Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.911
% 1.80
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.911
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İŞKUR Meslek Seçim Rehberine Metaverse’ü de Ekledi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), yeni kuşağa meslek seçimlerinde yardımcı olmak için bir rehber hazırladı. Rehberde metaverse alanında da nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgiler yer alıyor.

Sanal dünyalar sayesinde pek çok iş için daha fazla fırsata sahip olunacağı belirtilen rehberde, metaverse’ün insanlara dijital dünyayı sunmaktan öte onun bir parçası olmayı önerdiği ifade ediliyor. Rehberde şunlar yazıyor:

“Dijital dünyanın her geçen gün şekillendiği ete kemiğe bürünerek var olduğu bugünlerde yeni dünyanın tüketicisi değil de üreticisi olmaya hazır mısın? Metaverse’te insanlar, sanal yaşamlarını dijital ikizler aracılığıyla kişisel yaşamlarına paralel olarak yaşayabilecekler. Metaverse kurgusal bir evren. Dijital dünyada var olabilmek için yapılacak meslek seçimi dijital dünyayı da hedeflemeli. Dijital dünyada ne nasıl yapılır ve burada gerekli beceriler nereden kazanılır, buna odaklanmak gerekli. Dijital becerilere ne kadar sahip olduğunuz gelecekte nerede olacağınızı belirleyen temel faktör haline gelmekte. Metaverse’te dijital gerçeklik yeni bir hizmet sektörünü ortaya çıkarmaktadır. Bu sektör yeni işler ve iş gücü talep etmekte: örneğin Metaverse avatarlarının kıyafet veya saç tasarımcısı.”

Bununla beraber seyahat ve turizmin arttırılmış gerçeklikte rutin bir aktivite olacağı da belirtiliyor.

Rehberde metaverse’ün yanı sıra gençlere dijital okur yazarlık, e-spor ve iş gücü gibi konularda da bilgilendirmeler yapıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir