Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.091
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.091
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

İngiltere, kripto para ATM’lerini yasaklama kararı aldı

Investing.com – İngiliz Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), ülkede kurulu tüm kripto para ATM’lerinin operatörlerine, ATM cihazlarını kaldırma talimatı verdi.

Alınan bu karar, Birleşik Krallık Kara Para Aklama Düzenlemeleri (MLR’ler) uyarınca yasa dışı ilan edilen ve FCA tarafından resmi onay alınmayan İngiltere’deki tüm Bitcoin ve diğer kripto para ATM’lerini içeriyor. Finans otoritesinin 11 Mart Cuma günü web sitesinde yayımladığı duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Duyuruya göre, Birleşik Krallık Üst Mahkemesi kısa süre önce kripto ATM operatörü Gidiplus tarafından hizmete devam etmek için yapılan temyiz başvurusunu reddetti.

Kripto para ATM’leri yakın izlemede

Verilere göre İngiltere’de birçoğu marketlerde olmak üzere 81 aktif kripto para ATM’si bulunuyor. FCA, bu makinelerin derhal kaldırılması talimatı verirken aykırı hareket edenlere ceza verileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kripto para ATM’leri nakit karşılığı kripto para alımı gerçekleştirilmesine olanak tanır. Alınan kripto paralar ise ATM aracılığıyla herhangi bir online kripto para cüzdanına transfer edilebilir.

İngiltere finansal otoritesi FCA, tüketicileri düzenli olarak kripto paralar konusunda yasal ve finansal koruma eksiklikleri olduğu gerekçesiyle uyarılarda bulunuyor. Ülkede kripto para reklamları da yakından izlenirken son zamanlarda birçok kripto şirketinin kripto paralarla bağlantılı reklamları yasaklandı. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir