Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.630
% 5.61
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.630
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

İran ve Rusya, Altın Destekli Yeni Stablecoin Çıkarmayı Amaçlıyor!

Terraform Labs

İran Merkez Bankası’nın altın destekli yeni bir Stablecoin çıkarmak için Rus hükümetiyle işbirliği yaptığı bildirildi.

Rus haber ajansı Vedomosti’nin 15 Ocak tarihindeki bir haberine göre İran, dış ticarette ödeme yöntemi olarak kullanılması amaçlanan bir “Basra Körfezi bölgesi tokenı” oluşturmak için Rusya ile birlikte çalışıyor.

Rusya Kripto Endüstrisi ve Blockchain Birliği (RACIB) İcra Direktörü Alexander Brazhnikov’a göre, tokenin altınla desteklenen bir stablecoin olarak çıkarılması planlanıyor.

İki Ülke StableCoin’lere Yoğunlaşıyor

Çıkarılması planlanan altın destekli Stabilcoin, ABD doları, Rus rublesi veya İran riyali gibi geleneksel para birimleri yerine sınır ötesi işlemleri mümkün kılmayı amaçlıyor. Raporda, potansiyel kripto para biriminin, Rusya’nın İran kargo gönderilerini kabul etmeye başladığı Astrahan’daki özel bir ekonomik bölgede faaliyet göstereceği belirtiliyor.

Rus milletvekili Anton Tkachev, ortak bir stablecoin projesinin ancak Rusya’da dijital varlık piyasası tamamen düzenlendikten sonra mümkün olacağını vurguladı. Çok sayıda gecikmenin ardından, Rus parlamentosunun alt kanadı bir kez daha 2023 yılında kripto işlemlerini düzenlemeye başlama sözü verdi.

İran ve Rusya, sakinlerinin Bitcoin gibi kripto para birimlerini ve Tether (USDT) gibi stabilcoinleri ödemeler için kullanmasını yasaklayan ülkeler arasında yer alıyor. Aynı zamanda hem İran hem de Rusya, kriptoyu bir dış ticaret aracı olarak benimsemek için aktif olarak çalışıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir