Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.884
% 3.70
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.884
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

IRISnet Nedir? IRIS Coin Nasıl Alınır?

IRISnet nedir? IRISnet (IRIS), işletmeleri blok zinciri teknolojisi ile buluşturma amacıyla yola çıkmış bir Blockchain projesidir. Bu makalede IRISnet nedir, ne sunar, IRIS coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

IRISnet nedir?

2019 yılında kurulan IRISnet, blok zincirleri arası iletişim ve veri paylaşımına izin veren bir hizmet protokolüdür. Protokol, yeni nesil merkeziyetsiz uygulamalar için bir temel olmak için tasarlanmıştır ve IRIS coin isimli yerel bir kripto para birimine sahiptir. CosmosSDK ile oluşturulan proje, bir hizmet protokolü aracılığıyla zincirler arası birlikte çalışabilirliği sağlar ve kullanıcıların çeşitli DeFi ürünlerine ulaşmasına olanak tanır. Kullanıcılar, IRIS protokolü aracılığıyla blok zincirleri arasında varlık ticareti yapabilir. Ağ, diğer blok zincirleriyle iletişime geçmeyi ve birlikte çalışmayı mümkün kılar.

Proof-of-Stake konsensüs mekanizması ile korunan IRISnet, yalnızca zincirler arası varlık transferine izin vermez. Bunun yanında, kullanıcıların küresel ölçekteki verilere ve bilgi işlem hizmetlerine erişmesine olanak tanımayı hedefler. NFT’leri destekleyen proje, merkeziyetsiz iş uygulamaları için çözümler sunmaktadır. Projenin arkasındaki ekip tarafından protokol içerisinde geliştirilmiş bir dizi önde gelen uygulama bulunur. Bu uygulamalar; gizlilikten ödün vermeden sağlık verilerinin ticaretini mümkün kılan bir pazar, dijital varlıkların transferi ve ticareti için bir borsa ve son olarak, hizmet e-pazarını içerir.

IRIS coin nedir? Ne için kullanılır?

IRIS coin, IRISnet platformunun yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. Tokenin Cosmos, Ethereum ve Polygon blok zincirlerindeki akıllı sözleşmeler ile oluşturulmuş versiyonları bulunur. Yazının yazıldığı sırada IRIS coin, 75 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahipti ve genel kripto para listesinde 451. sırada bulunuyordu. Buna ek olarak, 1,2 milyar adet IRIS dolaşımdaydı. IRIS’in maksimum arzı belirtilmemiştir. Kullanıcılar, token, ile protokol içerisinde çeşitli avantajlar ve işlemler için kullanmaktadır.

IRIS coin staking özelliğine sahip bir kripto paradır. IRIS sahipleri, varlıklarını akıllı sözleşmelere kilitleyerek ağın güvenliğini sağlar. Bunun karşılığında ağ, staking yapan kullanıcılara token ödülleri verir. Bunun yanında ağda gerçekleştirilen işlemler için ödenen “gas fee” için varsayılan ödeme aracı IRIS’tir. Kullanıcılar, işlem gerçekleştirmek için IRIS ile ödeme yapmak zorundadır. IRIS ağın merkeziyetsizliğini de sağlar. Token sahipleri, varlıklarını kullanarak platformun yönetimine katılabilir, topluluğa teklif sunabilir ve alınacak kararları oylayabilir. Platformdaki hizmet sağlayıcılar da tokeni kullanır. Bu kullanıcılar, sundukları hizmetler karşılığında IRIS ile ödeme alır.

IRIS coin nasıl alınır?

Mevcut olarak IRIS coin; Binance, Huobi Global, Gate.io gibi kripto para borsaları tarafından listelenmektedir. IRISnet projesi ile ilgilenen yatırımcılar, öncelikle bu borsalardan birine üye olmalıdır. Eksiksiz bir şekilde üye olan yatırımcılar, cüzdanlarına dolar veya lira gibi fiat bir para birimi yatırarak tokeni satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir