Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.839
% 3.19
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.839
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

İkinci LUNA Olayı Mı? Bu Altcoin Fena Çöktü!

Bir merkeziyetsiz finans (DeFi) altcoin projesi olan DFI.Money (YFII), rug pull iddialarının yol açtığı büyük bir çöküş yaşadı. Çöküşün ardından yatırımcılar, DFII’ın“yeni LUNA olayı” olup olmadığını kestirmeye çalışıyor. İşte detaylar…

Altcoin YFII için endişeler büyüyor

DFI.Money projesinin YFII tokenının maliyeti, bir dizi incelemenin ardından rug pull suçlamalarının öne çıkmasının hemen ardından 25 Mayıs öğle saatlerinde aniden keskin bir şekilde düştü. 25 Mayıs sabahı, büyük borsalardaki YFII tokeninin maliyeti aniden düştü ve sadece 15 dakikada 1.212 dolardan 320 dolara geriledi, yani değerinin neredeyse yüzde 70’ini kaybetti.  coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, işlem hacmiyle dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in DFI’ı Binance USD (BUSD) çifti ile işlemden kaldıracağını duyurması, kripto paraya bir darbe vurmuştu.

YFII’nin maliyetinin neden bu kadar dramatik bir şekilde düştüğü açık değil, ancak bu aşamadaki teorilerin çoğu, DFI Money’deki ilerleme gücünün darbe aldığı gerçeğinden kaynaklanıyor. Altcoin’e yönelik tartışmanın nedeni, DFI.Money’nin belirgin bir ilerleme göstermediği gerçeği olduğu düşünülüyor, girişimin iletişim kanalları, tokenin düşüşünden bağımsız olarak şimdiye kadar “sessiz” kaldı.

YFII, yeniden toparlanmış gibi görünüyor

Yazım sırasında YFII, yeniden 720 dolar seviyelerine yükselmiş gözüküyor, ancak son 24 saatte yüzde 38’lik bir düşüş sergiliyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Terra (LUNA) ekosistemi, projenin UST isimli algoritmik stablecoin’inin çöküş yaşamasının ardından gerilemişti. Bu durum piyasaya şok dalgaları yollarken birçok yatırımcının kayıp yaşamasına neden oldu.

DFI.Money, popüler merkezi olmayan finans (DeFi) toplayıcı platformu yearn.finance’ın (YFI) bir fork’udur. Temmuz 2020’de başlatılan, YIP-8 adlı bir güncelleme planında önerilen değişikliklere bağlı kalırken DeFi yatırımcıları için getirileri optimize etmeyi amaçlıyor. Projenin kendi açıklamasına göre “Protokol değişikliklerine ek olarak, DFI.MONEY ayrıca, Vault gibi yeni ürünler de piyasaya sürdü. DFI.MONEY’in yerel tokenı, likidite sağlayıcılarının ağ etkileşimlerine göre kazandığı sabit bir tedarik tokenı olan YFII’dir”.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir