Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.481
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.481
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Holochain (HOT) Nedir?

Holochain, her katılımcıya kendi “zincirini” veren, Dağıtık Hash Tablosu (DHT) kullanan uygulamalar için bir veri bütünlüğü protokolü.

Holochain, adındaki “chain” anlamının aksine bir blockchain değil. “Beyond the Blocks”, yani “Blokların Ötesinde” mottosunu benimseyen Holochain ortaya koyduğu ağın blockchain’den farklı olduğunu vurguluyor.
Holo, blokzinciri kullanımına gerek kalmadan merkeziyetsiz uygulamalar geliştirmek amacıyla kurulmuş, eşler arası dağıtılmış bir platformdur.

Daha basit bir ifadeyle Holochain, merkeziyetsiz uygulamarın rahatlıkla ulaşılabileşleceği bir ekosistem ve pazaryeri olmaya niyetlenmiştir. Böylelikle merkeziyetsiz internetin daha geniş alana yayılması ve yaygınlaştırılmasınıda hedeflemektedir. Bu anlamda holochain web 3.0 kavramı ile de ilişkilendirilmektedir.

Yayınladıkları green papere göre internet dünyasını merkeziyetsiz ve kullanıcı odaklı bir hale getirmeyi hedefleyen holochain bireysel kullanıcılar ve uygulamalar arasında köprü olarak biçimde tasarlanmıştır.

Holo ağı bu altyapı kullanılarak oluşturulmuş uygulamalar için depolama ve işlem gücü sağlayan sunucularla çalışmaktadır. Bu sunucular bu hizmeti holo ağı üzerinden sağladığı için holo fuel ile ödüllendirilir.

Holochain tam bu noktada altyapı ve mekanizmalar sayesinde herhangi bir cihazın kendi zincir tabanlı defter sistemine sahip olmasını sağlar.
Geliştiriciler veri depolama ve aktarım için holografik bir model kullanarak artık bir ağ üzerinden gerçekten dağıtıldıklarından emin olur ve birden çok boyutta ölçeklenebilen merkeziyetsiz uygulamalar geliştirebilmektedirler.

Holochain’i Blockchain’den farklı kılan nedir?

 

Geleneksel bir Blockchain’de, bilgi dağıtılmış bir ağ üzerinden cryptographic hash yoluyla saklanır. Bu ağın her üyesi küresel bir fikir birliğine sahiptir.

Yani, her üye bağımsız olarak ağı bir bütün olarak doğrular ve bütünlüğünü korur. Bu, Blockchain teknolojisinin geleneksel teknolojiye göre önemli avantajlarından biri.

Ancak, bu sistem bazı zayıflıklara sahiptir. Blockchain’in tamamı ağın her bir üyesi tarafından doğrulanması gerektiğinden ölçeklenebilirlik sorunları ortaya çıkartır.

Kullanılan veri miktarı büyüdükçe herhangi bir zamanda Blockchain’de meydana gelebilecek saniye başına işlemlerin sınırı daha sınırlıdır. Bu, bazı kripto para işlemlerinin yani Bitcoin gibi uzun işlem sürelerine ve düşük limitlere sahip olmasının nedeninin bir parçasıdır.

Holochain (HOT) Nasıl Çalışır?

Holo, uygulamaların kullanıcı cihazlarını güvenli ağlar aracılığıyla doğrudan birbirine bağlamasını sağlayan yenilikçi bir P2P mimarisini bütünleştirir. Bu ağlar, bireysel kaynak zincirleri olarak çalışır.

Bu zincirler, birbirlerine karşı doğrulanmış bağımsız düğümler içerir. Hepsinden iyisi, tüm uygulamalar cihazınızda çalıştığından, ağ, kendine ait kimlikleri ve verileri duyarlı bir şekilde oluşturabilir.

Holochain (HOT) Kurucuları Kimlerdir?

Holochain projesi 15 Şubat 2018 tarihinde Arthur Brock ve Eric Harris-Braun tarafından kurulmuştur.

Arthur Brock: Holo’nun kurucu ortağı ve CEO’sudur. Daha önce Arthur, Metacurrency sisteminin kurucu mimarıydı; Facilitator’ın kurucusudur.

Eric Harris-Braun: Holo’nun kurucu ortağıdır, daha önce Eric Metacurrency, Harris-Braun Enterprises, LLC ve Glass Bead Softwaree’nin kurucu ortağıydı.

Holochain yol haritası nasıldır?

Genel anlamda çizdikleri yol haritasına sadık kaldıklarını söyleyebiliriz. Üstelik beta sürümü haline gelmesi hayli az icraatları kalmış. Bu güzel bir haber.

Holoyu tam sürümüyle kullanmamıza az kalmış olması heyecan verici. Şimdi biraz da Holo yol haritası üzerindeki dönüm noktalarından bahsedelim.

Holo Yol Haritası Dönüm Noktası Türleri

Altyapı Kilometre Taşları

Holo’nun Beta’ya ulaşması için hem Altyapı hem de Uygulama kilometre taşlarına ihtiyaç vardır. ‘Altyapı Kilometre Taşları’, Holo ağının mevcut uçtan uca işlevselliğini değiştiren çıktılardır. Holo ağı üzerinde çalışan ilk barındırılan Holochain uygulamasını edinmek, bir altyapı dönüm noktasıydı çünkü bu uygulama ile ilgili olmaktan çok, çalışması için gereken ağ katmanlarının test edilmesiydi.

Bu, Elemental sohbeti çalıştıran ana bilgisayarların yanı sıra normal web kullanıcıları için çalışan Elemental Sohbet bağlamında doğruydu. Holo yol haritasındaki ek altyapı kilometre taşları, halen geliştirilmekte olan Holochain özellikleri için destek oluşturacaktır.

Tüm Holo uygulamalarını Holochain’in en yeni “parçalamaya hazır” sürümüyle çalışacak şekilde güncellemektir. Bu sürüm yükseltmesi, uçtan uca test gerektiren önemli bir değişiklikti. Barındırılan Holochain uygulamalarının daha önce desteklenen yüzlerce yerine binlerce son kullanıcı tarafından kullanılmasını sağlar.

Uygulama Kilometre Taşları

‘Uygulama Aşamaları’ adı verilen ikinci bir dönüm noktası türü. Bunlar, HoloFuel ana bilgisayarları, yayıncıları ve kullanıcıları tarafından ihtiyaç duyulan Holo uygulama paketinin özellikleri ve işlevleridir.

Ön uç kullanıcı deneyimlerini temsil ederler ve hem temel Holochain arka uç uygulamalarına (DNA) hem de çoklu entegre iş hizmetlerine bağlıdırlar.

Holochain (HOT) Partnerleri kimlerdir?

Holo’ya fon sağlayan partnerlerini incelediğimizde ORCAS INC yatırım firmasını görmekteyiz.

Blokchain sektöründe aktif katkıları olan firma 2016 yılından beri hizmetlerini sürdürüyor. Üstelik firma holochain dahil toplam 7 tane projeye fon sağlıyor.

Holo’yu eşsiz kılan nedir?

Holochain, internetin baskın merkezi sistemlerine bir alternatif oluşturarak, kullanıcılarının kendi seçimlerini yapma yeteneğini korur ve üzerinde hareket edilebilecek güvenilir bilgiler vererek yardımcı olur.

Akran sorumluluğu ve paylaşılan kurallar aracılığıyla bizi güvende tutarken birbirimizle bağlantı kurma özgürlüğümüzü korur.
Holo, kripto teknolojisini temsil eden Holochain ile birlikte, kullanıcılar arasında köprü olacak biçimde tasarlanmıştır.

Holo, kullanıcılar için internette P2P uygulamalarını barındırma kabiliyeti de dahil olmak üzere “kripto uygulamaları ve para birimleri manzarasında büyük bir değişime olanak tanıma” gibi birkaç yeniliğe dikkat çekmektedir.

 

Holochain (HOT) token tahsisi nasıldır?

 

Holo, Mart 2018’den Nisan 2018’e kadar bir “ilk topluluk teklifi” düzenlemiştir. Bunun sonucunda 133.2 milyar HOT (%75) kamu satışı ve 44.4 milyar HOT (%25) ekip ve şirket için ayrılmış olmak üzere,

talep tarafından belirlenen bir süreçte 177.619.433.541 HOT basılmıştır. Takım tokenleri, hak kazanma veya kilitlenme sürelerine tâbi değildir.

 

Holochain (HOT) Nasıl Satın Alınabilir?

Holochain (HOT), Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir