Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.595
% 0.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.595
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

“İç piyasada arz yönünde yüzde 30-35 düşüş var”

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş yurtiçi piyasalarda üretimdeçok ciddi darboğaz beklediklerini söyledi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Kesikbaş, talepte yaşanan düşüşle birlikte arz yönünde de yüzde 30-35 oranında düşüş olduğunu bazı şirketlerin küçülmeye geçtiğini belirtti.

Kesikbaş’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

İç piyasaya yönelik bir durgunluk mevcut. İhracata çalışan şirketlerin siparişler oldukça yüksek ama ihracat oranı düşük. Yurtiçine çalışan şirketlerde maalesef siparişler beklenenin çok çok altında. Enflasyonla mücadele ediyoruz ve girdiler çok yüksek. İnsanlar temel ihtiyaçlarına yönelmiş durumda bunun dışında satın almalarını bir süre erteleyecekler. Sipariş anlamında çok ciddi rakamlar göremiyoruz. Yüzde 30-35 oranında yurtiçi piyasalara olan arz yönünde düşüşler mevcut. Bu da talebin olmamasından ortaya çıkıyor. Bazı şirketler küçülmeye başladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir