Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.444
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.444
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Hive Coin Nedir? HIVE Nasıl Alınır?

Hive Coin nedir? Hive Coin (HIVE), bünyesinde çeşitli web3 uygulamarı sunan, yüksek ölçeklenebilirliğe sahip bir Blockchain projesidir. Bu makalede Hive Coin nedir, ne sunar, HIVE nedir, nasıl alınır gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Hive Coin nedir?

2020 yılında piyasaya sürülen Hive Coin, merkeziyetsiz bilgi paylaşımı mümkün kılan web3 tabanlı bir Blockchain projesidir. Proje, çeşitli bilgi paylaşım uygulamalarını bünyesinde bulundurur. Bu uygulamalar kullanıcıların veriler, işlemler, kayıtlar ve API gibi çeşitli hizmetlere doğrudan erişmesine olanak sağlar. Bu web3 uygulamaları ağın içerik oluşturucuları, yatırımcılar ve tüketiciler gibi çeşitli kesimlere hitap etmesini sağlar. Projenin yerel kripto para birimi HIVE’dir.

Proje, staking üzerinden uzun vadede pasif gelir elde etme ve büyük dosya boyutuna sahip içerikleri depolama üzerine tasarlanmıştır. Platformda 126’nın üzerinde web3 tabanlı uygulama bulunur. Kullanıcılar, bu uygulamalara erişmek için HIVE sahibi olmak zorundadır. Platform, HIVE tokenlerinin saklanabileceği ve kullanılabileceği özel bir cüzdan geliştirmiştir. Bunun yanında projenin sunduğu bir diğer önemli hizmet Hive Fonu’dur. Bu fon aracılığıyla kullanıcılar, projeleri için sermaye bulabilmektedir. Yüksek ölçeklenebilirlik sunan platform, bünyesinde gerçekleştirilen işlemleri birkaç saniye içerisinde tamamlamaktadır.

HIVE nedir? Ne için kullanılır?

HIVE, Hive Coin platformunun yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. Kripto para aynı zamanda bir yönetişim tokeni görevi görür.HIVE sahipleri, platformun gelişimi üzerine alınan karar alma süreçlerinde oy kullanabilir. Ayrıca, platformda değişmesini istedikleri konular hakkında topluluğa teklif vererek oylama başlatabilirler.

Platformun sunduğu HiveBlog gibi çeşitli web3 uygulamalarına erişmek için HIVE sahibi olma şartı bulunur. Bunun yanında projenin sunduğu fon hizmetinden yararlanmak için de tokeni edinmek gerekmektedir. Platform yüksek hızlı işlemler gerçekleştirmek amacıyla HIVE ile işlem ücretleri ödenir. Kullanıcılara staking imkânı da tanıyan platform bu sayede pasif gelir elde etmeyi mümkün kılar. HIVE sahipleri, HBD stabil coin’i alarak, bu varlıkları belirli bir vadeyle kilitleyebilir. Kullanıcılar vade sonunda ek token ödülleri kazanabilir.

Avantajları nelerdir?

  • Hive Coin kullanıcıları, HBD stabil coinlerini belirli bir vadeyle stake ederek vade sonunda token ödülleri kazanabilir.
  • Web3 projesi, 126’dan fazla uygulamayı bünyesinde sunmaktadır. HIVE sahipleri, çeşitli web3 hizmetleri sunan bu uygulamalara erişebilir.
  • Platform, aşırı yüksek ölçeklenebilirlik sunmaktadır. Sınır ötesi kripto para transferleri bile birkaç saniye içerisinde tamamlanır.

Dezavantajları nelerdir?

Blockchain kullanıcıları arasında en yaygın kitle kâr elde etme odaklı yatırımcıları içerir. Hive Coin projesinin merkeziyetsiz finans (DeFi) alanına uzaklığı sınırlı bir kitleye erişmesine neden olabilir. Platformda yalnızca stabil coin staking üzerinden gelir elde edilmektedir ve bu yüksek faiz oranlarıyla gerçekleşmez.

HIVE varlıklarının sanal cüzdanlarda tutulması, siber saldırı ihtimalini artırmaktadır. Bu sorun, varlıkların bir donanım cüzdanına taşınması ile çözülebilir. HIVE, diğer kripto paralara benzer şekilde yüksek oynaklığa sahiptir. Yüksek oynaklığa sahip varlıklar, daha geniş bir aralıkta fiyat dalgalanması yaşar.

Hive Coin nasıl alınır?

Hive Coin almak için öncelikle tokenin listelendiği bir kripto para borsasına üye olmak gerekmektedir. Bu borsalar arasında Binance, Huobi Global, Gate.io öne çıkmaktadır. Borsaya eksiksiz bir şekilde üye olup cüzdanlarına dolar veya lira gibi fiat bir para birimi yatıran kullanıcılar, HIVE’i satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir