Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.684
% 3.27
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.684
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

İran, Güç Tasarrufu İçin 6 Mart’a Kadar Kripto Madenciliğini Yasaklıyor

İran, ikinci kez ülkenin elektrik şebekesi üzerindeki yükü azaltma maksadıyla kripto para madenciliğini yasaklama kararı aldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bloomberg’ün haberine göre İran, güç tasarrufu yapmak ve yaşanan elektrik kesintilerini önleme amacıyla, 6 Mart 2022’ye kadar kripto para madenciliğini yasaklıyor.

Iran Grid Management Co. direktörü Mostafa Rajabi Mashadi, devlet televizyonuna verdiği röportajda, bu önlemin 209 megavat gücü serbest bırakacağını söyledi. Mashadi ayrıca, hükümetin yasadışı kripto para madenciliği operasyonlarını engellediğini belirtti.

İran daha önce de elektrik şebekesi üzerindeki yükü azaltma amacıyla geçtiğimiz yaz kripto madenciliğini yasaklamıştı. Ülkede alışılmadık bir biçimde yağışsız geçen bahar ayı, İran’da hidroelektrik kullanılarak üretilen elektriğim azalmasına neden olmuştu.

Ülke, kendisine karşı gerçekleşen uluslararası yaptırımlar sebebiyle, yerel olarak çıkarılan kripto para birimini kullandığından bu hamle ülkenin finansmanını kısıtlayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir