı test eden projesini onayladı.

İspanya merkezli haber kaynağı Cinco Días’ın 18 Ocak tarihli bir haberine göre İspanya Merkez Bankası, 6-12 ay arasında sürmesi beklenen bir test aşamasının parçası olarak EURM tokenini çıkarması için Monei’ye yeşil ışık yaktı.

Sandbox, merkez bankası yetkililerinin gözetimi altında İspanya’daki finansal yenilik projeleri için kontrollü bir test ortamı oluşturmayı amaçlıyordu.

EURM’nin test aşamasının bir parçası olarak, bir telefon numarasına sahip uygun İspanyol sakinlerinin dijital varlığı kullanarak 10 avroya eşdeğer para gönderebilecekler. Dijital tokenlerin Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ve Caixabank’ta tutulan fiziksel euro ile 1:1 oranında destekleneceği bildiriliyor.

Monei CEO’su ve kurucusu Álex Saiz Verdaguer, “Ödemelerin geleceği dijitaldir” dedi.

“Bu bizim Avrupa’nın geri kalanına ve dünyaya en önde olduğumuzu göstermek için bir fırsat.”

İspanya Merkez Bankası, Aralık 2022’de kendi “özel” toptan merkez bankası dijital para birimi veya CBDC programını başlattığını duyurdu.

Monei’nin projesi Avrupa Merkez Bankası ya da ECB tarafından çıkarılan bir CBDC olmasa da Verdaguer, İspanya merkez bankası aracılığıyla test edilmesinin böyle bir token için zemin hazırlayabileceğini söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir