Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.659
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.659
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

IMF, El Salvador’u Bitcoin Konusunda Bir Kez Daha Uyardı

Uluslararası Para Fonu (IMF) El Salvador’u Bitcoin ile ilişkili riskler konusunda bir kez daha uyardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

IMF, 22 Kasım tarihli El Salvador’daki bir görevle ilgili sonuç bildirisinde ülkeyi yeniden uyardı. Bildiride Bitcoin’in finansal ve tüketici riskleri nedeniyle bir para birimi olarak kullanılmaması gerektiği belirtildi ve şu ifadeler yer aldı:

“Bitcoin’in yüksek fiyat oynaklığı göz önüne alındığında, yasal bir para birimi olarak kullanılması tüketicinin korunması, finansal bütünlük ve finansal istikrar için önemli riskler doğuruyor. Kullanımı ayrıca mali koşullu yükümlülüklere yol açar. Bu riskler nedeniyle Bitcoin, bir para birimi olarak kullanılmamalıdır.”

IMF, Orta Amerika ülkesine bu konuda bazı tavsiyelerde de bulundu. Ülkeye Bitcoin yasasının kapsamının daraltılması ve bankacılık düzenlemelerinin Bitcoin önlemleri içermesi önerildi. Ek olarak, El Salvador’un Bitcoin’den ABD dolarına dönüşümleri kolaylaştırmak için kullandığı 150 milyon dolarlık fonunu kapatmayı düşünmesini tavsiye etti:

“Fonun kapatılması veya Chivo’ya verilen kamu sübvansiyonlarının geri çekilmesi gibi mali koşullu yükümlülükleri sınırlayacak önlemler de derhal düşünülmelidir.”

Bildirinin ardından El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’den ise yanıt gecikmedi. Bukele Bitcoin yasası ile ilgili değerlendirmelere katılmadıklarını ancak bazı analizleri ilginç bulduklarını söyledi. Bilindiği gibi Bukele, ülkenin Bitcoin yasasına yönelik eleştirileri yakından takip ediyor ve yanıtlıyor.

Daha önce aktardığımız üzere El Salvador, IMF ile 1.3 milyar dolarlık bir kredi için görüşmelerde bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir