Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.892
% 3.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.892
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

İngiltere Merkez Bankası Başkanı El Salvador’u Eleştirdi

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, El Salvador hakkında “Bir ülkenin ulusal para birimi olarak Bitcoin‘i seçmesi beni endişelendiriyor” dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bloomberg’ün aktardığına göre İngiltere Merkez Bankası Başkanı, El Salvador’un Bitcoin yasasını eleştiren son isim oldu. Kripto varlıklara yönelik eleştirel yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Bailey, bu sefer de El Salvador hakkında konuştu. Bailey, El Salvador’un Bitcoin Yasası konusunda endişelendiğini söyledi.

Bailey ayrıca El Salvador vatandaşlarının sahip oldukları para biriminin doğasını anlamamalarının en çok kaygı yaratan şey olduğunu söyledi:

“En çok kaygı yaratan şey, El Salvador vatandaşlarının sahip oldukları para biriminin doğasını ve oynaklığını anlayıp anlamadıklarıdır.”

Bailey İlk Değil

Bilindiği gibi El Salvador, bu büyük kararını duyurmasının ardından birçok kesimden büyük eleştiriler aldı. Haziran ayında Dünya Bankası, çevreye ilişkin endişeleri öne sürerek Bitcoin konusunda kendilerine yardımcı olamayacaklarını söyledi. Ardından IMF, hamlenin önemli riskler barındığını söyledi ve “bir dizi makroekonomik, finansal ve yasal sorunu gündeme getirdiğini” öne sürdü. IMF geçtiğimiz günlerde bir uyarı daha yayımladı ve ek olarak bazı tavsiyelerde bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir