Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.512
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.512
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Hong Kong, Perakende Ticaret için Onaylı Kripto Token Seti Önerecek

Hong Kong

Reuters tarafından yapılan bir habere göre Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), kriptoya belirli bir düzen ve netlik kazandırmaya çalışırken bazı kripto para birimlerinde perakende ticarete izin verecek.

Hong Kong yetkilileri ülkeyi kripto dostu bir ortam haline getirmek ve ülkedeki bazı sert yasaları gevşetmek için çalışmaya devam ediyor. Ekim ayında Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu yaptığı açıklamada, perakende müşterilerin kripto para ticareti yapmasına izin vermeye veya bir kripto borsa yatırım fonunu (ETF) onaylamaya açık olduğunu söylemişti.

Reuters tarafından yapılan bir habere göre Hong Kong’un Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC),bazı kripto para birimlerinde perakende ticarete izin verecek.

SFC Bir Token Seti Önermeyi Planlıyor

SFC CEO’su Julia Leung, Hong Kong’daki Asya Finans Forumu’ndaki bir panelde yaptığı açıklamada, gözlemcinin onaylanacak bir token seti önermeyi planladığını söyledi.

South China Morning Post tarafından yayınlanan bir rapora göre Leung, listede yalnızca “yüksek likiditeye sahip” varlıkların yer alacağını söyledi.

Leung’a göre, Hong Kong’un sanal varlık hizmet sağlayıcı rejimi, geçen yıl Kasım ayında FTX’in çöküşüyle önemi daha da artan yatırımcı korumasına odaklanacak. Şu anda iflas etmiş olan kripto borsasının merkezi bir zamanlar Hong Kong’da bulunuyordu.

“Sanal varlıklar geçtiğimiz yıl zirveden düşük [fiyat] seviyelerine indi. İyi olan şey, platformlar ve bazı tokenler çöktüğü için köpük sistemden çıkarıldığında, yatırımcıların ve satıcıların zihinlerini yatırımcının korunmasına odaklamasıdır,”

Aralık ayı ortasında ülke, kripto para vadeli işlemlerine yönelik ilk iki borsa yatırım fonunu (ETF) piyasaya sürdü ve bu fonlar piyasaya çıkmadan önce 70 milyon doların üzerinde para topladı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir