Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.660
% 0.26
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.660
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

İngiltere Stablecoin’leri Destekliyor

İngiltere

İngiltere Ekonomi Bakanı Andrew Griffith, ülkenin toplu ödemeler için stablecoin’lerin tamamen arkasında olduğunu söyledi.

İngiltere’nin kripto sektörüne olan ilgisi her geçen gün artıyor. ülke geçtiğimiz günlerde bir merkez bankası dijital para birimi cüzdan konsept kanıtı (Proof of Concept) geliştirmek için çıktığı ihalede şirketlerin sorularını cevaplamıştı.

İngiltere Ekonomi Bakanı Andrew Griffith, Salı günü Parlamento’da düzenlenen bir toplantıda yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık Hükümeti’nin bankalar arasında gerçekleşen toptan ödemeler için bir stablecoin’in “tamamen arkasında” olduğunu söyledi.

Griffith, Hazine Komitesi’ne yaptığı açıklamada, itibari para birimi ile desteklenen dijital bir varlık olan stablecoin’in hükümet tarafından değil, üçüncü taraf bir sağlayıcı tarafından çıkarılacağını söyledi.

“Stabilcoinlerin ödeme amacıyla toptan kullanımı için bir rejim oluşturduğumuzu ve bunun FSMB (Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası) içinde yer aldığını görmek istiyorum” diyen Griffith, hükümetin bu planla “uzun bir yol kat ettiğini” sözlerine ekledi.

Ülkeler Stablecoin Konusunda Gelişiyor

Dünyanın dört bir yanındaki borç verenler, ödemeler için stabilcoin çıkarma konusunda ilerleme kaydediyor. Japonya’nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Trust, Şubat ayında ödemeler için bir stablecoin çıkaracağı konuşuluyor.

ABD’de ise bir grup büyük banka, ödemelerde doları temsil eden dijital tokenleri kullanmayı test etmek için New York Federal Rezerv Bankası ile birlikte çalışmaya başladı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir