Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.859
% 1.61
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.859
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

İngiltere Merkez Bankası, CBDC Cüzdanı Hakkındaki Soruları Yanıtladı

Avustralya CBDC

İngiltere Merkez Bankası (BOE) merkez bankası dijital para birimi cüzdan konsept kanıtı (Proof of Concept) geliştirmek için çıktığı ihalede şirketlerin sorularını cevapladı.

9 Aralık’ta BOE tedarikçilerden başvuru yapmalarını isteyerek başvuruları açtı. Yaklaşık 20 şirket başvurularını yaptı ve sorularını 25 Aralık’tan önce teslim etti. Bunu takiben BOE, rakip tedarikçiler tarafından sorulan soruları yayınladı ve projeye ilişkin fikir vermeyi amaçlayan cevaplarını verdi.

Banka, henüz örnek bir cüzdan geliştirmeyi taahhüt etmediğini ve PoC’yi yalnızca bilgisini genişletmek için kullanacağını açıkladı.

“Bu PoC’yi CBDC ürünlerinin birbirleriyle nasıl etkileşime girebileceğine dair bilgi ve anlayışımızı derinleştirmek için kullanıyoruz.”

Başlangıçta 28 başvuru yapıldı, ancak sekiz tedarikçi soru aşamasından sonra devam etmedi. Başvuruları tamamlayanlar 9 küçük ve orta ölçekli işletme ile 11 büyük şirketten oluşuyor. BOE’ye göre ihale 31 Ocak’ta seçilecek başvuru sahibine verilecek.

23 Kasım’da BOE yetkilileri Andrew Bailey ve Sir Jon Cunliffe canlı yayınlanan bir etkinlikte milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Dijital para birimleri konusunda, yetkililer CBDC’leri paranın geleceği için bir devrim olarak görüyor gibiydi. Sir Cunliffe, paranın işlevselliğinde “teknoloji tarafından yönlendirilen” bir devrim görmeyi beklediğini söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir