Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.044
% 3.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.044
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

IntoTheBlock: Bu Altcoin Piyasaları Yükseliş Sinyali Veriyor!

Analitik firması IntoTheBlock’a göre, Bitcoin ve altcoin piyasası yılın ilk günlerinden dalgalı fiyat hareketleri gösterdiğinden, bu durum hem yükseliş hem de düşüş olarak yorumlanabilir. Firma, 14 Ocak tarihli “2022’de kripto için boğa ve ayı davası” Medium bülteninde, her iki yönde olası senaryoları değerlendiriyor. coinmuhendisi.com olarak raporun ayrıntılarını aktarıyoruz.

Kripto boğalarını neler bekliyor?

IntoTheBlock’un yakın tarihli bültenine göre, boğalar ve ayılar arasındaki kararsızlık nedeniyle piyasadaki belirsizlik sürüyor. Boğaların durumu, Bitcoin’i (BTC) tutan artan sayıda adres, önde gelen akıllı sözleşme platformu Ethereum’da (ETH) gerçekleşen işlem sayısı ve token arzını ele alırken yapılan ETH değişikliği etrafında toplanıyor. Lider kripto dışında, boğaların durumu NFT’ler, Blockchain oyunları ve DAO’ların artan popülaritesine de dayanıyor. Veriler, son zamanlardaki düşüşe rağmen, Bitcoin yatırımcılarının %25’inin piyasa değerinin aniden 20.000 dolardan 6.000 dolara düşmesinden sonra büyük tasfiyelerin gerçekleştiği Ocak 2018’den farklı olarak, daha fazla yatırımcının BTC’ye tutunduğunu gösteriyor.

Benzer şekilde, analitik firması, 2018 çöküşünden sadece iki ay sonra şaşırtıcı bir şekilde %65 düşmesine rağmen, ETH’de gerçekleşen günlük işlemlerin sayısının en son kripto piyasası geri çekilmesi sırasında güçlü kaldığını buldu.

Diğer potansiyel katalizörler arasında ETH’nin London yükseltmesi sırasında tanıtılan “token yakma” mekanizması, 13 milyar dolarlık bir değere ulaşan NFT pazarı OpenSea, daha geniş DAO kapsamı ve kullanıcıları kripto para birimlerine getiren Blockchain tabanlı oyunlar yer alıyor.

Altcoin ayılarının durumu

Ayıların durumu, Federal Rezerv’in eylemleri, yeni bir Covid-19 varyantı olasılığı ve dört yıllık döngü teorisi etrafında dönüyor. Fed kısa süre önce bilançosunun normalleştirilmesi veya niceliksel sıkılaştırma (QT) yoluyla enflasyonu düşürmeye çalışacağını duyurdu. IntoTheBlock’a göre bu, BTC fiyatıyla ilişkili olan USD arzını potansiyel olarak azaltabilir:

İkisi arasındaki yüksek korelasyon, Fed QT ile devam ederse ve oranları agresif bir şekilde yükseltirse, Bitcoin için olumsuz bir görünüm anlamına geliyor.

Diğer ayı bayrakları arasında, BTC’nin her dört yılda bir (2013, 2017, 2021) ATH seviyelerine ulaşma ve ardından bir sonraki yıl çökme eğilimi ve ekonomiyi engelleyen kilitlenmelere neden olacak daha güçlü bir Covid vakası olasılığı yer alıyor:

Genel olarak, makro ortam yatırımcılar tarafından dikkate alınması gereken risklere işaret ediyor. Piyasa Fed’den daha fazla netlik kazandıkça ve NFT’lerden, oyunlardan ve DAO’lardan gelen faaliyetler kriptoyu yeni zirvelere taşımaya çalıştıkça, bu piyasa güçlerinin önümüzdeki aylarda oynaması muhtemeldir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir