Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.468
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.468
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Internet Computer (ICP) Nedir?

Internet Computer (ICP) Nedir

The Internet Computer, DFINITY Vakfı tarafından kurulan sınırsız kapasiteye sahip dünyanın ilk merkezi olmayan genel ağıdır. İşlevi, genel internet hizmetleri sağlamak ve arka uç yazılımların ağ üzerinde barındırılmasına izin vermektir.

Bu merkezi olmayan bulut bilişim platformu, yazılım geliştiricilerin açık kaynak yazılım çerçevelerini Amazon ve Facebook gibi teknoloji devlerine veya sunuculara ve ticari bulut hizmetlerine güvenmeden internette özgürce paylaşmalarına yardımcı olmaktadır.

DFINITY tarafından başlatılan Internet Computer, Ethereum gibi diğer blok zinciri ağlarının ölçekleme sorunlarını potansiyel olarak çözebilecek önemli altyapı yükseltmeleri sağlar.

DFINITY’nin site savunucuları olan Internet Computer’ı kullanarak geliştiriciler, zincir üzerinde sorunsuz bir şekilde çalışan toplu pazar tokenize sosyal medya platformlarından, tüm DeFi ekosistemlerinden ve hatta Ethereum tabanlı dApp’lerden her şeyi oluşturabilirler.

Internet Computer’ın Diğer Kripto Para Birimlerinden Farkı

Yeni bir proje olarak hayatımıza dahil olan bu kripto para hakkında en çok sorulardan birisi de, bu kripto paranın piyasadaki diğer kripto paralardan farkının ne olduğu sorgulaması olmaktadır.
Bu noktada Internet Computer’ın diğer projelerden öne çıkmasının üç özelliği şu şekilde belirtilmektedir:

1) Internet Computer (ICP) her kullanıcının kendi blok zinciri teknolojisini uygulamalar oluşturmak için kullanmasına ve büyük teknoloji şirketleri arasında çalışma yapmalarına izin vermektedir.

2) Dfinity’nin kurucusu Dominic Williams’ın iddiasına göre, bulut üzerinde çalışan birçok blok zincirinin aksine, Internet Computer (ICP) bulutta değil, merkezi olmayan bir ağda çalışmaktadır.

3) Internet Computer (ICP)’nin hızlı olması. Bazı kripto para birimlerini kullanırken işlemlerin yarım saat veya daha fazla sürmesinden şikayetçi olan kullanıcılar için ciddi bir hız yeniliği sağlayarak bu süreyi 1-2 dakikaya kadar kısaltmayı başarmışlardır.

Internet Computer (ICP) Nasıl Çalışır?

Internet Computer (ICP) çeşitli karmaşıklıkta ve ölçekte uygulamaları çalıştırabilecek merkezi bir bilgi işlem platformu oluşturmak için birçok bilgisayar birbirine bağlanır.

Internet Computer protokolü ile akıllı sözleşmeler, bağımsız bilgi işlem birimleri olan ve kutu olarak bilinen güvenli kod birimlerine ayrılırlar. Bugün kullandığımız internette, kullanıcılar arama motoru gibi bir giriş noktası aracılığıyla bu kutularla etkileşime geçebilirler.

Internet Computer, Google Cloud gibi merkezî bir altyapıya güvenmez. Bunun yerine, uygulamaları doğrudan blok zinciri üzerinde barındırır ve barındırdığı bu uygulamaları sunar. Protokol, çalışmak için bağımsız veri merkezlerinden oluşan bir ağ kullanır.

Bu ağdaki node’lardan oluşan alt ağlar, yazılım kutularını oluşturur. Web deneyiminin bir parçası olarak, son kullanıcılar bu kutularla etkileşime geçerler.

Internet Computer (ICP) Kurucuları Kimlerdir?

Internet Computer, DFINITY Vakfı’nın bir projesidir. DFINITY Vakfı, İsviçre merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur ve Palo Alto, San Francisco ve Zürih gibi şehirlerdeki araştırma merkezlerini denetler.

Japonya, Almanya, Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkelerde de ekipleri bulunan DFINITY, 2016 yılında Dominic Williams tarafından kurulmuştur.

Internet Computer (ICP) yol haritası nasıldır?

DFINITY Vakfı, yol haritasındaki aşamaları temsil etmek için uzun süredir fiziksel unsurlar kullanıyor. Örneğin, 2019’un son çeyreği Copper olarak anıldı ve Motoko programlama dilinin yayınlanmasını içeriyordu. 2021’in ikinci çeyreğine Merkür adı verildi ve buna İnternet Bilgisayarının başlangıç ​​lansmanı da dahildi.

Şu anda yol haritasının Vanadyum aşamasındayız, ancak önümüzdeki yıl gelecek birçok unsur var, bu yüzden burada önümüzdeki beş büyük Internet Computer güncellemesi ve ötesine temel bir genel bakış atalım.

Q1 2022 Titanyum
Gerçek DeFi için gereken birçok özellik zaten mevcut. Örneğin, kutular ICP belirteçlerini kontrol edebilir. Bu, Titanyum aşamasındaki diğer her şey için zemin hazırlar. Şimdi geliştiricilerin DeFi’yi gerçeğe dönüştürmeye başladığını izliyoruz.
DFINITY, defter işlemleri için basit API’lerini tamamladığında, bu kesinlikle işleri daha da hızlandıracaktır. BTC entegrasyonu için geliştirici önizlemesi de tamamlanan bu aşamanın bir parçasıdır.

Mayıs 2022 Chromium
Chromium aşaması 2022’nin ilk çeyreğinin sonuna doğru tamamlandığında, Bitcoin ile doğrudan entegrasyon, ilk gelişmiş akıllı sözleşmelerin en büyük blok zinciri varlık havuzu kullanılarak yazılmasına izin verecek. Bu bir köprü değil – gerçek entegrasyon. Bu, onu hızlı ve güvenli hale getirir.

Q2 2022 Karbon
BTC entegrasyonundan sonra Internet Computer bir süre kendi kurum içi bakımına odaklanacak. Bu, halihazırda başlamakta olan DeFi yükseltmelerini tamamlayacaktır.

Q3 2022 Vanadyum
Ekosistemi akıllı sözleşmeler için en büyük blok zinciri ile birleştirecek ve Ethereum ile sonsuza kadar etkileşim kurma şeklimizi değiştirmek için ters gaz modelini kullanacak. Hedef, Ethereum entegrasyonunun 2022’nin 3. çeyreğinde gerçekleşmesidir.

Q4 2022 İridyum
2022’nin dördüncü çeyreği, Internet Computer’ın blok zinciri tekilliği olma ve tüm Web3’ü tek bir ekosistem altında bir araya getirme hedefine doğru çalışmaya devam edecek.

2023+ Futurium
Her şey plana göre giderse, 2023 ve sonrası Futurium aşamasına başlayabilir. Yenilik, blok zinciri tekilliği harekete geçtiğinde durmayacak.

Internet Computer (ICP) Partnerleri kimlerdir?

Internet Computer (ICP) Partnerlerini incelediğimizde Amino Capital, a16z, Polychain Capital, Huobi, SNZ, SV Angel gibi yüksek fonlar sağlayan güçlü yatırımcıları görüyoruz.

Bu partnerler ICP’yi iyi yerlere getirebilmek için mücadelesini devam ettirir ve proje fonları kullanmak konusunda kritik hatalar yapmazsa gelecekte Internet Computer’ı çok iyi yerlerde görebiliriz.

Internet Computer (ICP) Ekosisteminde Öne Çıkan Projeler Nelerdir?

Sosyal İletişim

Distrikt merkezi olmayan, profesyonel bir sosyal medya ağı olarak tanımlanmaktadır. DFINITY tarafından WEF (World Economic Forum) 2020’de Davos’ta tanıtılan ve şimdi piyasaya sürülen Open LinkedIn uygulaması olarak bilinmektedir.

OpenChat, standart sohbet uygulamalarının büyük bir teknoloji şirketine ait olmayan açık versiyonu,
CanCan, Internet Computer’ın ölçeklenebilirliğini ve gücünü gösteren açık bir TikTok sürümünü,
Kapsül, sansürden korunan merkezi olmayan bir sosyal medya platformu olarak 1,5 milyon dolar topladığını belirtmektedir.

Altyapı

Fleek, açık web sitelerinin ve uygulamaların kolayca oluşturulmasını sağlamaktadır. Güncelde bünyesinde 14.000 website pan-endüstri platformları çalıştırmaktadır.

Origyn, lüks saatlerden başlayarak lüks malların kaynağını takip etmek için bir pan-endüstri platformunu belirtmektedir.

Internet Computer (ICP) Token Arzı ve Tokenomik Nedir?

Genesis (oluşum) bloğunda 469.213.710 ICP token olacaktır. Piyasadaki arz, pazarın dinamiklerine bağlıdır.
Ancak aşağı yukarı genesis’te %26 olduğu tahmin edilmektedir. Genesis İlk Durum Simgesi Tahsisleri

* Düğüm operatörleri: %0.22

* İlk topluluk ve geliştirici hibeleri: %0,48

* Topluluk airdrop: %0,80

* Danışmanlar ve diğer üçüncü taraf token sahipleri: %2,40

* Stratejik ortaklıklar: %3,79

* Internet Computer Derneği: %4,26

* Ön Satış: %4,96

* Stratejik: %7,00

* Erken katkıda bulunanlar: %9,50

* Ekip üyeleri: %18,00

* DFINITY Vakfı: %23,86 şeklinde paylaştırılmıştır.

* Tohum bağışları: %24,72

Internet Computer (ICP) Nasıl Satın Alınabilir?

Internet Computer (ICP), Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Son Olarak

Coin Mühendisi ekibi olarak sizler için bu projeleri kapsamlı şekilde inceliyor ve sizlerin araştırma yapmanıza kolaylık sağlamaya çalışıyoruz.

Internet Computer makalemizi okuduktan sonra projeyle alakalı yayınlamış olduğumuz youtube videomuz ile araştırmanızı taçlandırabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir