Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.832
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.832
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

İngiltere’de enflasyon yeni zirveyi gördü

Investing.com – İngiltere’de enflasyon yeni zirveyi gördü.

Aylık %2 artış gösteren enflasyon Ekim’de yıllık %11,1’e çıktı. Son ayda enflasyona en büyük katkı kira, gıda ve enerji fiyatlarından geldi. Kira enflasyonu bir yılda %9,6 oranında artış yaşadı. Enerjide ise küresel maliyetlerdeki düşüşe karşın hanehalkı faturaları yüksek kaldı.

İstatistik Ofisi’nden yapılan açıklamada Ekim ayında ulaştırman maliyetlerinin benzindeki düşüş ve ikinci el araç fiyatlarındaki gerileme ile azalma gösterdiği, ancak kira ve faturalardaki artışın enflasyonu yükseltmeye devam ettiği belirtildi.

Fatura indirimlerine rağmen maliyet arttı

İngiltere hükümeti hanehalkı faturalarına kış döneminde 400 sterlinlik indirim uygulayacağını açıklamıştı. Ancak raporda hanelerin elektrik, gaz ve diğer yakıtlar için bir yıl öncesine göre ortalama %88,9 daha fazla ödeme yaptığına dikkat çekildi. Yerli gaz fiyatları, Ekim 2022’deki fiyatların bir yıl önceki fiyatın iki katından fazla olmasıyla en büyük artışı gördü. Ekim 2022’ye kadar olan dönemde akaryakıt %70 ve elektrik fiyatları %65,7 oranında artış kaydetti.

Çekirdek enflasyondaki yükseliş devam etti

Gıda ve enerji hariç tutulan çekirdek enflasyon son ayda %0,7 oranında artış göstererek yıllık %6,5’e çıktı.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir