Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.654
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.654
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Intel, 6 milyar dolara Tower’ı alabilir

Yazar – Dhirendra Tripathi

Investing.com – Intel (NASDAQ:INTC), İsrailli çip üreticisi Tower Semiconductor (NASDAQ:TSEM) yaklaşık 6 milyar dolara satın almaya yaklaştığı raporları üzerine Salı günü %1 yükseldi.

Anlaşma CEO Pat Gelsinger’ın, Intel’i, 2021’de yaklaşık 57 milyar dolar gelir ile dünyanın en büyük çip üreticisi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing (NYSE:TSM) gibi fason bir üreticiye çevirme planlarına uygun. Tower, 1,3 milyar dolarlık 2020 geliri ile çok daha küçük bir şirket ve bu gelişmeler üzerine hisseleri yaklaşık %51 yükseldi.

Otomobiller, sunucular, TV’ler ve laptoplar için kullanılan çipleri üreten bir dökümhane, karmaşık bir birimdir. Çok az şirket bunların hepsini yaparken çoğu, müşteri ihtiyaçlarına göre ya sadece tasarlamayı ya da üretmeyi seçer. Rakipleri de içerecek daha çok müşteri için çip üretmek, Intel’in çok daha büyük ölçek ekonomileri elde etmesini sağlayacak.

Geçtiğimiz ay Intel, Ohio’da 100 milyar dolara dünyanın en büyük çip üretim kompleksi potansiyelini taşıyan tesisi inşa edeceğini taahhüt etti. Ayrıca 20 milyar dolarlık bir yatırımla Arizona’da iki fabrika kuruyor. Gelsinger, şirketinin sektördeki hakimiyetini yeniden tesis etmek için zorluyor ve aynı zamanda tedarik zincirlerini kısaltmak için Asya’daki üretimi destekliyor.

Wall Street Journal’a göre Pazartesi günkü piyasa değeri 3,6 milyar dolar olan Tower’ın nihai etiketi yüksek bir prim içerebilir.

Tower’ın kendi ülkesi dışında California, Texas ve Japonya’da da tesisleri var.

Wall Street Journal’in önceki bir haberine göre Intel, yaklaşık 30 milyar dolar değerinde daha büyük bir şirket olan GlobalFoundries’i (NASDAQ:GFS) almaya niyetlenmiş ancak sahibi Abu Dabi hükümetinin bir yatırım kolu olan Mubadala, halka açılmayı tercih etmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir