Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.137
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.137
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

İkinci Terra vakası mı? Tron DAO, USDD sabitliğini korumak için mücadele ediyor

Investing.com – Kripto para piyasaları, yeni bir satış dalgasıyla mücadele etmeye çalışırken Terra’nın UST’sinden sonra piyasaya sürülen diğer bir algoritmik sabit kripto para Tron DAO’nun USDD varlığının sabitliği de tehlikeye girdi.

USDD, günün ilk saatlerinde kısa bir süre sabitliğini yüzde 2 oranında kaybederken rezerv kripto para birimi TRX’in fiyatı bu durumdan sert etkilendi ve aynı saat diliminde yüzde 16 geriledi.

Terra ekosisteminin sabit kripto varlığının çöküşü sonrası tüm gözler USDD’nin performansına çevrilmiş durumda. USDD, piyasadaki volatil koşullarda sabitliğini koruma mücadelesi verirken toplam piyasa değeri, dolaşımdaki 723 milyon tokenle 1 dolar sabitliğinin hemen altındaki fiyatıyla 716 milyon dolar olarak devam ediyor.

57. sırada bulunan algoritmik sabit kripto varlık USDD’nin işlem hacmi ise son 24 saatte yüzde 78 oranında artışla 288 milyon dolara yükseldi. Tron DAO, son olarak USDD’nin sabitliğini desteklemek için 50 milyon dolar değerinde BTC ve TRX aldığını ilan etmişti.

Justin Sun mücadeleyi bırakmamakta kararlı

Olumsuz piyasa koşulları devam ederken Tron CEO’su Justin Sun, sahneye çıkmakta gecikmedi ve  Tron DAO’nun USDD’nin sabitliğini korumasına yardımcı olmak için 700 milyon USDC’nin enjekte edildiğini duyurdu. Bu müdahalenin ardından toparlanan USDD, 0,99 dolardan işlem görmeye devam etti.

Terra’nın sabit kripto varlığının çöküşünden tecrübe edinen Tron DAO, geçen hafta USDD’nin yüzde 130 oranında teminatlandırıldığını duyurmuştu. Bunun yanında Justin Sun, açıklamalarının devamında Binance borsasında negatif fonlanan TRX’i desteklemek için borsaya 2 milyon dolar göndereceğini duyurdu.

Bu gelişme sonrası 0,06 dolara kadar gerileyen TRX’in düşüşü yavaşladı ve an itibarıyla dip fiyattan yüzde 5 yükselişle 0,064 dolara yükseldiği görüldü. Tron ağının DeFi Sektöründeki toplam kilitli değeri ise piyasadaki çıkışlara bağlı olarak yüzde 25 oranında azalarak 4,35 milyar dolara kadar geriledi. Tron, mevcut TVL büyüklüğüyle en büyük 3. ağ olarak kalmaya devam ediyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir