Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.713
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.713
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

İrlanda, Gençlere Yönelik kripto Reklamlarını Yasaklamak İstiyor

bitcoin

İrlanda Merkez Bankası Başkanı Gabriel Makhlouf, gençlere yönelik yapılan kripto reklamlarının yasaklanmasını destekliyor.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre, İrlanda Merkez Bankası Başkanı Gabriel Makhlou gençlere yönelik kripto reklamlarını yasaklayan tasarıyı destekliyor.

Makhlouf, Maliye, Kamu Harcamaları ve Reform Komitesi önünde yaptığı açıklamada, gençleri hedef alan kripto reklamlarının rahatsız edici düzeyde olduğunu söyledi.

Merkez bankası başkanı birçok kripto para biriminden “desteksiz” varlık olarak bahsetti ve milletvekillerine ilgili reklamları yasaklamanın “bir yolunu bulmalarını” önerdi.

Makhlouf, Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları veya MiCA çerçevesinin uygulanmasını merkez bankasının 2023 için kilometre taşlarından biri olarak gösterdi. AB politika yapıcıları kripto çerçevesine ilişkin nihai oylamayı Nisan ayına erteledi.

İrlanda merkez bankası Mart 2022’de kripto yatırımlarıyla ilgili riskler konusunda bir uyarı yayınlayarak, “özellikle de kripto varlıklarının reklamını yapmaları için influencer’lara ödeme yapılan sosyal medyada” birçok reklamın yanıltıcı olduğunu belirtti.

Makhlouf daha önce de kripto yatırımlarını eleştirmiş ve insanların “tüm paralarını kaybetmeye hazırlıklı olmaları” gerektiğini söylemişti.

Diğer yargı alanlarındaki yetkililer de hem çevrimiçi hem de fiziksel dünyada kripto bağlantılı reklamları hedef aldı. Birleşik Krallık Reklam Standartları Kurumu, 2022 yılında Coinbase, Kraken ve eToro’nun pazarlama kampanyalarının bir parçası olanlar da dahil olmak üzere birçok reklamı durdurdu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Instagram hesabında EthereumMax (EMAX) tokenini tanıtan bir hikaye nedeniyle ünlü Kim Kardashian ile 1,26 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir