Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.331
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.331
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Hong Kong, Sektördeki Krize Rağmen Kripto Merkezi Olmak İstiyor

Hong Kong

Hong Kong mali sekreteri Paul Chan’e göre, yerel hükümet ve düzenleyiciler 2023 yılında kripto ve fintech girişimleriyle işbirliğine açık.

Hong Kong hükümeti, FTX çöküşünün tetiklediği ve devam eden endüstri krizine rağmen kripto para birimi altyapısının geliştirilmesine bağlı kalmaya devam ediyor.

Kamu yayın hizmeti Radio Television Hong Kong’un (RTHK) 9 Ocak’ta yaptığı habere göre, devlet tarafından işletilen Cyberport’un ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Chan, Hong Kong’un yüksek kaliteli sanal varlık firmalarını birbirine bağlayan bir kurum haline geldiğini açıkladı.

Mali sekreter, Hong Kong hükümetinin son iki ay içinde kripto ile ilgili firmalardan Hong Kong’da küresel merkez kurmak için çok sayıda talep aldığını söyledi. Chan, birçok firmanın da Hong Kong’daki operasyonlarını genişletme ya da yerel borsalarda halka açılma isteklerini dile getirdiğini sözlerine ekledi.

Chen’in etkinlikte ayrıca Ülke yetkilileri ve düzenleyicilerinin sanal varlıkların potansiyel avantajlarını test etmek ve ilgili uygulamaları keşfetmek için bir dizi pilot proje yürüttüğünü belirtti.

Girişimlerden birinin,  hükümet tarafından kurumsal yatırımcıların aboneliği için tokenize edilmiş yeşil tahvillerin ihraç edilmesini içerdiğini belirtti.

Hong Kong Kripto’ya En Hazır Ülke Olmaya Çalışıyor

Hong Kong geçtiğimiz yıl kripto yanlısı duruşunu kademeli olarak teyit ederek 2022’de kriptoya en hazır ülke haline geldi.

Aralık ayı ortasında ülke, kripto para vadeli işlemlerine yönelik ilk iki borsa yatırım fonunu (ETF) piyasaya sürdü ve bu fonlar piyasaya çıkmadan önce 70 milyon doların üzerinde para topladı.

Etkinlik, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu başkanının Ekim ayında ülkenin kripto düzenleme yaklaşımını Çin’in 2021’de yürürlüğe koyduğu kripto yasağından ayırmaya istekli olduğunu açıklamasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir